Woekerpolisvrij start met online live begeleiding \'hersteladviseurs\'

Hubrien Meijaard

WoekerpolisVrij start 18 maart met de eerste van vier online-live-sessies om adviseurs, die zich bezig houden hersteladvisering van woekerpolissen te begeleiden. Deze sessies zijn er op gericht om de vragen te beantwoorden en uitdagingen op te lossen die vanuit de praktijk opkomen. In april, mei en juni zijn de vervolgsessies.

Onder leiding van financieel deskundige en ontwoekerspecialist Hubrien Meijaard (FFP, RLP), ontdekken deelnemers wat de beste oplossingen zijn voor hun klanten. De 4 sessies zijn iedere derde woensdag van de maanden maart, april, mei en juni (18/03, 15/04, 20/05 en 17/06). Steeds tussen 12.00 en 13:00 uur.
De investering voor de vier sessies samen is 148 euro (exclusief 21% btw) per deelnemer. Wie niet alle vier de live sessies kan bijwonen, kan een sessie later terugkijken.

Meijaard: "Bij een online-live-sessie komen collega-adviseurs bijeen, gewoon achter de eigen computer of tablet. Dat scheelt veel reistijd. Na een korte presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen. Deelnemers kunnen dus ook hun eigen inbreng leveren, vragen stellen en meediscussiëren, tips en ervaringen uitwisselen. Maar alleen luisteren naar anderen kan ook.

Het adviseursplatform WoekerpolisVrij biedt een 7-stappenplan voor hersteladvies bij beleggingsverzekeringen. Tijdens een eendaagse opleiding krijgt de financieel adviseur de bagage om met het stappenplan aan de gang te gaan.
WoekerpolisVrij organiseert de online-live-sessies in samenwerking met de Academie voor Persoonlijke Financiën, een initiatief van Goedhart Personal Finance.


 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Wil Rotteveel - 4 maart 2015

Mijn oude vraag herhaal ik maar weer eens; Waarom willen de verzekeraars niet zelf, direct hun polissen ontwoekeren, zonder wijziging polisnrs. etc.? Dit kan door de kosten in de lopende polissen aan te passen aan die van de vervangende polissen, de risicopremies aanpassen, en de teveel berekende kosten inbrengen, met terugwerkende kracht v.a. 1-1-2015(bijv.) Dit bespaart giga veel werk voor ons adviseurs, voor hypotheekverstrekkers, en bezorgt ze ook nog eens een verbetering van hun imago! Op deze manier kost het m.i. meer, dus levert het uiteindelijk minder op voor de verzekerden!

Wil Rotteveel - 4 maart 2015

@Jeffrey, bedankt. Prima rekenvoorbeeld. Top. Dat het om heel veel geld gaat is voor wel logisch. Doch op deze manier lijkt het er verdacht veel op dat z.g. hogere instanties de spoedige afwikkeling van de ontwoekering tegen houden. Reden, opnieuw staatssteun, of veel lagere opbrengsten bij een eventuele beursgang!

Jeffrey Leichel - 4 maart 2015

Geweldig initiatief van WoekerpolisVrij! Met nog zo'n 3 miljoen polissen te ontwoekeren een uiterst nuttige investering.

Jeffrey Leichel - 4 maart 2015

@Wil, kijk de Zembla uitzending terug en je begrijpt het: http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/afleveringen/04-02-2015

Jeffrey Leichel - 4 maart 2015

@Wil, en daarom moeten er nieuwe ideeën komen om dit dossier op te lossen. Binnen ODIN wordt gewerkt aan zo'n nieuw plan. Stichting Geldbelangen wil de partijen om tafel om nieuwe wegen te onderzoeken en andere partijen werken achter de schermen aan de juridische kant van de zaak. Wat we vooral moeten doen is volhouden. Voor intermediairs betekent dit vooral consumenten overtuigen van het belang om die ellendige polis te vervangen voor een moderner product en zich te verdiepen in claimmogelijkheden voor de klant. De sessie van Hubrien sluit daar naadloos op aan.

Start ontwoekerplatform voor adviseurs

Start ontwoekerplatform voor adviseurs

WoekerpolisVrij heeft het WoekerpolisVrij Adviseursplatform gelanceerd.   Adviseurs die het WoekerpolisVrij Adviseursplatform gebruiken én de eendaagse...

Woekerpolisvrij: zelf je beleggingspolis ontwoekeren

Woekerpolisvrij: zelf je beleggingspolis ontwoekeren

“Met het online stappenplan WoekerpolisVrij besparen bezitters van een woekerpolis gemiddeld 10.000 euro.” Aldus initiatiefnemer Hubrien Meijaard (Financieel...