Woonfonds: steeds meer ouders worden huisbaas

Studentenkamer (Woonfonds 2018)

De vraag naar verhuurhypotheken voor particulieren neemt toe. Steeds vaker kopen ouders een woning voor een kind dat gaat studeren, concludeert Woonfonds uit signalen van adviseurs.

"De enorme kamernood in Nederland in combinatie met ouders die wat financiële ruimte hebben om te investeren, zorgt voor deze nieuwe trend”, zegt Paul Bänziger van Woonfonds. De hypotheekverstrekker zegt dit jaar meerdere signalen van onafhankelijk adviseurs te hebben gekregen over een toenemende vraag van verhuurhypotheken voor particulieren.

Nederland komt zo’n 40.000 studentenkamers tekort (bron: LSVb). Inmiddels betaalt een student gemiddeld 490,- euro per maand voor een studentenkamer. (bron: Kences).

Sinds 2015 is buy-to-let markt in een stroomversnelling gekomen van 14.250 woningen naar 25.500 in 2017. Gemiddeld in Nederland wordt ongeveer 11% van de woningen verkocht voor verhuur. In de vier grote steden ligt dit rond de 20% (Amsterdam 21% en Utrecht 13%). In studentsteden ligt dit percentage nog hoger, Maastricht spant de kroon met 30%. (bron: Dynamis Taxaties Nederland)

 

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
Hypotheekportefeuille avéro Achmea naar Woonfonds

Hypotheekportefeuille avéro Achmea naar Woonfonds

Avéro Achmea draagt haar hypotheekportefeuille medio november over aan zusterorganisatie Woonfonds Hypotheken (ook onderdeel van Achmea). Het betreft ongeveer...