Zorgverzekeringskaart ook voor aanvullende verzekering

Spuit

De zorgverzekeraars introduceren dit najaar ook bij alle aanvullende zorgverzekeringspolissen een zorgverzekeringskaart.

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben er samen voor gekozen om hun zorgverzekeringskaarten al in november 2017 uit te brengen in een nieuw Europees format, zodat de consument ze kan gebruiken in de jaarlijkse periode dat iedereen zijn zorgverzekeraar voor het nieuwe jaar kan kiezen (‘overstapseizoen’). Het gebruik van dat Europese format wordt pas vanaf het voorjaar van 2018 verplicht.
Zorgverzekeraars bieden in aanvullende zorgverzekeringspolissen uiteenlopende dekkingspakketten aan, bovenop het voor iedereen gelijke pakket van de basiszorgverzekering. “Het is belangrijk dat mensen daarbij een weloverwogen keus kunnen maken”, stelt ZN-directeur Petra van Holst. “De AV-zorgverzekeringskaart maakt dat een stuk gemakkelijker. De zorgverzekeraars zullen hun aanvullende dekkingen op een heldere, vergelijkbare manier weergeven.”

Lees meer over
Zorgverzekeringskaart wordt gewaardeerd

Zorgverzekeringskaart wordt gewaardeerd

Verzekerden waarderen de zorgverzekeringskaart, zo blijkt uit een evaluatieonderzoek van Kantar Public. Zorgverzekeraars hebben eind vorig jaar de zorgverzekeringskaart...

Zorgverzekeringskaart voor basispolis

Zorgverzekeringskaart voor basispolis

Zorgverzekeraars verbeteren de informatievoorziening voor hun verzekerden met de zorgverzekeringskaart voor de basisverzekering. Alle zorgverzekeringen zullen de...