Zzp-ers geen interesse voor pensioenregeling

Karin Jacobsen 2015

ZP Pensioen, BrightPensioen en een nieuw zzp-product van verzekeraar Brand New Day zien allemaal een hoge opkomst bij informatiebijeenkomsten, maar weinig inschrijvingen. Met andere woorden: zzp'ers staan niet te springen om een pensioenregeling, aldus het FD.

Op dit moment bouwt tweederde van de zzp'ers geen pensioen op. Tijd voor een verplichtstelling bij pensioenfondsen? "Er druppelen iedere week wel deelnemers binnen, maar het gaat langzamer dan verwacht", zegt Karin Jakobsen, oprichter van Bright Pensioen. De doelstelling voor dit jaar is naar beneden bijgesteld. ZZP Pensioen, dat is opgericht door vier zzp-organisaties, trok tot nu toe 650 klanten. Het nieuwe fonds van Brand New Day trekt 50 klanten per maand. De zzp-pensioenregeling uit 2010 heeft nu 8.000 deelnemers en een inleg van 90 miljoen euro.

 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Paul Schoo - 9 juni 2015

Gewoon de AOW iets op trekken dan is het probleem opgelost. De meeste ZZP'ers komen niet hoger uit. Die dat wel kunnen weten ook de weg wel naar sparen of lijfrente. Kortom geen verdere overheidsbemoeienissen svp. Ambtenaren hebben de economie al genoeg gesloopt.

Lees meer over