quote

"Ik ga voor het hoogst haalbare. In mijn geval zijn dat de Olympische Spelen" Financieel planner Diana Dutilh in VVP 3

stelling

"Consumenten hoeven niet meer dan 500 euro kwijt te zijn aan een goed hypotheekadvies"

nieuws

KNAB KOMT MET ONLINE HYPOTHEEKADVIES

Online bank Knab heeft het Knab Lab geopend, om samen met klanten nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. De eerste drie nieuwe producten en diensten die direct bij de start in de online omgeving van Knab Lab gepresenteerd worden zijn online hypotheekadvies voor 1.300 euro (in samenwerking met eyeOpen.nl), betalen zonder cardreader en zakelijke boekhoudkoppeling.

"Praktisch alle aanbieders worden vergeleken en je krijgt begeleiding van een Erkend Hypotheekadviseur", aldus Knab. "Dit alles tegen een tarief van 1.300 euro. Veel goedkoper dan bij andere hypotheekadviseurs. Wij werken daarbij samen met eyeOpen.nl."

Leslie Hogeveen, Manager Marketing bij Knab, over het Knab Lab: “We zijn een bank die samen met klanten nadenkt over hoe bankieren beter kan. Een bank voor en door de klant. Dat doen we al minimaal 12x per jaar m...

 

AVV NOEMT RECLAME PFZW MISLEIDEND

AVV (Alternatief Voor Vakbond) dient een klacht in tegen volgens haar misleidende reclame van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 

 

STARTERSLENING VOORTAAN STARTPUNT FINANCIERING

De aanvraagprocedure van de Starterslening is per 1 mei aangepast. SVn komt voortaan als eerste met een bindende offerte. De eerste hypotheek wordt als eis in deze offerte opgenomen. De hoogte van de eerste hypotheek moet gebaseerd worden op de Starterslening.

 

 

REGELS VOOR TRUSTKANTOREN AANGESCHERPT

 Minister Dijsselbloem van Financiën wil de regels voor trustkantoren aanscherpen. Een conceptwetsvoorstel daarvoor is op 2 mei door het ministerie van Financiën in publieke consultatie gebracht.

 

 

NVM BEGINT MET PILOT ONLINE BIEDEN

De NVM is in Amsterdam en Groningen gestart met de pilot ‘NVM Online Bieden’. Hierbij hebben potentiële kopers de mogelijkheid om via een online platform gedurende een vooraf bepaalde tijdsperiode een bieding uit te brengen op een woning.

 

 

laatste reacties op berichten

Arnoud Bosch / Uitspraak over hypotheken vraagt om onderbouwingsberekening? Een berekeningsmethode treft u aan op: http://www.vdab-talent.nl/Rente/Rekentool_Hypotheek_Klaas_Knot_DNB_VDAB.xlsx Arnoud Bosch

Rob Bastian / Onvolledige stelling: Voor een starter kan het. Voor een doorstromer of een echtscheiding is het onvoldoende. Daarnaast is er een bemiddelingstraject.

Fred Groen / Toon ik wil je graag feliciteren met deze mijlpaal en hoop dat je nog jaren doorgaat met jullie inspirerende vakblad VVP. Door de manier van werken van jou en ook de betrokkenheid met ons als intermediair, is VVP altijd mijn lijfblad gebleven en waar mogelijk door mij ondersteund. Hulde en maak er een fantastische dag van. met vriendelijke groet, Fred Groen Financieel Advies te Apeldoorn

Alex van der Sluijs / Is het niet zo dat wij financieel adviseur zijn i.p.v. makelaar. Ik denk niet dat wij mee doen aan de Jomanda-voorspellingen van de ING en NVM door steeds die statistieken te kiezen, die je het meest van pas komen. Als wij iets kunnen voorspellen, is dat er niets te voorspellen valt.

Jack Sarneel / Albert, hier hoeven wij ons niets van aan te trekken. Moet een onderzoek onder eigen ING adviseurs zijn geweest.

Albert van der Poll / Ik kom er niet helemaal uit wat "inhoudelijke kennis van de woningmarkt" is. De immer optimistische cijfers van de NVM oplepelen? Voorspellingen doen over de waardeontwikkeling? Aangeven of de aan te kopen woning voordelig normaal of aan de dure kant is? Uitleggen wat verbouwingen kosten? Iets over de toegenomen verkoop? Wat wil de jonge starter op dat gebied van een hypotheekadviseur weten?

Gert-Jan de Bekker / hoe komt het eigenlijk dat ik al jaren niemand tegen ben gekomen die zelf hypotheek gaat regelen. Is ook niet van plan dit zelf te doen. Ook niet de jongeren onder 25 jaar.... mensen zijn gewoon bereid een normale vergoeding te betalen. Voor EUR 500 kun je ook niet veel verwachten. Een taxatie is al bijna duurder... blijf gewoon goed advies geven. met goed advies kun je juist je toegevoegde waarde laten zien. En dus ook je uiteindelijke besparing

Berend Tooms / Ik heb hier nog wel een paar zaken liggen die ik graag in een dag geregeld zou willen zien en heb er ook nog wel 500,- voor over.

Willem van Spronsen / Ja Toon, je interesse is ons vak is groot en je bent altijd van de partij. Gewoon doorgaan! Voor jou heel gewoon. Toon bedankt! Met vriendelijke groet, Willem van Spronsen

Edwin Herdink / Toon, van harte gefeliciteerd! Met jouw creatieve journalistieke talenten geef je niet alleen inhoud maar vooral kleur en een menselijk gezicht aan onze branche. Hartelijke groet, Jacqueline, Edwin en Milan.

Agenda

7 mei 2016

Baarn - Van Money First naar Care First

World Finance Initiative van The Care First Innovation Network
11 mei 2016

- Particulier Platform

Adfiz
12 mei 2016

Gouda - Seizoensafsluiting

Vereniging Haags Verzekeringscentrum
19 mei 2016

Leeuwarden en Zwolle - VKG On Tour

VKG
26 mei 2016

Woerden - Premieovereenkomsten, doorbeleggen na pensioendatum

Swalef pensioenjuristen academie

overig nieuws

 • NIEUWE CAMPAGNE 'DE CIJFERS VAN KNAB'

  Online bank Knab is een nieuwe campagne gestart - 'De cijfers van Knab' - met een nieuwe tv-commercial.  

 • MEETINGPOINT LANCEERT IAOV-VERGELIJKER

  Meetingpoint lanceert 2 mei de iAOV-vergelijker en biedt daarmee het intermediair toegang tot zo’n 70 procent van het totaal aan aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

 • AANVRAAG EIGENRISICODRAGERSCHAP UITERLIJK 1 OKTOBER INDIENEN

  Een aanvraag om per 1 januari 2017 eigenrisicodrager te worden, moet uiterlijk op 1 oktober 2016 zijn ingediend. Aldus minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer.

 • "LENING WAAROP NIET OF NAUWELIJKS WORDT AFGELOST ONWENSELIJK"

  "Het afsluiten van een lening waarbij alleen rente wordt betaald en niet of nauwelijks wordt afgelost, vinden we met elkaar in deze tijd onwenselijk; banken bieden dit dan ook niet (meer) aan." Aldus de reactie van de NVB op een item zaterdag in 'Kassa'.

 • VIJF MILJOEN NEDERLANDERS ACTIVEREN MIJNOVERHEID

   Vrijdag heeft de 5 miljoenste Nederlander zijn MijnOverheid account geactiveerd. Oktober vorig jaar stond de teller nog op 1,8 miljoen.

 • KINDEREN WILLEN MEER TRANSPARANTIE BANKEN

  De Raad van Kinderen presenteerde eind vorige week haar adviezen aan de bankensector over de vraag: 'Wat kunnen banken doen om goed contact te hebben met hun klanten?' De adviezen werden opgehangen in een speciale ‘Ideeënboom’.

 • ONDERLINGE 'S-GRAVENHAGE BOEKT ZWARTE CIJFERS

  Onderlinge 's-Gravenhage zag het resultaat na belastingen stijgen van -39,7 miljoen euro naar +57,8 miljoen euro. Dit vanwege beleggingsopbrengsten, vedere afname van de bedrijfskosten en een geringer effect van de lage rente op de technische voorziening.

 • DAK OMARMT THUIS HYPOTHEEK CENTRAAL BEHEER

  Adviseurs van DAK gaan de Thuis Hypotheek van Centraal Beheer aanbieden. Deze samenwerking past in de strategie van Centraal Beheer om steeds meer het onafhankelijk intermediair te omarmen. Eerder maakte Centraal Beheer zelf al gewag van deze samenwerking.

 • FLEVOLANDERS KOPLOPERS IN CONSUMPTIEF KREDIET

  Inwoners van Flevoland vragen gemiddeld ruim anderhalf keer (71%) vaker een persoonlijke lening aan dan het gemiddelde in Nederland. Met 17 procent onder het landelijk gemiddelde doen de Friezen het minst vaak een aanvraag voor een lening. Dit blijkt uit het eerste Nationaal Leenonderzoek dat Geldshop vandaag publiceert. Voor het onderzoek zijn enkele tienduizenden aanvragen geanalyseerd.

 • BELEIDSDEKKINGSGRAAD PENSIOENFONDSEN GEDAALD

  De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van pensioenfondsen is in het eerste kwartaal van 2016 gedaald van 104 naar 102 procent. Een jaar eerder, eind maart 2015, bedroeg de gemiddelde beleidsdekkingsgraad van de sector nog 109 procent. De beleidsdekkingsgraad is het 12-maands gemiddelde op basis van dagelijkse marktinformatie. De gemiddelde dekkingsgraad zelf daalde in het eerste kwartaal van 102 naar 96 procent.

Meer nieuws...

New Financial Forum

FinTech; is it the Tech or the People?

What is FinTech? PWC gave it the following definition in their global Fintech report 2016: FinTech is a dynamic segment at the intersection of the financial services and technology sectors where technology-focused start-ups and new market entrants innovate the products and services currently provided by the traditional financial services industry. As such, FinTech is gaining significant momentum and causing disruption to the traditional value chain. In fact, funding of FinTech start...   Lees meer »

Marco Hoekstra - Als de klant het voor het zeggen heeft zijn zaken als respect, begrip, eenvoud en waarde creatie de kern. De succesvolle bedrijven die traditionele business modellen omver hebben weten te duwen combineren een klantgerichte aanpak met slimme software toepassingen in combinatie met een eigen bedrijfscultuur waar medewerkers met passie en ambitie het beste proberen te bereiken voor alle betrokken partijen in de keten.