quote

"Niet de financieel adviseur maar de klant moet bij elke aanbieder terecht kunnen" Rick van Ham (Hypza) in VVP 4

stelling

"Examens zijn te veel doel op zich geworden"

nieuws

VERBOND KRAAKT VOORSTEL STICHTING GELDBELANGEN

Het Verbond van Verzekeraars veegt het voorstel van de stichting Geldbelangen van tafel om met de branche te zoeken naar een generieke oplossing voor het woekerpolisdossier. "Wij geloven niet dat nieuwe generieke maatregelen passend zijn en de onvrede onder klanten met een beleggingsverzekering kunnen wegnemen", schrijft directeur Harold Herbert in een brief aan stichting Geldbelangen.

Eind februari heeft stichting Geldbelangen topmensen van zeven verzekeraars op persoonlijke titel uitgenodigd voor een dialoog over beleggingsverzekering. "Wij wilen dat verzekeraars en (vertegenwoordigers van) consumenten weer om de tafel gaan", zei voorzitter Rob Goedhart van de stichting bij deze gelegenheid op VVP Online. In de notitie die de stichting opstelde ter voorbe...

 

CLAIMRISICO BELEGGINGSVERZEKERINGEN VERZEKERBAAR

De commissie Verzekeraars die donderdag haar rapport aanbood aan minister Dijsselbloem ziet mogelijkheden voor herverzekering van de claimrisico's bij beleggingsverzekeringen op de internationale verzekeringsmarkt. De verkoop van verzekeraar Vivat aan Anbang en de beursgang van Nationale-Nederlanden laten volgens de commissie zien dat de claimrisico’s door de markt als "beheersbaar" worden ingeschat. "Deze constatering is in het belang van alle polishouders en biedt ruimte tot verdere consolidatie van de sector", zegt commissievoorzitter Casper de Vries.

 

 

NN BIEDT HULP BIJ BELASTINGAANGIFTE

Nationale-Nederlanden organiseert inloopdagen in het NN DE Café om iedereen te helpen met het doen van belastingaangifte
 

 

ASR STOPT MET MOGELIJKHEID OM VERZEKERING TE BELENEN

ASR stopt met de mogelijkheid om een verzekering te belenen.

 

ADVIESBOX, ONLINE PRO EN ADVISA BESTE FINANCIËLE SOFTWARE

Beste adviessoftware in 2015 is Adviesbox, beste administratiesoftware is Online Pro en beste vergelijkingssoftware is AeQuote en Advisa, aldus het jaarlijkse onderzoek Financiële Software van Bureau D&O.

 

laatste reacties op berichten

Wil Rotteveel / geachte mijnheer Herbert, Als u iets meer tijd zou besteden aan het bestuderen van de reacties van de diverse adviseurs over dit onderwerp, dan zou u de trieste ontdekking doen dat de grote verzekeraars, zoals bijv. NN, Aegon, Delta LLoyd, Reaal, nog steeds compensatie bedragen op de lopende polissen hebben bijgeboekt. Hetgeen betekent dat uw informatiebronnen u zitten voor te liegen, of u steekt zelf uw hoofd in het zand? Nee, een gemiste kans van het verbond!

Albert van der Poll / Muzikaal gezien voel ik meer voor Chumbawamba : I get knocked out, but i get up again they never gonna keep me down! Dit kan héél hard uit de speakers knallen en uit volle borst worden meegezongen. Zeer therapeutische werking. Een kleine waarschuwing: wie als heer van zekere leeftijd z'n Bose autoaudio op max vol zet en met geopend raam bij het in Almelo altijd rode stoplicht meezingt moet wel rekenen op enige bekijks. Dat dit fantastische lied niet in de top 2000 staat is me een raadsel.

Henk Winters / @roelof Ik begrijp je argument. Maar juist bij simpel risk gaat het om het bouwen van de beste propositie tegen de scherpste voorwaarden voor de niche waar je in actief bent. Dan is onafhankelijkheid geen issue. Bij meer complexe producten kan het uiteraard een ander verhaal zijn. Wij bouwen verzekeringsoplossingen als verlengstuk van de marketingstrategie van de retailers waarmee we zaken doen. Met succes! Ik ben met @Kees eens dat het ondernemerschap binnen de financiële sector met name bij het intermediair ligt. Verzekeraars zijn alleen maar met compliance bezig en wel of niet naar de beurs.

Kees Bergman / @Roelof. Beste Roelof, zoals ik al zei is de hele wereld de weg kwijt, dus ook verzekeraars. In dit geval dhr. Keim cs. Het gaat er niet alleen om, dat in dit geval AEGON geen volmachten meer wil doen. AEGON wil gewoon van het gehele intermediaire kanaal af. Tegenwoordig heet het dat de klant voor simple risks via het internet wil handelen. Dit zou dan zowel voor particulier als zakelijk gelden. Zolang de simple risks niet echt simple risks zijn, gaat die vlieger niet op. Sommige maatschappijen denken dat iedere klant een eenheidsworst is, dit is nu één maal niet zo. Daarom ben ik het met Henk eens , dat de bediening van de markt en het herkennen van kansen bij uitstek het metier van het intermediair is. AEGON had moeten snijden en uitpitten en moeten kijken waar hun volmachtkanaal wel goed draaide. Zij hebben hiervoor uitstekend personeel. Zij hebben gekozen voor de hakbijl i.p.v. de kaasschaaf en kijken nu alleen nog maar naar aandeelhouderswaarde. Nogmaals een dringende oproep aan alle directiekamers, die dit ook zitten te overdenken. Sla uw slag en kom er gelijk deze of volgende week mee. De markt en de geesten zijn er nu rijp voor. Wij weten dan als volmachtkantoor/ intermediair en niet in de laatste plaats personeel waar wij aan toe zijn en kan er gekeken worden naar nieuwe goede betrouwbare spelers in de markt. Tot slot wat ik bij PE item ook al gezegd heb. Kijk naar de parodie van André van Duijn op het lied Wij zullen doorgaan op you tube en zing uit volle borst mee. Wij hebben de goodwill bij de klant nog , alleen moeten wij wel zichtbaar zijn en blijven. Op die manier kunnen wij de hele markt aan. Succes allen en een prettig weekend.

Roelof Radstaake / @Henk. Voor de klant is onafhankelijkheid altijd belangrijk, of dit nu simple risk is of niet. En of het nu nichemarkt is of niet. Een volmacht heeft de portemonnee van de verzekeraar in handen en moet hier verantwoordelijk mee omgaan. En door diverse omstandigheden kan en wil een verzekeraar nu niet meer de verantwoording dragen voor het doen en laten van anderen. Ze willen de portemonnee weer terug en zelf bepalen wat ze met hun geld en risico's doen. De goede adviseur is heel goed in staat om ook bij de nichemarkt zelf samen met de klant te bepalen welke verzekeraar welk risico wil hebben. Daarna moet de adviseur de keuze maken of hij zelf zijn administratie voert of niet. Ik begrijp heel goed het gemak van een volmachtbedrijf, helemaal als het een service provider is met meerdere volmachten. Maar daar gaat het niet om. Het gaat om het feit dat verzekeraars geen zin meer hebben om andere partijen een ongelimiteerde toegang te geven tot hun pincode. En mijn inschatting is dat er steeds minder volmachtbedrijven gaan komen en dat de service providers met meerdere volmachten het moeilijker gaan krijgen vanwege het feit dat de benodigde brede acceptatie- en schaderegelingskennis aldaar afneemt waardoor de foutkans toeneemt.

Henk Winters / @roelof Voor heel verzekeringsproducten is onafhankelijkheid helemaal niet interessant, zeker bij de simple risk. Het gaat om de mogelijkheden om specifieke niches te kunnen bedienen, met een unieke propositie. Een volmacht helpt daar enorm bij. Een verzekeraar moet risicodragen, verder niets. Geen beslag op de administratieve capaciteit van de verzekeraar. De bediening van de markt en het herkennen van kansen is bij uitstek het metier van het intermediair. Als Nederlandse verzekeraars zich terugtrekken, dan staat buitenlandse partijen klaar om in dat gat te stappen. Solvency II zou juist een argument voor verzekeraars moeten zijn om zich meer van het volmachtkanaal te bedienen. Mits slim ingezet, uiteraard.

Kees Bergman / @Dorus Tonijs. Laten wij elkaar respecteren, want wij bedoelen beiden hetzelfde. Ik heb tot verleden jaar april geprotesteerd tegen de gang van zaken wat betreft PE. Ik ben toen gestopt met protesteren omdat ik deze hele bui al zag hangen en heb sinds december al mijn verplichte diploma's binnen. PE plus hypotheek/ inkomen en zakelijk. Dit ging niet makkelijk en ik behoor ook niet meer tot de jongste. Ik huiver al weer voor de volgende periode. Hier moeten wij voor zorgen, dat wij vanaf 2016 een humaan systeem krijgen net zoals elk vak en zoals elke ambtenaar. Wat ik wil zeggen is dat wij vanuit Den Haag geen greintje medelijden krijgen en hoeven te verwachten en dat wij ervoor moeten zorgen, dat wij de PE plussen binnen hebben. Wij moeten!! ons organiseren en zichtbaar zijn bij de klanten. Worden wij niet door Dijsselbloem gepakt, dan wel door verzekeraars. Kijk maar vandaag weer naar AEGON. Ze beginnen met de volmachten en straks gaan ze zonder onze steun met gesubsidieerde premies de directe markt op. Laat elke volgene verzekeraar die hier ook over na zit te denken deze week ook maar de knoop doorhakken, dan weten wij eindelijk waar wij aan toe zijn. De geesten zijn er rijp voor, want wij worden toch langzaam naar de slachtbank geleid.Nogmaals wordt nu lid van Adfiz of CFD o.i.d en gaan met die banaan en geloof in jezelf. Je klanten geloven nog in je. Laat ze allemaal een poepie ruiken haal die PE plussen en luister naar het lied van André van Duin de andere versie van Ramses. We zullen doorgaan!!!!!! Staat vast wel op you tube. Kun je nog een beetje lachen ook. Is wel nodig in deze sombere tijd.

Peter Veldhuizen / eigen maatschappij, of pool maatschappijen, dat roep ik al jaren.

Albert van der Poll / @ Klaas ik had ook zoiets bij schade: de uitleg was; bij zakelijk is het gebruikelijk ex BTW te rekenen, bij consumentenprijzen zit de BTW er bij in.

Dorus Tonijs / @Kees Bergman. Ik herhaal wat jezelf in je commentaar schrijft en dat stuit mij helaas tegen de borst. Het gaat hier om een gezamenlijk belang dus laten we vooral niet bagatelliseren en elkaar uitlokken tot opmerkingen die, voor mijn gevoel, niet gepast zijn. Niets of niemand probeert "zielig" te zijn maar probeert een uiterste inspanning te leveren zijn of haar bedrijf (of baan) niet naar de knoppen te laten gaan. Dat is realistisch denken en er speelt daarnaast ook nog zoiets als emotie. DAT is iets wat iedereen op zijn eigen manier mag uiten zonder daar op aangesproken te worden. Organiseren is een prima initiatief waar ik ook zeker aan zal bijdragen in de hoop dat iedereen de toekomst vol vertrouwen in te gaan. Succes Kees en alle overige collega's!!

Agenda

20 maart 2015

Amsterdam - Verzekeringsrecht in beweging

ACIS
31 maart 2015

Utrecht - Rendez Vous d'Expertise

Nivre
8 april 2015

Utrecht - New Financial Inspiration: meer falen, sneller succes!

New Financial Forum
23 april 2015

Utrecht - Balanced Leadership

WIFS

overig nieuws

 • LODEWIJK VAN DER HEIJDEN IN BESTUUR STICHTING CEHP

  Lodewijk avn der Heijden (CMIS Group-Welke Beheer) en Maarten van Hasselt (SNS Bank) zijn toegetreden tot het bestuur van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners, die de kwaliteit van de Leergang Hypothecaire Planning moet borgen.

 • FINANCIEEL VAKWEB NAAR 2.000 GEBRUIKERS

  Twee weken na de lancering staat het aantal geregistreerde gebruikers van Financieelvakweb.nl op 2.000.

 • VERBOND NIET ENTHOUSIAST OVER HERVERZEKERING CLAIMRISICO

  Het Verbond van Verzekeraars ziet voor zichzelf geen rol weggelegd bij het onderzoeken van de mogelijkheid om de claimrisico's bij beleggingsverzekeringen op de internationale markt te verzekeren. "In hoeverre zo’n optie interessant zal op maatschappijniveau beoordeeld moeten worden. Een branchebrede aanpak lijkt hier – ook gezien de grote diversiteit van portefeuilles en vanwege concurrentiële aspecten – minder voor de hand te liggen."  

 • CONSUMENTENBOND: RAPPORT KAN IN PRULLENMAND

  Het rapport van de Commissie Verzekeraars is volgens de Consumentenbond ronduit teleurstellend. Directeur Bart Combée spreekt van "een eenzijdig, onevenwichtig rapport dat de belangen van verzekeraars dient, en niet die van consumenten. Het kan wat ons betreft de prullenbak in."

 • AFM-RAPPORTAGE KWALITEIT VAN ADVIES IN DE MAAK (2 reacties)

  Uiterlijk in het tweede kwartaal publiceert de AFM een rapportage over de kwaliteit van advies. Dat kondigt zij aan bij de nadere invulling van haar plannen voor 2015.

 • AEGON STOPT HELEMAAL MET VOLMACHTEN (12 reacties)

  Aegon kondigde onlangs al aan de volmachten verder te zullen afbouwen. Nu is duidelijk dat het concern helemaal stopt met volmachtkanaal en de co-assurantietekening op de beurs.

 • HYPOTHEEK VISIE BELOONT ADVIESKWALITEIT

  Na overleg met de franchisenemers heeft Hypotheek Visie haar franchisemodel aangepast. In het nieuwe verdienmodel worden financiële prikkels geïntroduceerd. Franchisenemers die een bovengemiddeld advieskwaliteit leveren, dragen minder af aan de centrale organisatie.

 • "ACM JAAGT PREMIEBETALERS OP KOSTEN"

  Zorgverzekeraars Nederland vindt het slecht nieuws voor de premiebetaler dat de Autoriteit Consument en Markt zorgverzekeraars verbiedt om gezamenlijk protonentherapie in te kopen. Minister Schippers heeft vier medische centra hiervoor een vergunning gegeven. ZN juicht het initiatief toe, maar heeft grote twijfels of het verstandig is om vier nieuwe dure zorgcentra te bouwen.

 • DOE GEEN OVERBODIGE EXAMENS

  Lindenhaeghe wijst adviseurs op het belang om het topmodulesysteem van de nieuwe examens goed te begrijpen, om te voorkomen dat ze overbodige examens doen.

 • SOLIDARITEIT ONDER DRUK

  "Als de rijke babyboomgeneratie de komende jaren toestaat dat hun rekening terecht komt bij anderen, dan is het goed mogelijk dat onder de rest van de bevolking de sympathie voor deze senioren afneemt." Dat stelt Pjotr van Tilburg,directeur bij Polak Advies en Simons Assuradeuren en medeoprichter van de OAWM, op www.delametelkaar.nl.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Als er een grondwet voor de financiële sector bestond...

 ... zou deze er zeker in moeten staan!   A customer is the most important visitor on our premises. He is not dependent on us. We are dependent on him. He is not an interruption in our work. He is the purpose of it. He is not an outsider in our business. He is part of it. We are not doing him a favor by serving him. He is doing us a favor by giving us an opportunity to do so.   M. Ghandi (Bron: Marvin Sutherland).   Ken jij nog meer quotes die zeker in deze grondwet zou...   Lees meer »

Jelle Bartels - Vertrouwen is de grootste waarde in de financiele dienstverlening. Vertrouwen begint met zeggen wat je doet en doen wat je zegt: open, duidelijk en transparant. De financieel adviseur gaat een geweldige toekomst tegemoet als hij de financiele doelen van zijn klanten centraal zet, de risico's die niet zelf genomen kunnen worden weet te benoemen en op te lossen en hiervoor een goede beloning ontvangt. Eenmalig advies is geen toegevoegde waarde. Onderhoud en blijven onderhouden wordt key! Ik zet mij in om de financiële adviseur het respect en vertrouwen terug te geven dat het verdient. De weg begint altijd bij hem- of haarzelf.