quote

"Je financieel onafhankelijk voelen is iets anders dan financieel onafhankelijk zijn" Marie-Louise Voors (Delta Lloyd Foundation) in het New Financial Magazine

stelling

"Initiatief als Cifid is niet nodig als iedereen gewoon zijn werk goed doet"

nieuws

ZORGVERZEKERAARS UNIFORMEREN PREMIE-INFORMATIE

De zorgverzekeraars zullen met ingang van dit jaar zoveel mogelijk op uniforme wijze laten zien hoe hun premie voor de basisverzekering is opgebouwd., aldus Zorgverzekeraars Nederland.

Zo krijgen verzekerden volgens ZN op eenduidige wijze inzicht in verschillende elementen die een rol spelen bij het vaststellen van de nominale premie. "Op deze manier willen zorgverzekeraars maatschappelijk verantwoording afleggen over de hoogte van hun premies, ook in samenhang met de behaalde resultaten over voorgaande jaren. Zorgverzekeraars hebben dit aan minister Schippers laten weten. Uiterlijk medio november maken de zorgverzekeraars hun premies voor 2015 bekend."

Vert...

 

ARAG: ONDERZOEK INDEPENDER NIET REPRESENTATIEF

Arag laat weten de uitslag van de test van Independer inzake de premievergelijkingen van rechtsbijstandpolissen niet representatief te vinden, omdat de juiste producten niet vergeleken zouden zijn. Met name de producten van Arag kwamen als duur uit de test.

 

CAMPAGNE NN WINT INTERNATIONALE PRIJS

De #waterookgebeurt campagne van Nationale-Nederlanden heeft de Echo Award gewonnen.

 

STICHTING NFF VAN START MET 'THE POWER OF THE HEART'

Het officiële geboortefeest van de Stichting New Financial Forum vindt plaats op 25 november 2014 met een exclusieve vertoning van de film 'The Power of the Heart'. Toegang is vrij, reservering gewenst.

 

KEURMERK LEGT NIEUWE BEOORDELINGSAANPAK UIT

Tijdens het seminar Klantgericht Verzekeren stond de nieuwe thematische beoordelingsmethode die in januari 2015 ingaat centraal.

 

laatste reacties op berichten

Geert Sijbring / Zou de overheid moeten doen ,uitgaan van de burger, je ziet het nu weer, Brussel wil meer geld en de belasting dienst komt in EEN keer met een naheffing, van gemiddeld 150 euro per burger , is 900 miljoen. euro. En dat omdat de belasting dienst de vele en ingewikkelde regels van Den Haag zelf niet meer begrijpt. Laat staan de burger. Ik wordt elke dag geconfronteerd met gezinnen die eerst huur en zorg toeslag krijgen en na twee jaar terug moeten betalen. en daardoor in de problemen komen. Wat is er toch mis in dit land ,dat beter voor de mensen zorgen in het buitenland dan hun eigen burgers( Polen, Bulgaren, Marokkanen , turken, Grieken , Italianen enz enz. En niet te vergeten voor alle de ambtenaren zelf. Geert Sijbring

Berend Tooms / Een blik op de kalender leert mij dat we op geen enkele wijze in de buurt van 1 april zitten. Over tot de (wan)orde van de dag.

Pieter van Stratum / Hallo Berend, of je iets gemist hebt? ik verwacht van niet. Het is een initiatief van FIDIB dat op dit moment op verschillende plaatsen besproken wordt. CIFID betekent: complimenten instituut financiële dienstverleners

Berend Tooms / Uh.... Cifid. Heb ik iets gemist?

Peter Veldhuizen / (passend) advies, kwaliteit en service, daar heb je wat aan.

Dick Aardenburg / Inderdaad, alleen nadruk op premie.. een moderne kwaal waar wij nu flink tegenin moeten gaan. Ja het is crisis en financiële uitgaven zijn krap... Dus is het juist nu nog belangrijker om op dekking te kiezen.

Frank Gommeren / Typisch weer een"independer" tekst. Premie, premie en nog eens premie. Service en dekking van ondergeschikt belang, tot er schade is.

Nico van Koesveld / Communicatie is een lastig onderwerp. Blijkt voor de Belgen nog moeilijker te zijn dan we al dachten. De solvabiliteit van de bank is wel goed. Maar Marc de Moor blijkt mijns inziens niet echt betrouwbaar te zijn in zijn afspraken. Wat mij het meeste dwarszit is de afname van de spaarrekeningen van mij als tussenpersoon. Je kunt een klant van een tussenpersoon niet verplicht om laten schakelen naar een online klant. Dan had deze dat zelf al eerder gedaan. De klant kiest voor de tussenpersoon. Ik noem dit afpakken stelen, want er lag een overeenkomst aan ten grondslag die keihard verbroken wordt. Dus blijkt het woord van De Moor niet zoveel waard te zijn. Natuurlijk begrijp ik het wel, want De Moor wil zijn adressenbestand in Nederland naar zich toetrekken om ook straks verzekeringen en andere zaken online te kunnen verkopen. Dus inpikken van de tussenpersoon was een goedkope, maar niet sjieke oplossing. Nu weer terugtrekken bij Flexfront en DAK stond ook op de nominatie. Ze willen grotere omzet met minder aansluitpunten. Dit trekt men nu snel in omdat Argenta zich nu zelf overvallen voelt door de vele negatieve pers. Misschien is het beter dat Argenta verdwijnt uit Nederland, Als ze met de tussenpersoon zich niet aan de afspraken kunnen houden is het een kwestie van tijd alvorens dat de consument ook de gevolgen gaat ondervinden van schenden van afspraken. Wordt vast vervolgd.

Frans Lampe / @ Paul, hier dezelfde conclusie inzake die 10%.En het echte werk begint vaak pas als er schade is gereden. Ook hebben wij tp-incasso en Allianz kon dat niet op polisniveau inrichten, misschien nu wel.

Frans Lampe / Er staat een storende spelfout maar ook"- in een duo met het ervaren medewerker-" . Praatje pot met de bekende Nederlander en advies gewoon via CB-persoon. Daar zal heus wel over zijn nagedacht.

Agenda

6 november 2014

Rotterdam - Leading yourself

Erasmus Instituut voor Financiële Planning ism Marja Harrijvan (Life Inspirations)
12 november 2014

Driebergen - Ja maar... als het wél kan...

De Baak, NIMA en VVP
25 november 2014

Utrecht - New Financial Power

New Financial Forum, Willem Vreeswijk

overig nieuws

 • SAMENWERKING WILLIS EN 112SCHADE.NL

  Willis gaat samenwerken met 112schade.nl. Dit bedrijf gaat de verhaalsactie van niet gedekte schades uitvoeren voor klanten van Willis.

 • SANDERS VOLGT VAN VOORST VADER OP ALS VICE-VOORZITTER NVHP

  Mark Sanders (41) is benoemd tot plaatsvervangend voorzitter van de NVHP. Hij volgt hiermee de op 14 juni overleden Alexander van Voorst Vader op, die tot kort voor zijn overlijden deze functie nog bekleedde.

 • PENSIOENFONDSEN TRANSPARANTER OVER KOSTEN

  Pensioenfondsen worden transparanter over hun kosten, aldus de 2014-editie van het rapport 'Werk in uitvoering bij pensioenfondsen' van actuarieel adviesbureau Lane Clark & Peacock (LCP) en de Pensioenfederatie. Wel bepleiten zij meer uniformiteit bij het presenteren van kosten- en rendementsgegevens zodat deze beter onderling vergelijkbaar worden.

 • INDEPENDER: VEEL VERSCHIL IN PREMIES RECHTSBIJSTANDPOLISSEN (3 reacties)

  Volgens Independer lopen de premies van rechtsbijstandverzekeringen flink uiteen. De premies van de duurste polis is tot drie keer zo hoog als die voor de goedkoopste. Dit blijkt uit een analyse van meer dan 15.000 vergelijkingen van rechtsbijstandverzekeringen.

 • DELTA LLOYD INTRODUCEERT PENSIOEN CONTINU PLAN

  Delta Lloyd introduceert 3 november het Pensioen Continu Plan. Hiermee wordt volgens de verzekeraars de pensioenterugval per 1 januari 2015 voor werknemers met een inkomen van meer dan 100.000 euro geminimaliseerd.

 • DELTA LLOYD HAAKT AAN BIJ PENSIOEN3DAAGSE

  Tijdens een talkshow en een workshop, georganiseerd door de Delta Lloyd Foundation en vrouwennetwerkorganisatie Women Inc, heeft Delta Lloyd een groot aantal vrouwen bijgepraat over hun pensioen. Het 'I love pensioen' evenement maakt deel uit van de Pensioen3daagse.

 • ARGENTA NOEMT BERICHTGEVING FLEXFRONT ONJUIST (3 reacties)

  Argenta noemt de beëindiging van de samenwerking door FlexFront 'een eenzijdige beslissing' en wijst op onjuistheden en verkeerde interpretaties in de berichtgeving van FlexFront. FlexFront wil het gesprek aangaan.

 • NDFM: JA MAAR, WAT ALS HET WÉL KAN

  Verandering komt altijd van binnenuit. Dat geldt ook voor financiële marketeers. Als je diep van binnen kijkt, wat wil je dan veranderen? Op welke daden zou je trots (willen) zijn? En wat houdt je tegen om aan het roer van uw eigen professionele leven te gaan staan?

 • FLEXFRONT RUILT ARGENTA IN VOOR MUNT (2 reacties)

  FlexFront ziet zich met ingang van 5 november 2014 genoodzaakt te stoppen met de distributie van het Argenta-arrangement. Argenta wil immers vanaf 2015 geen zaken doen met het intermediair. Als alternatief biedt FlexFront Munt Hypotheken.

 • AUTOPOLIS DIRECT BIJ ALLIANZ AF TE SLUITEN (3 reacties)

  Allianz Nederland biedt vanaf 3 november de mogelijkheid om online een autopolis af te sluiten. Ook kan men kiezen om hier een adviseur bij te betrekken.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Klantbelang centraal met waardecreatie en vertrouwen

De laatste jaren is de financiële dienstverlening drastisch veranderd en de ontwikkelingen in de financiële branche gaan door. Toenemende regeldruk en online zijn niet meer te stoppen. Voor de uitdagingen van de toekomst is een cultuurverandering nodig en een nieuwe mindset. Hiervoor is een gedragsverandering noodzakelijk. Het achterhalen van de werkelijke beleving van uw klant is daarbij van belang om vervolgens een passende dienstverlening aan te bieden. Laat uw klant ervaren en voel...   Lees meer »

Drs. Serge Evers - Vanuit liefde en respect elkaar inspireren en samen nieuwe waarde voor klanten creëren.