quote

"Nee, de hoogte van de provisie speelt in geen enkel geval een rol in de volgorde van het zoekresultaat" Independer beantwoordt kritische vragen

stelling

"Aantasting bestaande provisie-afspraken consequent aan rechter voorleggen"

nieuws

ADVISEUR MOET ZORGDRAGEN VOOR DEUGDELIJK EN TRANSPARANT DOSSIER

"Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam adviseur mag worden verwacht dat hij bij een opdracht tot advies en/of bemiddeling ter zake het afsluiten van een hypothecaire geldlening zorgdraagt voor een deugdelijk en transparant dossier, zodat Consument tot een juiste afweging en een verantwoorde keuze voor het desbetreffende product kan komen." Aldus de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid), die een hypotheekadviseur een deel van zijn vergoeding laat terugbetalen aan de klant.

De Commissie: "Ter zitting is vast komen te staan dat de Adviseur (Huizenga Assurantiën, Almelo, red.) slechts tijdens de oriëntatiegesprekken met Consument een inventarisatie heeft gemaakt aan de hand van het computerprogramma Finix en deze inventarisatie via het computerscherm aan Consument heeft getoond en met hem heeft besproken. Gespreksverslagen, onderliggende berekeningen ter vergelijking van verschillende hypothecaire financieringen, een analyserapport en een adviesrapp...

 

LEG ALS ADVISEUR ZOVEEL MOGELIJK VAST

Een adviseur moet zijn adviesvergoeding met 500 euro matigen omdat hij niet kan aantonen de klant te hebben gewezen op het risico van stijging van de boeterente. Dat heeft de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) beslist.

 

AFM ZOEKT AANSLUITING BIJ APF

De AFM heeft een Europese aanbesteding uitgeschreven om de uitvoering van haar pensioenregeling onder te brengen bij een algemeen pensioenfonds (APF).

 

EXAMENLEGES VAN 46 NAAR 67 EURO

Voor de PE-periode 1 april 2017-1 april 2019 wordt het legestarief voor examens verhoogd van 46 naar 67 euro.

 

BEWUZT STELT ZORGPREMIE NAAR BENEDEN BIJ

Bewuzt, een label van VGZ, heeft de zorgpremie naar beneden bijgesteld om alsnog in de Top 10 van goedkoopste aanbieders van zorgverzekeringen te komen.

 

laatste reacties op berichten

Chris van der Harten / Beste Aad, Ik ben zelf altijd wat terughoudend met reageren en/of geblaat op deze site, maar ik denk wel dat je een punt hebt. Erkenning staat in mijn ogen toch wel naast beëdiging. Een en ander wordt hier wel geschaad. Ik denk dat het goed zou zijn als SEH zou onderzoeken of er sprake is van erkende adviseurs en daar passende maatregelen op nemen. We wachten een en ander weer rustig af. Chris van der Harten

Frank Hoffmans / Helder en correcte reactie Michael! En natuurlijk had Adfiz hier als eerste mee moeten komen. Alleen polderen hebben al zo lang en in zo vele dossiers gedaan en daarvan blijkt telkens de lobby van verzekeraars slimmer, beter, handiger zoals ook nu weer blijkt; Verbond houd schone schijn op naar de politiek, leden voeren 'eigen beleid'. Frank Hoffmans

Frits Koppers / frits koppers wil graag qweten hoeveel tussenpersonen hun diploma plicht niet kunnen voldoen omdat meerdere keren zakken . frits koppers tellefoon 020-6715542

Kees Bergman / Geheel mee oneens. Dit hoort geheel geen issue te zijn. Verzekeraars moeten van de doorlopende provisie afblijven. Deze doorlopende provisie is voor afsluiten en onderhoud van verzekeringen geregeld door de tussenpersoon/adviseur. Verzekeraars en tussenpersonen hebben ieder hun eigen afgesproken deel van de premie.

Aad Bleukens / Prima voorstel van de heer Mackaaij, sta ik volledig achter, ook al werken wij graag op basis van een factuur. Afspraken moeten worden nagekomen, juist ook door verzekeraars die toch zo graag de relatie met het intermediair te willen herstellen. Jammer alleen dat Adfiz niet eerder deze stap heeft gezet, dit had verwacht mogen worden van een belangenbehartiger, zeker nu Adfiz zich daar op laat voorstaan en wil dat iedereen zich aansluit. Dan moet je als Adfiz ook stappen durven te zetten. Aad Bleukens

Aad Bleukens / Allemaal erkend hypotheek adviseurs? Waar blijft de actie van het SEH stappen te nemen tegen deze adviseurs. Wordt dat niet gedaan, dan is het "erkend" zijn straks niets meer waard! Aad Bleukens

Kees Bergman / Ik begrijp deze uitspraak van dhr. Mackaaij ook niet helemaal. Naar mijn idee heeft hij zelf indertijd het startschot gegeven voor sleutelen aan de provisie.

Frank van Wijngaarden / Goede actie. Het zou meer moeten gebeuren. Intermediair loopt nog steeds teveal aan de leiband van de verzekeraar terwijl het speelveld enkel juridisch is. Angst regeert terwijl het klant belang en de onafhankelijkheid van het intermediair de boventoon zouden moeten zijn. Zelf de nodige rechtzaken gevoerd en tot op heden alles gewonnen. Maar let op want verzekeraars zijn slecht verliezers.

Peter Veldhuizen / Vreemde uitspraak van iemand, die fel voor uurtje factuurtje en fee is. Geen volmacht werkzaamheden, dus komen de inkomsten niet uit een ander potje ter compensatie.

Bas Peters / "Verwachting dat de staat veel geld moet lenen, verwachting dat de inflatie daardoor flink omhoog zal gaan" .......niets meer en niets minder. Het is nog helemaal niet gebeurd, maar de banken en de pensioenfondsen zien hun kans schoon en verhogen alvast de rente en zaaien paniek en natuurlijk gaan de spaarrentes nog niet omhoog........het heeft veel weg van de oliemaatschappijen die de benzineprijzen verhogen als de dollar duurder wordt en niets doen als de dollar in waarde daalt.

Agenda

13 december

Woerden - Fiscale actualiteiten

Swalef Academie
14 en 15 februari 2017

Utrecht - Hypotheken Event

IIR

overig nieuws

 • BEN WOLDRING: "BIZARRE SECTOR"

  Ben Woldring, die in 2014 Poliswijzer.nl, lanceerde noemt de zorgsector in De Telegraaf van zaterdag "bizar".

 • MACKAAIJ: "BRENG ONVZ-BESLUIT VOOR DE RECHTER" (5 reacties)

  ONVZ heeft dit najaar aangekondigd eenzijdig de provisievergoeding op lopende verzekeringen te verlagen. Het zou goed zijn als deze actie door de rechter getoetst wordt, vindt Michael Mackaaij, directeur MultiSafe.

 • "KOPIËREN HANDTEKENINGEN SCHAADT ALTIJD KLANTBELANG" (2 reacties)

  "Het kopiëren van handtekeningen en het gebruik daarvan is in strijd met de wet. In de regel zal dat ook in strijd met het klantbelang zijn. De klant moet erop kunnen vertrouwen dat de bank niet in strijd met de wet handelt." Dat schrijft minister Dijsselbloem van Financiën in zijn antwoord op Kamervragen over het kopiëren van handtekeningen door tenminste 90 hypotheekadviseurs van ABN Amro.

 • PENSIOENKNIP HALF JAAR LANGER MOGELIJK

  Mensen met een pensioen in de vorm van een premie- of kapitaalregeling kunnen nog tot 1 juli 2017 een tijdelijke uitkering voor maximaal twee jaar aankopen. De regeling Pensioenknip wordt door staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met een half jaar verlengd.

 • DNB WIL GEEN TOETERS EN BELLEN BIJ OVERGANG NAAR NIEUW PENSIOENSTELSEL

  DNB wil niet dat er bij de overgang naar een nieuw pensioencontract meteen al mogelijkheden komen zoals pensioenpremies inzetten voor de aflossing van de hypotheek.

 • VOORSTEL ACTURE VOOR SOCIAAL VANGNET ZZP'ERS

  Zzp'ers zouden verplicht een 'basisverzekering' moeten afsluiten voor het geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid. De verzekering moet zonder intredekeuring aan alle zzp'ers worden aangeboden. De nominale premie voor deze verzekering zou uitkomen op 100 euro per maand. Volgens Acture, de grootste uitvoerder van sociale zekerheid na het UWV, komt hiermee een sociaal vangnet voor 800.000 zzp'ers binnen handbereik.

 • "FAILLISSEMENTSWET VERZEKERAARS BENADEELT CONSUMENT"

  Het wetsvoorstel dat verzekeraars helpt bij een dreigend faillissement moet van tafel, zegt de Consumentenbond. "De ‘Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars’ die in de maak is benadeelt verzekerden", aldus de bond. "Verzekerden moeten straks meebetalen aan de redding van hun verzekeraar."

 • MENZIS BIEDT ZORGPOLIS VOOR LAGE INKOMENS (2 reacties)

  Menzis en de gemeente Amersfoort bieden inwoners van Amersfoort met een laag inkomen een goedkopere collectieve zorgpolis.

 • DEKKINGSGRAAD PENSIOENFONDSEN IN DE LIFT

  Het Trump-effect houdt voorlopig aan. De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg in november van 99 naar 101 procent. Halverwege de maand was dit zelfs 101,5 procent. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen of indexatie, bleef gelijk op 98 procent. Dit blijkt uit de pensioenthermometer van Aon Hewitt. 

 • FIDUS NIEUWE NAAM OFFERMANS JOOSTEN EN WILSON GROEP (1 reactie)

  Fidus is de nieuwe naam van de gefuseerde assurantiekantoren Offermans Joosten uit Geleen en Wilson Groep uit Maastricht.

Meer nieuws...

New Financial Forum

VLPN-INSPIRATIEDAG: ER IS ALTIJD EEN OPLOSSING

"Er zijn altijd oplossingen en mogelijkheden. Alleen onze eigen gedachten en overtuigingen dat conventionele denkpatronen de waarheid zijn, weerhouden ons van een gezond en rijker leven. Dat was de boodschap van vier bijzondere sprekers op de landelijke inspiratiedag van de Vereniging van Life Planners Nederland (VLPN) op het duurzaam landgoed Morgenstern in Barchem.  Op de inspiratiedag, die al gauw op social media als legendarisch werd betiteld, lieten zowel journalistiek vernie...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.