quote

"Naar aanleiding van #amdag nare droom gehad over Titanic en konijnen in een schijnwerper" Ab Flipse (voorzitter Vereniging Woekerpolis.nl) in tweet

stelling

"Er zit geen klant te wachten op 1.300 keuze-mogelijkheden bij zorgpolis"

nieuws

"GA VOOR INITIËLE WFT-EXAMEN IN PLAATS VAN PEPLUS"

NIBE-SVV raadt adviseurs aan die hun papieren willen behouden op vakgebieden waar ze niet dagelijks mee bezig zijn, om niet het PEplus- maar het initiële Wft-examen (en de opleiding daaraan voorafgaand) te doen.

Dré van Melis, opleidingsontwerper bij NIBE-SVV in een blog: "Als je onvoldoende meters hebt gemaakt op een aandachtsgebied, laat dit dan vallen en focus je op het gebied waar je echte ervaring en expertise liggen. Wil of moet je die beroepskwalificatie toch behouden? Vergeet dan even het PE-plus-examen. Volg in plaats daarvan de nieuwe Wft-opleiding en ga op voor het nieuwe initiële Wft-examen Schade Zakelijk, Vermogen of Inkomen.

 

"Volg je dit advies ...

 

KNAB IN ZEE MET CONSUMENTEN GELDWIJZER

Knab en Consumenten Geldwijzer gaan voor langere tijd en samenwerking aan.

 

CHRIS OOMEN WINT VPV ROTTERDAM PRIJS 2014

Chris Oomen, ceo zorgverzekeraar DSW, is de winnaar van de VPV Rotterdam Prijs 2014. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die werkzaam is en/of woont in de regio Rotterdam en die een bijzondere prestatie heeft geleverd ten behoeve van het verzekeringsbedrijf.

 

 

VERBOND: VERPLICHTE AOV VOOR ZZP'ERS GEEN GOED IDEE

PvdA-Kamerlid Roos Vermeij pleitte gisteren in de Volkskrant voor een verplichte verzekering voor zzp'ers tegen arbeidsongeschiktheid. Geen goed idee, vindt Verbondsdirecteur Richard Weurding.

 

HEEFT U AL GEREAGEERD OP HET REFERTEMODEL SWO?

Heeft u nou al uw mening gegeven over het Refertemodel SWO van Adfiz, OvFD en Verbond? Let op: vrijdag 28 november sluit de consultatie.

 

laatste reacties op berichten

Leo Tol / Beste Chris, feli's, terecht, je artikel 13 brief aan de minister was een statement waar menigeen een puntje aan kan zuigen. https://uwgeldwinkel.nl/?nieuws-en-insights/view/id:149/slug:open-brief-aan-minister-edith-schippers-door-chris-oomen-dsw

Rob Goedhart / @Frans: oh ja natuurlijk. Moet ik ieder jaar gaan kijken hoe t er bij staat. Kan ik 'm verlagen bij een goed beleggingsjaar. Moet 'm weer verhogen in een slecht. En dan zonder medische waarborgen (?). Misschien dat IK dat nog wel ga doen. Alhoewel ik vaak op een normale consument lijk en (ook) dit soort dingen laat versloffen. Nee, geen open deur met "daar heeft de consument een adviseur voor". Want als dát goed had gewerkt hadden we nu niet met de brokken gezeten. En...juist het principe om dat BINNEN de beleggingsverzekering(automatisch) te regelen was nu juist zo mooi.

Roelof Radstaake / De algemene lijn in de samenleving is dat individuele particulieren steeds meer via internet gaan doen en zelf veronderstellen voldoende van de materie te weten om zelf te gaan knutselen. Dat hebben mensen in het verleden ook bijvoorbeeld met beleggen geprobeerd en dat ging net zo lang goed tot het fout ging. Dat zal in de toekomst ook wel met de particuliere verzekeringsmarkt gaan gebeuren. Er is altijd een golfbeweging. Die gaat nu op verzekeringsgebied in de richting van het zelf knutselen door de particulier maar die zal vroeg of laat ook weer teruggaan, zo is mijn verwachting. Een andere tak van sport is de bedrijfsmatige kant. Ondernemers worden zelf ook geteisterd door regelgeving en hebben beperkt tijd voor verzekeringszaken. En ze willen wel de zekerheid dat die dingen goed geregeld zijn. Bij hen is er helemaal geen behoefte aan zelf gaan knutselen dus de adviseur kan daar een slag maken. Bovendien is de ondernemer gewend aan uurtje factuurtje hetgeen de discussie eenvoudiger maakt. Diversiteit en maatwerk is dus de uitdaging. Stem af op de wensen van het individu, of dit nu een particulier is of een ondernemer.

Edwin Herdink / Jeffrey toont realiteitszin en beseft dat zolang de politiek de "Wabeke fopspeen" van het Verbond niet uitspuugt en men met de huidige route niet verlaat men dit dossier nimmer vlottrekt. Een alternatieve route ligt voor de hand en het antwoord hierop helaas ook. Maar respect voor Jeffrey zijn inzet en volharding.

Frans Lampe / @ Rob, dan pas je je ORV weer aan als je denkt oververzekerd te zijn.

Rob Goedhart / Reactie van verzekeraars snijdt geen hout. Aan polishouders die een ORV binnen de woekerpolis hebben wordt toegestaan om die er uit te slopen en apart te verzekeren. Bij dezelfde verzekeraar zonder gezondheidswaarborgen Stel voor dat alle klanten dat doen. Dan zouden verzekeraars ook met het lang-leven-risico van vroeger blijven zitten. (Wat ze -zie Radar- al lang herverzekerd hebben.) Maar verzekeraars zien ook wel dat het gewoon niet lukt om al die klanten te bewegen hun ORV om te zetten. En dus blijven de zittenblijvers lekker hoge premies incasseren binnen de ORV. Ik zelf heb maar eieren voor mijn geld gekozen. Voor nagenoeg zelfde dekking betaal ik nu € 55 per maand waar eerst € 163 per maand aan mijn beleggingsverzekering werd onttrokken. Maar mijn collega-polishouders dan? 'Nagenoeg dezelfde dekking'. Want de charme van universal-life verzekering (=gewenste dekking minus waarde pot = ORV) is er op die manier van af. L Kan zijn dat ik straks oververzekerd ben. Ben benieuwd wat de AFM daar van vindt. Rob Goedhart, vz Geldbelangen

Albert van der Poll / Ik heb wel gemerkt dat we erg in beslag worden genomen door regelgeving PE vastlegging in dossiers en dergelijke. Sinds diverse juridische Kifid uitspraken sla ik bijvoorbeeld alle e-mail correspondentie met klanten op, alle kladblaadjes met aantekeningen worden gescand. Die tijd kan ik niet besteden aan klantcontact. Nou is het wel zo dat wij, wakkergeschud door het provisieverbod, zijn gaan kijken wat de klanten ons aan omzet opleveren, daarbij heb ik helaas eindelijk begrepen waarom ik van hard werken niet rijker wordt: vele klanten leveren een zeer beperkte omzetbijdrage. Deze klanten zullen ook niet veel meer omzet gaan opleveren als ik het contact intensiveer: ik heb weinig te melden, de noodzakelijke zaken lopen goed, er is niks aan 't handje. Met die relaties maak ik dus geen onderhoudsafspraken. Wij zijn bij hen een calamiteiten- en wijzigingen regelaar. Wel denk ik dat je als je een abovorm invoert, je heel goed bewust moet zijn dat de jou dan rechtstreeks betalende klant veel meer de value for money moet ervaren. Door de vastlegging kun je dan wel heel goed bepalen welke diensten je wel en niet levert, dat was vroeger wel eens anders. Maar dan nog zit je met de grote groep financieel bewusteloze (onbewust onbekwame) consumenten die eigenlijk niks wil betalen, en dus zo'n DELA spaarplan kiest terwijl er veel andere mogelijkheden zijn.

Frans Lampe / Conclusie: mensen lezen dus niet, ook zij niet die het zelf wel denken te kunnen regelen via verzekeren-kun-je-zelf.nl . Misschien worden ze bij de AFM ook eens wakker van dit soort berichten. Niet alles is geschikt om on-line te regelen.

Wil Rotteveel / Hoe zou dat nu komen, niet door de adviseurs, wel door de verzekeraars. Welke zorgverzekeraar kwam er v.a. 2008 tot 2013 als beste Zorgverzekeraar uit de bus? Juist ja, 1 die duidelijk was in wat er wel en niet verzekerd was, en geen natura polissen aanbied. Ik mag verder geen reclame maken.

Peter Veldhuizen / Het is een puin hoop en het wordt nog een grotere puinhoop. De overheid is door de privatisering weggelopen voor de verantwoordelijkheid van de ingezetene van Nederland. Verzekeraars hebben nu de macht en het kapitaal en met de grote vergelijkingssites(ook al een onderdeel van de verzekeraars) zaaien nog meer onrust. Simpel op te lossen, als de overheid de verantwoordelijkheid weer de basisverzekering voor iedereen regelt en de premie wordt geïnd door de Belastingdienst. Wil je meer, dan een particuliere aanvullende verzekering. Iedereen betaalt dan een solidaire premie. Net als de levensverzekeringen wordt dit een grote woekerzorgpolis beerput. Wie zich niet tijdig aanvullend verzekerd, mist de trein. Aanvullende zorgverzekering is een onzekere gebeurtenis en geen subsidiepot, van nu heb ik zorg nodig, dus premie betalen en een hogere declaratie terug ontvangen,

Agenda

4 december 2014

Woerden - Het nieuwe FTK

Swalef Academie

overig nieuws

 • EIGEN HUIS STEUNT BURGERINITIATIEF WOEKERPOLIS (3 reacties)

  Vereniging Eigen Huis steunt een nieuw burgerinitiatief dat beoogt alle nog lopende woekerpolissen in een keer te herstellen. "Dit initiatief sluit goed aan bij het pleidooi dat de vereniging al langere tijd houdt: massale, eenzijdige aanpassing bij woekerpolissen van klanten die zelf niet in beweging komen", aldus VEH. 

 • FAIRZEKERING WINT OOK GENERALI AM INNOVATIEPRIJS

  Na op 12 november de Financial Marketing Award te hebben gewonnen op de Nationale Dag Financiële Marketing, heeft Fairzekering ook de Generali AM Innovatieprijs in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt op de Verzekeringsbranchedag in Utrecht.

 • "LAAT VERZEKERAAR BETALEN VOOR ELKE WOEKERPOLIS DIE HIJ NOG IN PORTEFEUILLE HEEFT" (1 reactie)

  Jeffrey Leichel, voorzitter Stichting Odin, doet in een column op Biflatie.nl nieuwe voorstellen om af te rekenen met het woekerpolisdossier.

 • CFD WIL RAAD VAN ADVIES BENOEMEN

  De Commissie CFD gaat een Raad van Advies benoemen.

 • HUURPRIJS NADERT VASTE LASTEN KOOPWONING

  De gemiddelde huurprijs van een woning komt door de actuele ontwikkelingen erg dichtbij de gemiddelde hypotheeklasten te liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard, in opdracht van De Hypotheekshop.

 • PENSIOENNAVIGATOR LANCEERT LIJFRENTEVERGELIJKER

  Pensioennavigator heeft een 'inbouwversie' van haar pensioen- en lijfrentevergelijker ontwikkeld. Pensioenadviseurs kunnen de vergelijker integreren in hun eigen website en desgewenst beschikbaar stellen aan hun klanten. De software vergelijkt de tarieven van acht verzekeraars.

 • KOSTENBESPARINGEN LEVENVERZEKERAARS HARD NODIG

  DNB spoort levenverzekeraars aan om hun bedrijfsmodellen toekomstbestendig te maken zodat zij blijvend kunnen voldoen aan de langlopende verplichtingen aan polishouders. Volgens het Verbond van Verzekeraars dienen zich echter ook nieuwe kansen aan. 

 • DANS OP DE MUZIEK VAN JE HART

  Met de vertoning dinsdag van de film 'The Power of the Heart' onderstreepte het opnieuw gelanceerde New Financial Forum zijn boodschap: echte verandering in de financiële sector en de samenleving in het algemeen kan alleen vanuit het hart komen.

 • "BIJSCHOLEN MEDEWERKERS NU TOPPRIORITEIT" (1 reactie)

  “De digitalisering is binnen de financiële instellingen banenrover nummer 1 aan het worden. Het trainen, her- en bijscholen van medewerkers moet dus topprioriteit worden.” Met dit statement reageert FNV Finance op de aankondiging van ING dat de komende drie jaar 2.775 banen zullen verdwijnen. Nog geen twee weken geleden liet ABN Amro weten op korte termijn duizend banen te schrappen bij de retailbank. 

 • ENNO WIERTSEMA NIEUWE DIRECTEUR ADFIZ (1 reactie)

  Enno Wiertsema (43) volgt per 1 december algemeen directeur Hanneke Hartman op. Op dezelfde datum gaat Hartman met vervroegd pensioen. "De kern van Adfiz is het versterken van haar leden", aldus Wiertsema, die een achtergrond heeft in het "faciliteren van ondernemers".

Meer nieuws...

New Financial Forum

DANS OP DE MUZIEK VAN JE HART

Met de vertoning dinsdag van de film 'The Power of the Heart' onderstreepte het opnieuw gelanceerde New Financial Forum zijn boodschap: echte verandering in de financiële sector en de samenleving in het algemeen kan alleen vanuit het hart komen.   Er waren veel Ambassadeurs van het Forum en andere belangstellenden afgekomen op het 'geboortefeest' en de eerste New Financial Power Day van het vernieuwde Forum, dat sinds 1 oktober in een Stichting is ondergebracht en onder leiding van i...   Lees meer »

Toon Berendsen - Consument moet nieuwe financiële wereld beleven