quote

"Een Nationaal #zorgfonds. Wie zal dat betalen?" Adviseur Berend Tooms op twitter

stelling

"Terechte oproep Fred de Jong elkaar aan te spreken op onbeschoft gedrag"

nieuws

AON RISK SOLUTIONS SCHRAPT BANEN

Aon Risk Solutions heeft een deel van haar serviceactiviteiten uitbesteed aan Genpact en Van Ameyde.

De uitbesteding van de activiteiten valt onder de vorig jaar gestarte transformatie met de naam Boost. "Met deze outsourcing van bijvoorbeeld data-entry, polisopmaak en autoclaims-werkzaamheden zorgen we voor operational excellence en investeringsruimte om meer dan ooit te focussen op risicoadvies en risico-oplossingen", zegt  Marc van Nuland, CEO Aon Risk Solutions en country manager Aon Nederland.

Genpact werkt al jaren voor Aon, onder andere in de Verenigde Staten. Het...

 

LEDEN EP PROFITEREN VAN ABSURDE PENSIOENREGELING

Het aanvullende pensioen van zo’n duizend voormalige Europarlementariërs wordt niet gekort, ook al heeft hun pensioenfonds een dekkingsgraad van slechts 37 procent. Het Europees Parlement heeft 270 miljoen euro op de begroting gezet om dit 'pensioengat' te dichten. Op deze manier kunnen de deelnemers blijven profiteren van hun "absurde pensioenregeling".

 

SOLVABILITEIT AEGON AAN DE LAGE KANT

Aegon heeft 2016 afgesloten met een solvabiliteit van 159 procent (op basis van Solvency II). "Dit cijfer ligt aan de onderkant van de consensus van analisten", schrijft het FD vandaag. Met de solvabiliteit van het Nederlandse bedrijf is het nog slechter gesteld. Deze kwam ultimo 2016 uit op 141 procent.

 

DALING WINST ALLIANZ BENELUX DOOR NOODWEER EN AANSLAGEN

 Allianz Benelux zag het operationele resultaat in 2016 dalen van 231 naar 205 miljoen euro. Dit als gevolg van het noodweer in de Benelux en de terroristische aanslagen in Brussel.

 

VERBOND BIEDT OVERZICHT KENTEKENPLICHT VOERTUIGEN

Het Verbond van Verzekeraars heeft op een rijtje gezet welke (nieuwe) voertuigen kentekenplichtig zijn en welke niet.

 

laatste reacties op berichten

Nico van Koesveld / Ik zit wat in tweestrijd met het artikel van Fred. Het voelt bij mij stigmatiserend alsof de hele branche zo in elkaar zit. Het aantal anonieme zeurkousen kun je op een paar handen tellen en dat op tienduizenden die in de branche werken. Het is in bijna elk medium normaal aan het worden dat er onredelijke en totaal zinloze reacties verschijnen, uiteraard altijd anoniem. Het is dus aan de redactie van een uitgever om dit bij te sturen. Echter te strak ingesteld, komen er minder reacties met naam en is de sjeu er een beetje uit want blijkbaar trekt het wel lezers. Met als gevolg steeds minder bezoekers en dat is weer slecht voor de adverteerders. Helaas zijn er maar weinigen die met de echte naam reageren. Persoonlijk heb ik niet het gevoel dat ik vaak aangevallen wordt, anonieme huilebalken raken mij niet. Als de sites een keer gehackt worden, liggen de namen toch wel op straat. zou een kleurrijk geheel worden. Misschien kunnen we de sites voordragen bij een hackersfestival. Zou wel humor zijn. Je kunt er overschrijven dat het anders moet, maar de hele tendens is toch wat aan het veranderen, kijk naar de Engelse politici. Die rollen over elkaar heen. Andere kant, heel beleeft blijven met alles wat er gebeurt in de financiële branche heeft niet zoveel zin, want er verandert dan weinig tot niets. Als voorbeeld de vorige landverkiezingen. Politici leken uiterst beleefd, maar we hebben er een gevoel overgehouden dat we belazerd zijn. Want we weten inmiddels al dat grote partijen enkel maar reageren als je ze in de portemonnee raakt. Dus rauwer erin. En of dat nu hard is? We kunnen aardig aan de telefoon blijven, lief op mail, maar als je dan nog met een kluitje in het riet wordt gestuurd door een niet bekwame medewerker, dan mag en kan het zeker feitelijk wat harder op sociale media verschijnen. En als dat wat directer gepresenteerd wordt, reageert de grote partij vaak wat klantgerichter. En laten we eerlijk zijn, er gaat nogal wat mis in de branche. Dus een beetje rauw erin kan voor mij geen kwaad. Nooit anoniem uiteraard. Dan heb je de mogelijkheid elkaar aan te spreken, behoudt de mogelijkheid tot de dialoog. Het is aan de uitgevers om hierop te sturen. Maar te weinig reacties haalt de levendigheid weer uit de site. Te weinig lezers dan en wordt het abonnement weer onbetaalbaar. Tja, valt niet mee beleefd betaalbaar te blijven.

Redactie VVP / Klopt. Titel is aangepast.

Patrick Eekhout / Aan de hand van de titel dacht ik, eindelijk vooruitgang in het verzekeren van hoverboards? Echter de cel "Hoverboard/Airboard - Verzekering/kenteken", in het overzicht dat via de link is op te vragen, is helemaal leeg. Titel strookt niet met overzicht?!

Marcella van Dijk / Waarom staat er (in tegenstelling tot de titel van dit artikel) in het betreffende overzicht niets vermeld over wel/geen kentekenplicht bij een hooverboard? Er staat nu "niet toegestaan op de openbare weg".

Frans Lampe / Linkje?

Martin Koot / Fred zegt ware woorden. Natuurlijk is het zo dat het er maar een paar zijn (10? 15?) die regelmatig onzin spuwen. Maar het beïnvloedt inderdaad het beeld dat beleidsmakers hebben van de branche. En niet ten positieve. Een weerwoord geven - dat gebeurt dus nauwelijks. Ik snap dat wel. Ook Fred zelf mengt zich niet in de regelmatig ranzige reacties op stukjes die over hem gaan. Zo af en toe doe ik dat wel, om kort daarna te denken 'waarom doe ik dit'. Er valt niet tegenop te discussiëren. Het gaat hen niet om facts&figures, maar om lucht te geven aan frustraties en zorgen. En een beetje te rellen. Het jammere is dat daar waar er soms best iets zinnigs in een reactie zit, dat daardoor ondergesneeuwd raakt. Je zou hopen dat de stille meerderheid zich wel zou gaan roeren en de droeftoeters toont als de minderheid, die ze volgens mij zijn.

Willem van Spronsen / @Roelof, Beste Roelof, waar we het over hebben is een klein deel aan bezoekers van een open forum zoals AmWeb. Bij 100 bezoekers op een open forum is niet uit te sluiten dat 15 a16 daarvan zich onder schuilnamen buiten proportie gedragen. Verder is niet uitgesloten dat onder die 16 zich gewoon een aantal zogenaamde mysteryguests van buiten bevinden, dat dit niet zo zou zijn is ook niet te bewijzen. De insteek van Fred is dat we elkaar moeten aanspreken op onbeschoft gedrag. Dat is een onjuiste stelling met als gevolg een verkeerde beeldvorming.Daarmee wordt suggereerd dat onze beroepsgroep zich collectief schuldig zou maken aan zijn genoemd gedrag. Waar nu veel ophef over wordt gemaakt gaat dus feitelijk over niets anders dan over een aantal bezoekers van een bepaald open forum waarvan de identiteit op voorhand al niet bekend is, of niet is vast te stellen. Het is een brug te ver om die personen naar eigen interpretaties te benoemen en daar ook nog waardeoordelen aan te verbinden. Dan wordt voortgebouwd op verkeerde beeldvorming.

Harry Mutsaers / Leuk hoor dat uitdiepen van het belasting systeem. Nog meer complexiteit. De 21% kan beter terug gedraaid worden naar 7,5% en alleen gelden voor verzekeringsproducten. Nu komen er weer meer regels en administratie aan. Wij als financieel adviseurs zien dat bedrijven dekkingen aan het afvlakken zijn vanwege de 21% extra kosten. Dat is zorgelijk. Want wie draait er bij schade uiteindelijk op, wanneer de lading de schade niet dekt. Ik roep politiek den Haag op om deze heffing en regels terug te brengen tot normale proporties voordat er rampen gebeuren die we financieel niet kunnen dragen. Denk daarbij aan de Moerdijk ramp. Wie betaalde toen de ruim 55 Miljoen schade kosten? Weet u het nog. Dit kan en mag niet gebeuren...

Roelof Radstaake / Dag Willem. Wellicht ten overvloede; mijn ervaring ligt niet alleen in schadeland, maar ook in adviseursland. Ik werk dagelijks met diverse assurantiekantoren en heb zeer veel relaties daarin. Terug naar het onderwerp; de ongenuanceerde reacties kennen een achtergrond van frustratie, machteloosheid en boosheid. De diverse fora intensief volgend hebben die vrijwel zonder uitzondering betrekking op de veranderingen in adviseursland door de veranderende verdienmodellen en de oplegging daarvan door instanties die niet te beïnvloeden zijn (verzekeraars en overheid). De vloed aan dit soort reacties wordt versterkt door veelal anonieme en ongeredigeerde verhalen over hoe onrechtvaardig men zich behandeld voelt. Door de manier (emotioneel) waarop dit wordt geschreven slaan dit soort uitingen meer aan bij de gemiddelde lezer dan uitingen die koele feiten opsommen. Er ontstaat daardoor een negatief beeld omdat de gemiddelde lezer leest met gevoel en niet iedereen is een analyticus. Tenslotte: wanneer is iets een gedegen onderzoek. Ik lees veel over 'gedegen' onderzoeken die achteraf een vodje papier blijken te zijn. Ik kijk veel liever naar de samenleving, de onderlinge verhoudingen en wat leeft bij de mensen. Want dat bepaalt het gevoel t.o.v. een onderwerp, niet mooie feitjes. Bij gelegenheid wil ik daar graag met je over sparren. Wellicht dat de zienswijzes van een 'buitenstaander' verhelderend kunnen werken.

Ronald Haan / Niet dat ik voor provisie ben, integendeel, maar duidelijkheid kun je ook creeren bij een provisiesysteem. Het oude provisiesysteem zoals het was bij complexe producten was niet goed. Was niet inzichtelijk en ging ook ten koste van vermogensopbouw. Transparantie is volgens mij veel belangrijker! Dit kan ook bij provisie. Klanten moeten steeds meer eigen middelen inbrengen, en ervaren dat soms als een probleem. Ik ben dus geen pleitbezorger voor provisie , maar duidelijkheid vind ik een slecht argument. Ronald Haan

Agenda

8 maart

Zwolle - Regionaal LEF symposium

Stichting LEF
9 maart 2017

Spaces Zuidas Amsterdam - Smart Data Finance Seminar

EDM
10 maart

Amsterdam - ACIS-symposium over actualiteiten in het verzekeringsrecht

ACIS
14 maart

Amsterdam - Nieuwe, slimme financiële communities: kans of bedreiging voor de financieel adviseur

Kandoor.nl en Adviesbureau Fred de Jong
14 maart

Eindhoven - Regionaal LEF symposium

Stichting LEF

overig nieuws

 • TOENAME LADINGDIEFSTALLEN IN 2016

  Het aantal gevallen van ladingdiefstal in Nederland is vorig jaar met 29 procent gestegen. Er werd 226 keer een lading uit een vrachtwagen gestolen, tegen 177 keer in 2015. Het aantal gestolen vrachtwagens nam wel af, van 150 in 2015 tot 110 in 2016. Dit blijkt uit cijfers van de Nationale Politie. De toename van het aantal ladingdiefstallen is voor het Verbond van Verzekeraars reden om zich te blijven inzetten om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan, bijvoorbeeld met de site Preventieinzicht.nl.

 • WFT-CERTIFICAAT VOOR VAN BRUGGEN LANGSINGERLAND

  Na een uitvoerige audit naar bedrijfsvoering en adviesdossiers heeft Van Bruggen Adviesgroep Lansingerland uit handen van SVC Compliance het Wft-certificaat ontvangen.

 • GRATIS PEARLCARD VOOR VERZEKERDEN HISCOX

  Om de loyaliteit van haar verzekeringnemers te belonen biedt Hiscox hen de Pearlcard by Hiscox aan. De kaart geeft toegang tot exclusieve services op het gebied van Lifestyle, Travel en Concierge service, maar ook tot zakelijke en medische dienstverlening. Alle particuliere verzekerden van Hiscox kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de services van de loyaliteitskaart.

 • HERSTEL VERTROUWEN PENSIOENSTELSEL IS WENSDENKEN

  De herziening van het pensioenstelsel moet mensen beter zicht geven op wat ze sparen en meer ruimte voor keuzes geven. Deze verhoogde transparantie moet er toe leiden dat mensen weer een beetje vertrouwen in het stelsel krijgen. Volgens Cok Vrooman, onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en bijzonder hoogleraar Sociale Zekerheid, is hier sprake van 'wensdenken'.

 • ACHMEA VERWACHT FORS VERLIES OVER 2016

  Achmea kondigt een negatief resultaat van 380 miljoen euro over 2016 aan. Dit door een verhoging van de voorzieningen voor letselschades, een hoger dan verwacht gebruik van nieuwe medicijnen, een reorganisatievoorziening en een afboeking van goodwill van de Turkse verzekeringsactiviteiten in de tweede helft van het jaar. De jaarcijfers worden pas officieel op 14 maart bekend gemaakt.

 • NN GROUP: MULTI-ACCESS DISTRIBUTIE WERKT

  NN Group blaakt van het zelfvertrouwen. De verzekeraar heeft een financieel sterk jaar achter de rug, denkt met de overname van Delta Lloyd een belangrijke stap te hebben gezet op weg naar een winstgevend verzekeringsbedrijf voor de toekomst en ziet dat  haar multi-access distributie werkt.

 • ACTIE CENTRAAL BEHEER ZORGT VOOR OPSCHUDDING BIJ ADVISEURS

  Een ludieke Valentijnsactie van Centraal Beheer heeft voor opschudding gezorgd onder hypotheekadviseurs.

 • WIEBES HERZIET BESLUIT ASSURANTIEBELASTING (1 reactie)

  KPMG  Meijburg & Co Belastingadviseurs bespreekt op haar site de belangrijkste aandachtspunten bij het nieuwe besluit assurantiebelasting van staatssecretaris Wiebes.

 • ERKEND ADVISEURS: DUIDELIJKHEID GROOT PLUSPUNT PROVISIEVERBOD (1 reactie)

  Erkend adviseurs, aangesloten bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH), staan overwegend positief tegenover het provisieverbod. Vooral de toegenomen transparantie (“Het is voor de klant duidelijk wat hij betaalt voor advies”) wordt als groot pluspunt genoemd in het SEH Lenteonderzoek 2017, gehouden in het jaar van de evaluatie van het provisieverbod.

 • NEDERLAND VIERDE OP EUROPESE RANGLIJST FINANCIËLE KENNIS

  Nederland staat op een vierde plek op de Europese ranglijst van financiële geletterdheid.  

Meer nieuws...

New Financial Forum

Aan alle financieel adviseurs (met dank aan Mark Rutte)

Er is iets aan de hand in de financieel adviesmarkt. Hoe komt het toch dat de noodzaak en behoefte aan financieel advies groot is, maar dat financieel adviseurs, op politici na, het minst vertrouwde beroep hebben (GfK Trust in Professions 2015)? Financieel advies is van grote maatschappelijke en economische waarde. Duizenden adviseurs doen dagelijks goed en integer hun werk, in het belang van de klant. Hoe komt het dat sommige financieel adviseurs zich zo armzalig gedragen dat zij de negatieve s...   Lees meer »

Fred de Jong -