quote

"Aanpak ABN AMRO van corruptierisico’s is ‘onvoldoende" DNB in een vertrouwelijke brief ABN Amro-bestuursvoorzitter Gerrit Zalm

stelling

"Ik steun proefproces tegen PE-examen"

nieuws

FINANCIËN MAAKT HAAST MET SANCTIES IN WOEKERPOLISDOSSIER

Hoewel er volgens de AFM in de tweede helft van 2014 sprake was van "een duidelijke verbetering bij het bereiken van consumenten met een beleggingsverzekering", maakt minister Dijsselbloem haast met het introduceren van sancties voor verzekeraars die achterblijven bij het activeren van hun klanten. Het ontwerpbesluit dat deze 'activeringsverplichting' regelt moet op 1 juli in werking treden.

Dit schrijft de minister in het 'Verslag van een schriftelijk overleg inzake beleggingsverzekeringen'. Dijsselbloem kiest voor snelle regelgeving, omdat de AFM pas na inwerkingtreding van de ‘activeringsverplichting’ handhavend kan optreden. Deze zomer wordt opnieuw gemeten hoe de voortgang van verzekeraar...

 

EUROPEES OORDEEL OVER WOEKERPOLIS OP 29 APRIL

Het Europese Hof van Justitie doet op 29 april uitspraak in de woekerpoliszaak waarin NN ervan wordt beticht onvoldoende duidelijk te zijn geweest over de eerste kosten van haar beleggingsverzekering.

 

ING: JONGEREN WILLEN GEEN MAXIMALE HYPOTHEEK

Van de Young Potentials is twee derde niet bereid om een maximale hypotheek af te sluiten voor zijn droomhuis. Dit blijkt uit onderzoek van ING onder 616 consumenten tussen 20 en 35 jaar, de zogenaamde Young Potentials.

 

YARDEN OP OLIFANTENEXCURSIE IN DIERGAARDE BLIJDORP

In samenwerking met Humanitas organiseert Yarden op 30 maart een olifantenexcursie in Diergaarde Blijdorp. Olifantenexpert Marjo Hoedemaker laat kinderen - door samen het rouwgedrag van de olifant te bestuderen - op een speelse wijze kennis maken met afscheid nemen, de dood en rouwen.

 

ING ZIET TOENAME FINANCIEEL KWETSBARE VIJFTIGERS

Niet iedereen ziet kans om van de economische opleving te profiteren. Volgens onderzoek van ING zegt een kwart van de mensen rond de vijftig geld tekort te komen. In de groep 50- tot 65-jarigen zijn er 550.000 huishoudens die een te kleine financiële buffer hebben om financiële tegenvallers op te vangen, 170.000 meer dan in 2008.
 

 

laatste reacties op berichten

Ken Yorukseven / Dat zou wel karakter tonen als ze daartoe overgaan, zoals het nu gaat lijkt het meer op een gehaktmolen. Ik ben het niet vaak met Dick van Velzen eens maar dit keer lijkt het er wel op dat men hier niet aan gaat ontkomen, alleen al vanwege capaciteitsbeperkingen en storingen, etc. Steun het initiatief van Michiel Zoet : http://www.geenpeexamens.nl/

Ken Yorukseven / Hogere kwaliteit? PRIMA! maar dan wel goed lesmateriaal, duidelijke vragen, examenafname (storingen, etc, etc) , op correcte wijze recht op inzage, en mogelijkheid van bezwaar indien je oneens bent met de uitslag. Zoals het nu gaat is het 'under the gun' effe snel leren en snel examen doen, niet gelukt? ga terug naar start..... Dit systeem is niet gericht op zelfstandige adviseurs en kleine kantoren maar op banken, verzekeraars en grote kantoren. Terecht zoals jullie je afvragen heb ik grote vraagtekens of eerdere diploma`s die door de overheid geaccrediteerde opleidingsinstellingen zijn afgegeven, volgens de overheid opgestelde richtlijnen zomaar ongeldig verklaard kunnen worden, en ook nog binnen een gestelde periode. Wat mij nog het meeste stoort is dat alleen NL zwaardere eisen stelt dan de EU richtlijnen, en dat mag helemaal niet, hierdoor sluit je ook de markt voor buitenlandse partijen om zich hier te vestigen, dit was het doel van 1 EU, overal dezelfde wetten, eisen en richtlijnen, vrij verkeer, arbeid en vestiging. Gewoon tekenen die handel, we hebben niet voor niks geïnvesteerd, kosten gemaakt, aan de vereisten voldaan en niet zonder slag of stoot behaalde diploma`s ongeldig verklaren; dit had simpelweg ook via de jaarlijkse PE kunnen worden geïmplementeerd, maar het heeft alle schijn van dat dit niet de bedoeling was....

Anthonie van der Veen / De meeste PE Plus certificaten heb ik wel al gehaald...maar hou er rekening mee dat door de absurde vraagstelling, wat niet met je kennis of ervaring te maken heeft, veel kandidaten meerdere keren examen moeten doen...en dan kan die capaciteit wel een heel snel opraken.... of is het systeem heel bewust op gezet om afscheid te nemen van de tussenpersoon in onze branche?

Chris de Bruin / Theodor, mocht je dit lezen: ik denk met plezier terug aan het contact dat ik met je heb gehad. Ik doel dan met name op onze ontmoeting tijdens "Rabogate" van een paar jaar geleden. Ik heb je toen leren kennen als iemand met wie te praten was en dat is ook gebeurd. In het algemeen was je betrokkenheid bij het financieel wel en wee van onze branche en de rol daarvan in de samenleving, prijzenswaard. Dat niet iedereen het altijd met de uitkomsten daarvan eens was, is iets heel anders. Je vertrek bij de AFM is voor het financieel toezicht in ons land zonder meer een aderlating. Ik wens je heel veel succes in je verdere carrière! Hartelijke groet, Chris de Bruin.

Peter Huizinga / Deze man had vorig jaar of een jaar eerder rond deze tijd ook al eens een 1 aprilgrap zijnde dat het hele circus niet door zou gaan.....................

Mark van den Broek / Merel, dat van die adviseur is 100 % waar. Maar als puntje van kritiek....Banken en Verzekeraars zijn per definitie NIET te vertrouwen, kijk naar de top van ING en ABN AMRO, forse salarisverhogingen, niet uit te leggen...Klant centraal ? Vandaag nog een discussie met Aegon gevoerd. Van een relatie klopt de bestaande AOV niet meer. Aanpassen gaat extra premie kosten en dat wil de klant niet, Niets doen is geen optie want de polis klopt niet. De klant wil de polis royeren, wij gaan daar in mee maar Aegon niet....Zij stellen dat in 2011 een 5 jaarscontract is gesloten en dat verzekerde dus nog gewoon 1 jaartje moet aanmodderen met een niet kloppende AOV. Hoezo klant centraal ????

Paul Schoo / Goed punt. Wil je dan wel zorgen dat die adviseur serieus genomen wordt door banken en verzekeraars. Veel banken met name weigeren een klantvolmacht. Zij verlangen dat de klant een volmacht bij hun op kantoor komt tekenen of een notariële volmacht overleggen. Dit is in strijd met een fundamenteel recht je te laten vertegenwoordigen De bank werpt onnodige barrières op. Bankpersoneel is verkeerd geïnstrueerd of kent de wet niet. Klanten worden hierdoor ernstig benadeeld.

Pierre Baas / Het CDFD heeft de afgelopen week uitgesproken dat men verwacht dat er voldoende examencapaciteit beschikbaar is. De aantallen van van Velzen zijn uit de lucht gegrepen!

Kees Bergman / Sorry hier ben ik nog een keer. Wij moeten oppassen onszelf niet belachelijk te maken. Laatst PE her gedaan met vrachtwagenchauffeur, loodgieter, elektriciën enz. Kortom wij moeten ervoor gaan om het vervolgsysteem na 2016 humaner en meer op de praktijk afgestemd te maken. Dit PE plus examen halen vóór 2015 is een gepasseerd station

Jos Damoiseaux / J.Damoiseaux/Damoiseaux Hypotheken. In de financiele wereld is het EQ heel belangrijk .De PE is daar helemaal op gebaseerd .Daardoor worden de problemen in de finananciele wereld alleen maar groter .Wil je de gedrags problemen oplossen, dan zal het IQ verhoogd moeten worden. Dit is in de financiele wereld niet bespreekbaar. De PE in de huidige vorm is ook eenmalig. Voor mij wordt de doelstelling van deze manier van werken steeds duidelijker.

Agenda

8 april 2015

Utrecht - New Financial Inspiration: meer falen, sneller succes!

New Financial Forum
9 april 2015

Utrecht - Omnichannel Klantbediening

IIR
23 april 2015

Utrecht - Balanced Leadership

WIFS
28 mei 2015

Utrecht - Big Data?

AG

overig nieuws

 • UITSTEL BEURSGANG ABN AMRO DOOR SALARISREL

  Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm verkondigde gisteren vol trots dat staatsbank ABN Amro klaar was om naar de beurs te gaan. Na de zomer kon het Damrak zich weer opmaken voor een terugkeer van de bank. Minister Dijsselbloem zet het besluit over de beursgang echter on hold door de commotie over de loonstijging voor bestuurders bij ABN Amro.

 • "FINANCIËLE SECTOR MOET NIET IN SCHULP KRUIPEN" (2 reacties)

  De financiële sector moet niet in zijn schulp kruipen, maar juist nu de dialoog aangaan met de samenleving. Dat zegt Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM, in Forum van VNO-NCW. Zij constateert dat het vertrouwen van de klant nog achterblijft bij wat banken en verzekeraars doen om te veranderen. 

 • VAN VELZEN VOORZIET VERLENGING OVERGANGSTERMIJN PEPLUS (MAAR REKEN ER NIET OP) (4 reacties)

  Dik van Velzen, senior consultant bij Nibe-SVV, denkt dat de overgangstermijn PEplus misschien toch wordt verlengd. Maar reken er niet op, geeft hij daarbij nadrukkelijk mee. 

 • "WORD MASSAAL LID VAN GEEN PE(PLUS) EXAMENS MEER"

  Verreweg de meeste mensen hebben inmiddels gehoord van het proefproces tegen het PE(plus)-examen waar financieel adviseur Michiel Zoet op inzet. Maar meer mensen moeten daadwerkelijk lid worden van de vereniging die hij heeft opgericht. 

 • EUROPEES PENSIOENREGISTER IS HAALBAAR

  Een Europees pensioenregister is haalbaar. Dit blijkt uit een rapport en routekaart van TTYPE voor een grensoverschrijdend pensioenregister. TTYPE (‘Track and Trace your Pension in Europe’) is een samenwerkingsproject van de Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisaties APG, MN, PGGM en Syntrus Achmea, het Deense PKA en het Finse ETK. Het rapport is vandaag aangeboden aan EU-commissaris Marianne Thyssen van Sociale Zaken.

 • KOCKELKOREN VERTREKT BIJ AFM (1 reactie)

  Theodor Kockelkoren vertrekt per 15 oktober als bestuurder van de AFM. Na dertien jaar bij de AFM te hebben gewerkt, wil hij zijn loopbaan in de publieke of private sector voortzetten. Om zich hierop te kunnen oriënteren, legt hij vanaf 15 april zijn bestuurstaken neer.

 • VERBOND: HENNEPKWEKERIJEN ZORGEN VOOR FLINKE SCHADE

  Hennepkwekerijen zorgen voor flinke (brand)schade. Circa één op de vijftig grote branden heeft als oorzaak hennepteelt, blijkt uit de allereerste cijfers van de Stichting Salvage die over deze problematiek beschikbaar zijn.

 • ACHMEA: AANTAL ARBEIDSRECHTZAKEN BLIJFT GELIJK

  Het aantal arbeidsrechtszaken is in het eerste kwartaal van 2015 gelijk gebleven aan het eerste kwartaal van 2014 (verwacht 10.581 hulpvragen in Q1 2015 tegen 10.629 in Q1 2014). Stichting Achmea Rechtsbijstand merkt wel dat een nieuwe aanleiding van de hulpvraag zich heeft aangediend: de nieuwe Wet werk en zekerheid.

 • AFM EIST BETERE COMMUNICATIE BIJZONDER BEHEER

  De AFM vindt dat een betere communicatie noodzakelijk is om misverstanden over bijzonder beheer te voorkomen.

 • INDEPENDER: JONGE MANNEN BETALEN HOOFDPRIJS (1 reactie)

  Jonge mannen betalen gemiddeld de allerhoogste premies voor autoverzekeringen. Deze weinig verrassende uitkomt blijkt uit een analyse van autoverzekeringen die in 2014 werden afgesloten via Independer.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Je geld of je leven

Maskers af De uitspraak: ‘JE GELD OF JE LEVEN’ is zo gek nog niet. Ook al sta je raar te kijken als er een mes op je borst is gericht en je ineens beseft dat het om je portemonnee te doen is. De keus is dan gauw gemaakt. Overleven dan maar. Geld geeft het leven niet. Precies, daartoe is geld niet in staat. Maar als geld leven gaat dienen is dat heel mooi. Om geld die rol te geven is authentiek leiderschap nodig. En authentiek leiderschap begint voor elke mens met de vraag: Wie b...   Lees meer »

Jan Willem Kirpestein - Als geld de rol krijgt waarvoor het geld is bestemd, kan leven in al zijn concreetheid blijven bloeien en groeien. Om geld deze rol te laten vervullen is onvoorwaardelijke liefde voor het leven nodig. Geld als zodanig kan geen leven geven. Dat kan alleen degene die met geld omgaat. En dat is een kwestie van leiderschap.