quote

"Ik vond artikel Dijsselbloem in NRC nogal ver gaan" NVB-directeur Eelco Dubbeling op BNR Radio

stelling

"Dijsselbloem krijgt terecht Nationale Compliance Award 2014"

nieuws

10 FEBRUARI: VVP DAG VAN HET TOPADVIES

Speciaal voor de financiële adviestop van Nederland, dat is de VVP Dag van het Topadvies op dinsdagmiddag 10 februari.

Naast volop sparringsmogelijkheden met specialisten uit het vak, zijn er ook inspiratie en best practices van collega-adviseur Maurice van den Hemel (All-Insure uit Wemeldinge), Arko van Brakel (topondernemer en directeur De Baak), Saskia Frewer (merkenspecialist en oprichter van Benubi) en Paul Turken (marketing- en managementconsultant). Topadvocaat Wim Anker spreekt over integriteit, verdienmodellen, klantkeuze. Leermomenten voor financieel adviseurs."Samen met onze kennispartners nod...

 

ING INTRODUCEERT NIEUWE ING WAARDEN

ING heeft eind vorige week nieuwe waarden bekendgemaakt: de ING Waarden. Deze zijn: we zijn eerlijk, we zijn verstandig en we zijn verantwoordelijk

 

 

BETER COMMUNICEREN OVER VOORTGANG SCHADECLAIM

Een belangrijk verbeterpunt bij de behandeling van schadeclaims blijft de communicatie van verzekeraars over de voortgang.

 

ONDERZOEK TOEGEVOEGDE WAARDE VOLMACHTVERZEKERAARS

Baken Adviesgroep en KoKo Kroup voeren weer het onderzoek toegevoegde waarde volmachtverzekeraars uit. Nieuw is een benchmark die laat zien hoe een volmacht rendeert ten opzichte van andere volmachten van dezelfde verzekeraar.

 

SCHOONHOVEN TREEDT TERUG ALS DIRECTEUR SCHADEGARANT

Johan Schoonhoven treedt per 1 mei terug als directeur van Schadegarant en Glasgarant.

 

laatste reacties op berichten

Jurjen Oosterbaan Martinius / @rob Goedhart Dag Rob. Hierbij mijn motivatie De eerste zorg zou moeten zijn om te zorgen dat consumenten een juist beeld krijgen wat ze in werkelijkheid aan uitkering kunnen verwachten. Veel aanbieders en adviseurs zijn hiermee bezig en dat is positief. Vervolgens komt de vraag aan de orde wie schuld heeft aan het feit dat de definitieve uitkering lager zal zijn dan wat de klant verwacht. Ik denk dat de heer Wabeke juist heeft opgemerkt dat hier vooral politiek, aanbieders, consument en klanten kritisch naar zich zelf en naar elkaar moeten kijken. De beoordeling van de mate van de schuld van elk van deze partijen is deels rationeel te bepalen. Maar ook gevoel bij hen die hierover moeten oordelen zal hierbij altijd ook een rol spelen. Door nu deze verzekerden als "golddiggers" te positioneren en niet als wat ze zijn "slachtoffers" maak je de positie van deze verzekerden niet sterker. Wanneer je nu roept dat je blij moet zijn met een woekerpolis dan ben je voor mij even goed de weg kwijt. Ik mag toch hopen dat jij niets met deze stichting te maken hebt? Hartelijke groeten Jurjen

Paul Schoo / Nu ben ik even de gemiddelde consument: "O dus de AFM juicht toe dat ik ga beleggen, dan zal er wel niets mis mee zijn." Die juich kreet van de AFM kan wel eens heel anders uitgelegd worden

Rob Goedhart / Overigens blijf ik benieuwd naar de argumentatie van Jurjen Oosterbaan

Rob Goedhart / @Wim: 'We' ? Verzekeraars bedoel je. Maar je weet toch hoe dit werkt, hoop ik? Er komt een uitspraak uit Europa aan (waarom blijft die zo lang weg, trouwens?) die niet goed is voor verzekeraars. En zeker niet voor NN. Dus begin je maar vooraf al met wat inleidende beschietingen om een rookgordijn op te trekken. Om de opinie te beïnvloeden. Kun je mooi verwerken in de juridische strijd, die nog heel veel jaren gaat duren.... Rob Goedhart, vz Geldbelangen

Rob Goedhart / @Jeffrey: mee eens. Zie de reactie van St Geldbelangen op de site van Editienl http://www.rtlnieuws.nl/editienl/cashen-met-je-woekerpolis-kan-dat

Jeffrey Leichel / Ik heb wel sympathie voor de actie van ConsumentenClaim. Het woekerpolisdossier zit volledig op slot. Maximaal 1,5% van de gedupeerden heeft zich nu aangemeld voor een individuele of massaclaim. We moeten andere wegen bewandelen om tot betere herstelresultaten te komen. Vorige week sprak ik een Tweede Kamerlid en een beleidsmedewerker over dit onderwerp en daar leeft dezelfde gedachte. Ik las overigens een tweet dat de website bij ConsumentenClaim tijdelijk overbelast was na de eerste commercials, dus het lijkt te werken.

Patrick Betman / Iemand die zo nors en doelbewust bezig is om veel werkgelegenheid om zeep te helpen verdient alles behalve respect. De rotte appelen waarvoor het allemaal bedoeld is geweest zijn allang elders binnen de mazen van de wet hun zakken aan het vullen. Enige wat deze man bereikt heeft is dat de eerlijke en altijd voor de klant klaarstaande adviseur het werken onmogelijk wordt gemaakt. Dat deze man zo'n prijs krijgt zegt ook genoeg over de jury.

Rob Goedhart / Jammer dat een tweet maar 140 woorden heeft. Misschien kan Jurjen Oosterbaan uitleggen wat hij met zijn tweet bedoelt. Rob Goedhart, vz Geldbelangen

Wil Rotteveel / Leuk bedacht allemaal, maar ik zie er maar 1 echte ondernemer tussen staan? Betekend het dan, dat wij hen mogen uitleggen hoe je een onderneming voor eigen rekening en risisco draai? Ik denk meer dat het idee van Roy beter en leerzamer is!

Roy van Diem / Kijk ook eens op www.ondernemersklankbord.nl 300 vrijwilligers, oud ondernemers en specialisten als juristen en accountants kunnen vanuit hun ervaring met raad en daad terzijde staan! Een traject duurt minimaal een half jaar , met een minimale donatie van 125 euro voor dat gehele halve jaar

Agenda

10 februari 2015

Nijkerk - Dag van het Topadvies

VVP
11 en 12 februari 2015

Almere - 24e Hypotheken Event

IIR
19 februari 2015

Hilversum - Expertsessie nieuwe WGA

VSZ Assuradeuren
20 maart 2015

Amsterdam - Verzekeringsrecht in beweging

ACIS
23 april 2015

Utrecht - Balanced Leadership

WIFS

overig nieuws

 • DIJSSELBLOEM NEEMT UITNODIGING AAN

  Minister Dijsselbloem van Financiën neemt de uitnodiging van Verbond van Verzekeraars, NVB en Pensioenfederatie om te praten naar aanleiding van zijn kritische NRC-bijdrage aan. Aldus NVB-directeur Eelco Dubbeling op BNR Radio.

 • TOWERS WATSON PPI: "100K+ REGELINGEN VINDEN GRETIG AFTREK"

  In tegenstelling tot dat wat sceptici eerder beweerden, vinden de 100K+ regelingen gretig aftrek, zo concludeert Towers Watson. De organisatie heeft met zijn Risico Pool inmiddels al veel grootzakelijke organisaties en werknemers geholpen om het partnerpensioen te behouden over het inkomen boven 100.000 euro. "In totaal heeft zo’n 85 procent van de grootzakelijke bedrijven een dergelijke risicodekking geregeld." 

 • DNB VINDT LANG NIET IEDEREEN GESCHIKT OM VERZEKERAAR TE BESTUREN

  Van de 404 bestuurders en commissarissen die verzekeraars in 2014 voordroegen, zijn er 68 (17 procent) afgetoetst door DNB.

 • EXTRA REORGANISATIELAST DRUKT RESULTAAT ACHMEA

  Achmea heeft in de tweede helft van 2014 extra geld uitgetrokken voor haar veranderprogramma Versnellen & Vernieuwen. "Hierdoor, alsmede door de eerder gecommuniceerde afboekingen op goodwill en immateriële vaste activa in de eerste helft van 2014 van 143 miljoen, zal het netto resultaat 2014 naar verwachting rond break-even uitkomen", zegt het concern.

 • FD: DIJSSELBLOEM HIELD VOORKEURSKANDIDAAT TEGEN VOOR BESTUURSVOORZITTERSCHAP AFM

  Volgens het FD maandagochtend heeft minister Dijsselbloem van Financiën eind 2013 een voorkeurskandidaat van de raad van toezicht van de AFM voor de positie van AFM-voorzitter tegengehouden.

 • OOSTERBAAN KRAAKT SPOTJE CONSUMENTENCLAIM (5 reacties)

  "Het jaar is nog jong. Maar deze reclame nomineer ik al vast voor de domste (radio-) reclame van 2015." Dat tweet Jurjen Oosterbaan (Bureau D&O) over het sinds vorige week lopende radiospotje van ConsumentenClaim.

 • CDFD ADVISEERT: ÉÉN WFT-MODULE VOLMACHT

  Het CDFD adviseert minister Dijsselbloem van Financiën om de diploma-eisen van de Gevolmachtigd Agent opnieuw een wettelijke grondslag te geven. Het College stelt voor om de eerder in concept genoemde conceptmodules Volmacht Algemeen en Volmacht Overig te comprimeren tot één module en de toen eveneens genoemde Volmacht Schade Extra helemaal te schrappen. Indien de GA in het vakbekwaamheidsbouwwerk wordt opgenomen, adviseert het College om een overgangsperiode van twee jaar in acht te nemen voor de huidige vergunninghouders .  

 • AFM JUICHT NVB-FLYER BELEGGINGSADVIES TOE (1 reactie)

  De Nederlandse Vereniging van Banken heeft een flyer gemaakt die klanten helpt om zich voor te bereiden op het eerste gesprek met een beleggingsadviseur van de bank. De AFM juicht de flyer toe. 

 • KASSA OPENT MELDPUNT VOOR KLACHTEN OVER AOV

  Het consumentenprogramma Kassa heeft afgelopen weekend een meldpunt geopend voor klachten over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en kredietbeschermers.

 • VERBOND: SER BIEDT KANSRIJK SCENARIO PENSIOENSTELSEL

  Een toekomstig pensioenstelsel waarin deelnemers een ‘persoonlijk pensioenvermogen’ opbouwen, maar wel collectief verzekeringsrisico’s delen en gezamenlijk beleggen, is zeer kansrijk. Aldus het Verbond van Verzekeraars in reactie op het pensioenstelseladvies van de SER.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Teken het burgerinitiatief Ons Geld!

Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om publieke geldschepping op de politieke agenda te zetten. Nadat Mattijs van Nieuwkerk vanavond tijdens een live uitzending van De Wereld Draait door heeft getekend, kunnen ook jij en ik hier onze handtekening plaatsen. De eerste 17.000+ handtekeningen zijn binnen enkele uren na de uitzending van DWDD geplaatst.    Ons financiële systeem is instabiel. Dit heeft nadelige gevolgen voor economie en samenleving. De belangrijkste oorzaak hiervan i...   Lees meer »

Ivo Valkenburg - We hebben het teveel over geld en te weinig over liefde. Vandaar mijn pleidooi voor de liefde als wettig betaalmiddel. Wie durft?!