quote

"Wereld van het grote geld: VNO verzet zich tegen hogere lonen werknemers, maar pleit wel voor hogere bonussen bankiers" Henk Nijboer (PvdA) in tweet

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

AFM STELT CURATOR AAN BIJ TODAY'S TOMORROW

De AFM heeft een stille curator benoemd bij Today's Tomorrow (TT) om het dagelijks bestuur te versterken..

De AFM zegt diverse overtredingen van wet- en regelgeving bij TT te hebben geconstateerd. Zo zijn er  ernstige twijfels bij de waardering van een deel van de beleggingen in het GFH Paraplufonds. De AFM constateert dat daarbij sprake is van risicovolle belangenconflicten. De curator ziet er onder meer op toe dat TT rekening houdt met de belangen van deelnemers in de door TT beheerde beleggingsfondsen, specifiek het GFH Paraplufonds. Hij moet er op toezien dat de afwikkeling van het GFH Pa...

 

YORON NEEMT ACTIVITEITEN ONLINE SCHADE MELDEN OVER

Yoron neemt alle activiteiten van Online Schade Melden uit Den Haag over.

 

 

VERNIEUWD UNIFORM UITVRAAGFORMULIER WGA ERD GOEDGEKEURD

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft goedkeuring gegeven aan het vernieuwde uniforme uitvraagformulier WGA ERD ontwikkeld door Adfiz.

 

SUREBUSINESS: MEER DAN 200 KANTOREN

SUREbusiness, serviceprovider op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen, is afgelopen week door de grens van 200 deelnemers gegaan. 

 

ZWITSERLEVEN ZET MERK BREDER IN

Zwitserleven gaat haar merk breder inzetten dan alleen voor pensioen. Onder de naam Zwitserleven komen ook reis- en autoverzekeringen op de markt.

 

laatste reacties op berichten

Albert van der Poll / Als het overal in de krant staat is het zo stil niet meer, en wat nu te doen met de polissen? Terug naar een verzekeraar? Misschien die club van die opgepakte Chinees? Of die club met salarisverhogingen van tonnen voor de top en geen winstdeling? Ik begin toch te denken over een pot gouden muntjes onder de derde tegel achterin de tuin.

Albert van der Poll / Hoe eenvoudig hadden veel hypotheekpolissen niet omgezet gekund naar spaarhypotheken! Beste klant u heeft achteraf spijt van dit beleggingsproduct? Met een kleine bijdrage onzerzijds, een deel inleg van u uit de bespaarde premie/rente en een lichte verhoging van uw rente brengen wij u in de positie alsof u vanaf het begin een spaarhypotheek had gehad. Dat geeft u de gewenste gemoedsrust? En u vindt die wat hogere kosten wel acceptabel? Regelen we dat toch voor u? Fijn hoor, dat u klant bij ons blijft. En meteen is uw aflossing zeker. (en we verdienen er nog best wat aan).

Jeroen Oversteegen / HA Antoinette, wij nemen graag de laatste 5 kaarten. Wij komen met ons team van de Nationale Hypotheekbond.

Ab Marsé / Ben al meer dan 10 jaar erkend hypotheker nu dus erkend adviseur maar hou met deze markt op . Kijk naar de regels wetgeving en de manier van online aanvragen hypotheken ons mooie vak wordt kapot gemaakt. Gelukkig kunnen we meer bijdragen aan de AFM heffing daar worden we pas blij van ?????

Ilse Diks / De groei heeft wel grote gevolgen voor onze klanten. Een achterstand van 6 weken is helaas normaal geworden bij de Vereende.... Zelfs op een offerte moeten wij nu soms zo lang wachten en al die tijd kan de klant nergens verzekeren. Wij hebben bijna een dagtaak aan alle klanten te woord te staan die nog geen offerte, polis hebben, maar wel een bv een boete van het RDW. Hopelijk gaat de Vereende snel investeren in nieuw personeel om de achterstand in te lopen. De Vereende heeft een monopoly positie, wij als tussenpersoon en klant kunnen niets anders doen dan het accepteren, kunnen nergens anders heen.

Chris de Bruin / Conclusie: je kunt in ons land dus als bankman geld van je klanten stelen en valsheid in geschrifte plegen, en dan na maximaal 18 maanden gewoon weer op de cliënten losgelaten worden. Hoeveel erger willen we het nog hebben? Wat mij betreft had dit driemaal een levenslang beroepsverbod moeten zijn.

Wil Rotteveel / Dat is een belediging voor de olifant. De directies van banken zijn al eeuwen niet te vertrouwen, en denken alleen maar aan zichzelf. De crisis heeft ze enigszins genoodzaakt door de publieke opinie zich beschaafder te gedragen. Internationaal zijn er geen verbeteringen opgetreden door de crisis.

Patrick Betman / Het is inderdaad hemelschreiend, en geen doorkomen aan helaas. En de banken durven al helemaal niets te doen, die leven in constante angst dat men een boete of reprimande krijgt. De overheid (en alle verbonden instellingen) is volledig doorgeslagen in de regelgeving en is het gevoel met de werkelijkheid totaal verloren. Er zitten daar alleen maar mensen die überhaupt geen enkele feeling met de praktijk hebben.

Rense van der Heide / Op zich snap ik Eric wel maar dit soort gevallen kom je toch wekelijks tegen. * Aankoop starters die nu duur huren * Scheefhuurders die willen kopen * Oversluiters die naar lagere lasten kunnen * Omzettingen die niet mogen vanwege opnieuw inkomenstoets * Verplichte aflossing van verpande producten terwijl einddatum aflossing na omzetting ongewijzigd blijft. * Ouderen die willen opnemen om te genieten maar niet mogen * enz. We kunnen het blijven melden maar zolang iedere geldverstrekker zijn eigen regeltjes en afwijkingen daarop maakt en de overheid achter de lobbyisten aanloopt zonder zelf na te denken zal dat niet veranderen. De oplossing ligt bij de overheid maar daar zitten helaas geen mensen met kennis en dus volgt regel op regel waardoor het er alleen maar erger op wordt. Ik zie voorlopig nog geen oplossing.

Wino van de Steenoven / Bij ons hoor je vaak: "En nu snap ik het wel" We hebben het Jip & Janneke goed onder de knie. Ook hebben we een manier van advies geven met een zelf ontworpen advies tool. Wel met de hulp van de bekende systemen zoals Figlo maar dan zelf goed presenteren. Niet de ; gouden gids' neerleggen met honderd grafieken dus. Wij presenteren ons advies altijd op 2 grote LED schermen in plaats van op papier. De Hypotheek Lounge Wino van de Steenoven

Agenda

20 september

VNAB Kennis- en onmoetingscentrum - VVP Event Inkomen

VVP
22 september 2017

Plantage Muidergracht 12, Amsterdam - Maatschappelijke uitdagingen voor de verzekeringssector

Amsterdam Centre for Insurance Studies

overig nieuws

 • VCN OPENT VESTIGING IN RIJSSEN

  Service provider VCN uit Nuenen heeft een tweede vestiging geopend in Rijssen in de provincie Overijssel.

 • SWIMFORTIM DINER BIJNA VOLGEBOEKT (1 reactie)

  Het SwimforTmi diner van 3 juli a.s. is bijna volgeboekt. Voor de laatste plaatsen kan nog worden gereserveerd.

 • VNO-NCW WIL RUIMER BONUSPLAFOND

  VNO-NCW wil dat Nederland de Europese regel volgt die toestaat maximaal 100 procent van het vaste salaris aan variable beloning uit te keren in plaats van de maximaal 20 procent die Nederland hanteert.

 • IVO ZERNITZ CCO EULER HERMES NEDERLAND

  Ivo Zernitz volgt Mike de Bresser op als chief commercial officer van Euler Hermes Nederland.

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

Meer nieuws...