quote

"Belangrijk en urgent om tot eenvoudiger en persoonlijker pensioen te komen" Verbondsdirecteur Harold Herbert in het FD

stelling

"Financiële sector heeft behoefte aan minister die de teugels weer laat vieren"

nieuws

"GEEF PENSIOENHERVORMING GEEN VALSE START"

De versobering van het fiscale kader voor pensioenen is te ver doorgeschoten, zeggen Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars in een gezamenlijk paper. De koepels roepen de 'kabinetsverkenners' op het bestaande langjarig fiscale kader te respecteren. "Verdere aftopping van de pensioenopbouw raakt al snel 20 procent of meer van de beroepsbevolking en is onverenigbaar met het voorkomen van inkomensterugval bij pensionering. Geef de pensioenhervorming geen valse start."

Het huidige fiscale kader leidt bij bepaalde groepen in de toekomst tot een pensioenresultaat dat niet conform de maatschappelijke wens is om grote inkomensterugval bij pensionering te voorkomen, constateren verbond en Pensioenfederatie in hun paper. "Verdere maximering leidt bij pensionering tot inkomensverlies voor veel mensen. De g...

 

FORSE STIJGING FRAUDE MET MOTORVOERTUIGEN

Het aantal fraudegevallen met motorvoertuigen is - op basis van voorlopige cijfers - in 2016 met tientallen procenten gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Woordvoerder Rudi Buis van het Verbond  van Verzekeraars zegt dit vanochtend in de Telegraaf.

 

INDEPENDER WINT 'THUISWINKELPRIJZEN'

Independer heeft de publieksprijs 'Shopping Awards XL' in de categorie Financiële Diensten gewonnen. Daarnaast mocht Independer ook de juryprijs in de categorie Financiële Dienstverlening, de Shopping Excellence Award, in ontvangst nemen. 

 

KNAB VERBREEDT AANBOD FINANCIERING ONDERNEMERS

Knab is een samenwerking aangegaan met European Credit Partners (ECP), Qredits, SVEA en Voldaan. Hierdoor wordt het aanbod aan ondernemers verbreed, naast de bestaande Knab Crowdfunding.

 

LINDENHAEGHE IS GREAT PLACE TO WORK

Lindenhaeghe staat in de top 10 op de lijst van Best Workplaces 2017 van Nederland.

 

laatste reacties op berichten

Arjan Lubbe / Redactie de hyperlink werkt niet geloof ik www.facebook.com/pg/AllsecurNL/reviews/

Arjan Lubbe / Misschien kan Allsecur onderzoeken hoe ze de klanttevredenheid wat op kunnen krikken. En dan niet die waardeloze klanttevredenheidscijfers als het product voor een appel en een ei is afgesloten, nee de klanttevredenheid als er wat aan de hand is: www.facebook.com/pg/AllsecurNL/reviews/ Het cijfer 1 voert de boventoon.

Berend Tooms / Het is alweer komkommertijd? Inderdaad @Frans, wat een ge...... (sorry)

Berend Tooms / Je vraagt je überhaupt af welke verzekeraars nog een goed beeld hebben over welke van dit soort risico's er in hun portefeuilles genoteerd zijn en of de premie wel bijbehorend is. Inboedel- en herbouwwaardemeters worden bij de meeste verzekeraars al jaren niet meer geactualiseerd en er is zelfs een verzekeraar die zo'n kleine 15 jaar geleden op basis van de verzekerde som toen (op niets gebaseerd) op deze contracten een garantie tegen onderverzekering verstrekt heeft en daarna nooit meer een vraag heeft gesteld. Voorbeeld: Gezin met (inmiddels) 3 kinderen betaalt nu over iets meer dan 30K premie op de inboedelverzekering en heeft garantie tegen onderverzekering. Reactie verzekeraar? Nou, het is teveel moeite om het op te vragen en bij te werken. Inderdaad..... wachten op Big Data en als verzekeraar je nek in die strop hangen? Het "nieuwe" geomarktprofiel? Was ook zo'n succes. Allemaal klein bier dus?

Frans Lampe / Zulke onzin berichten dit. Ik irriteer mij er aan en dan nu als waarheid in de vakpers. De cascodekking kan ook een stuk financiële rust geven, en dat voor 2 tientjes per maand verschil. Heeft uw klant € 8.000,- op de plank liggen als hij zijn autootje van 6 jaar oud in de prak rijdt? Wij geven klanten dagelijks de keuze en de uitleg. Net als die "fantastische" reclame over de pechhulp, dat is toch dwars tegen het idee in van verzekeren, je koopt financiële zekerheid en rust, in de hoop het niet nodig te hebben. De stelligheid van dit artikel, deze advertentie had gewoon in de krant gemoeten, tegen betaling, is voor mij als adviseur weer extra handel.

Ab Marsé / We moeten ons verenigen en aansluiten bij geen pe plus anders heeft dit roepen geen zin. Dit kabinet wat eraan zit te komen bestaat uit de VVD , de partij die hier volledig voor is. Het is onbegrijpelijk wat deze partij heeft bezielt ???? Ab Marsè

Laura Sarenac / Lees direct meer over ECP op www.europeancreditpartners.com!

Arnoud Bosch / Waardoor waren spaarhypotheken zo aantrekkelijk terwijl de bruto maandlasten gelijk zijn aan een annuïteitenhypotheek? a) De fiscale voordelen over het reeds afgeloste spaardeel. Waardoor over het volledige uitstaand hypotheek bedrag hypotheekrenteaftrek werd genoten. Voor de consument. b) Bij vervroegd oversluiten naar een andere krediet verstrekker werd namelijk de boete rente ook meegenomen over de reeds afgeloste spaardeel (eigengeld) De AFM wist dit allang of had het allang kunnen weten. Net zoals de VEH die zelf ook actief is bij adviseren c.q. bemiddelen in hypotheken. Geen van beide heeft hier actie ondernomen. Het klantbelang stond het branchebelang in de weg. Ook wordt nu nog steeds niet gemeld de contante waarde van de boetrente als discontowaarde van de oorspronkelijke rentevoet? Arnoud Bosch

Harry Hospers / De conclusie dat het DVD een in de praktijk vrijwel een nutteloos instrument is, gaat volgens mij veel te ver. Overigens prima dat de Consumentenbond dit onderzoek doet. Naar mijn mening zou de Consumentenbond beter kunnen stellen dat het ontbreekt aan handhaving en controle.

Gerrit Hallema / Wordt deze opleiding dan ook bij DUO geregistreerd en zichtbaar in het diplomaregister? Nu zijn de vergelijkbare opleidingen niet zichtbaar bij DUO, terwijl er wel een plicht ligt bij DUO voor de diverse diploma's te verkrijgen, maar zijn deze niet zichtbaar in het diplomaregister van DUO, vreemd maar waar.

Agenda

29 maart

Den Haag - New Financial Inspiration: let's play seriously

New Financial Forum
29 maart

Driebergen - Particulier Platform Adfiz: De impact van robo-advies

Adfiz
29 maart

Utrecht - Regionaal LEF symposium

Stichting LEF
30 maart

Amsterdam - Symposium Risico's van de toekomst

Nibe-SVV
19 april 2017

Stoeplaan 27 te Wassenaar - Klant is vriend, geen tegenstander

Vereniging Haags Verzekerings Centrum

overig nieuws

 • NEDERLANDSE AUTOMOBILIST BETAALT HALF MILJARD TE VEEL VOOR AUTOVERZEKERING (4 reacties)

  Van de 7,2 miljoen Nederlandse particuliere personenauto’s (CBS, november 2016) zijn naar schatting ruim 2,4 miljoen auto’s oververzekerd. In totaal betaalt de Nederlandse automobilist hierdoor ruim 450 miljoen euro te veel voor zijn autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van Allsecur en Team Vier. 

 • STORMSCHADE JAAGT PREMIE OMHOOG (1 reactie)

  De stormschade vorig jaar zal verzekerden nog lang heugen, zelfs als ze géén schade hadden. FBTO verhoogt de premie van de Woonhuisverzekering van een cliënte met 5,6 procent, maar schrijft er gelukkig nog wel bij: "Je hebt een FBTO Woonhuis-, Inboedel- en Aansprakelijkheidsverzekering. Daar zijn we blij mee! Want we helpen graag als er iets is."

 • GOEDKOPEHYPOTHEEK.NL MOET DRIEKWART VAN NOTA AFDOEN

  Goedkopehypotheek.nl moet zijn adviesnota verlagen met bijna 1.200 euro. Verder moet ze het verschil vergoeden tussen de rente op de hypotheek die de klant zou hebben gehad als de adviseur zijn werk naar behoren had gedaan en de hypotheek die de klant uiteindelijk zelf ergens anders sloot. Dat oordeelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) in Uitspraak 2017-179.

 • NNEK VERZORGT 750E KLANTLEZING

  NNEK heeft sinds zij exclusief samenwerkt met financieel adviseurs in Eindhoven bij Buro Philip van den Hurk de 750e klantlezing verzorgd. 

 • KINDEREN VERZEKEREN EERST FAMILIE EN HUISDIER

  Kinderen in groep 7 en 8 zouden het eerst hun familie verzekeren gevolgd door hun huisdier en laptop/PC. Dat is te lezen in de Week van het geld krant 2017.

 • HOE POSITIONEER JE JE ADVIESKANTOOR?

  Welke rol kies je als adviseur en wat zijn de kritische succesfactoren? Kennis is het toverwoord. Niet de kennis die op de digitale straat ligt, maar de kennis die de adviseur tot een autoriteit maakt bij een specifieke doelgroep. Een van de mogelijkheden voor een nieuwe positionering is die van risicomanager. Op de Dag van het Topadvies van 21 juni 2017 zet adviseur Bob Klijn, algemeen directeur van Herenvest, de kritische factoren op een rij.

 • VAN HOOIJDONK ERKEND FINANCIEEL ADVISEUR VAN HET JAAR

  Gijs van Hooijdonk van De Hypotheker te Breda is tijdens het SEH Lentecongres uitgeroepen tot de eerste Erkend Financieel Adviseur van het Jaar.

 • DNB-BOETE VAN HALF MILJOEN EURO VOOR AON HEWITT

  DNB heeft Aon Hewitt Risk FInancial Management een last onder dwangsom van een half miljoen euro en een bestuurlijke boete van 10.000 euro opgelegd.

 • DELTA LLOYD INTRODUCEERT VARIABEL PENSIOEN

  Met Variabel Pensioen speelt Delta Lloyd in op de Wet verbeterde premieregeling.   

 • KAMERVRAGEN NIJBOER OVER AFM-LEIDRAAD BOETERENTE

  Henk Nijboer (PvdA) heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de net verschenen AFM-leidraad 'Vergoeding voor vervroegde aflossing van de hypotheek '. Nijboer wil onder andere weten wat de fiscale consequenties zijn. 

Meer nieuws...

New Financial Forum

VU-STUDENTEN EN HET NEW FINANCIAL FORUM

“Er is geen directe link tussen een duurzaam beleid van financiële dienstverleners en het vertrouwen van consumenten. Consumenten verwachten een duurzaam beleid van een bank of verzekeraar, maar gaan zelf voor een lage prijs en hoge kwaliteit van de producten. Een duurzame, groene verzekeraar lijkt bijvoorbeeld weinig kans te hebben als de producten en diensten er duurder door zouden worden. Duurzaamheid zal je daarom wettelijk moeten afdwingen.”   Dit was een van de ...   Lees meer »

Michiel Brandt - Mijn passie is scheppen uit verbinding. Gedeelde leidende principes brengen meer.