quote

"De lidmaatschapspapieren zijn onderweg naar @consumentenbond" Leo de Boer (Verbond) in tweet

stelling

"FinTech verbetert dienstverlening aan klant"

nieuws

KIFID VERWIJT ADVISEUR SCHENDING ZORGPLICHT

Goedkopehypotheek.nl krijgt er flinks langs van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid). De commissie verwijt de adviseur onder andere schending van de zorgplicht.

Het geval (Uitspraak 2016-331) betrof een klant die zijn hypotheek wilde oversluiten. De adviseur maakte echter een fout bij de boeteberekening, waardoor oversluiten aantrekkelijker leek dan het in werkelijk zou zijn geweest als de consument was ingegaan op de nieuwe offerte die de adviseur liet uitbrengen. De klant vond het voordeel echter te klein geworden en wilde niet door.

Afgesproken was een vergoeding voor de adviseur van 2.500 euro bij een succesvolle transactie of 1.875 euro al...

 

"IKEA UITSTEKENDE PLEK OM ONDERHUIDSE IRRITATIES NAAR BOVEN TE KRIJGEN"

"Een van de eerste hypotheses van het onderzoek werd daarmee duidelijk bevestigd: de IKEA is een uitstekende plek om onderhuidse irritaties naar het oppervlak te krijgen. Een groot deel van de ruzies werd gevoerd in de context van een verhuizing." Aldus Nationale-Nederlanden in de blog 'Hoe overleef je een bezoek aan Ikea tijdens je verhuizing?"

 

"KEUZE VOOR APF NIET TRIVIAAL"

De keuze voor een Algemeen Pensioenfonds (APF) in niet triviaal, meent Mercer.

 

 

 

INDEPENDER LICHT RENTREE OP HYPOTHEEKMARKT TOE

Independer organiseert informatiebijeenkomsten voor hypotheekadviseurs, waarop ze haar rentree in september op de hypotheekmarkt nader toelicht.

 

TAYLOR MATES ZET ZICH NEER IN FILMPJE 'AAN UW ZIJDE'

Financieel advieskantoor Taylor Mates heeft een filmpje laten maken voor op de website. In het filmpje laat het kantoor zien wat het voor de klant kan betekenen.

 

laatste reacties op berichten

Peter Veldhuizen / ik heb ook al eerder commentaar geleverd. Verzekeraars geven meer zekerheid, misschien tegen lagere kosten.(premie) Kifid, AFM, DNB en orde van advocaten....(kun je klagen) of zal de Consumentenbond er voor de veiligheid nu ook maar een verzekering van maken Een scheve schaats rijden, kunnen zij zich niet veroorloven. Imago schade heb je zo. Consumentenbond wordt steeds meer verkoper van leads gas/licht, verzekeringen, zonnepanelen, zonder zelf er achter te staan. (geen verkoop product- dus geen service-geen verantwoordelijkheid) Pas op voor de wrange vruchten.

Arnoud Bosch / Transparantie in pensioenen is alleen mogelijk als je in éénoverzicht de verschillen kan aangeven tussen: Geïndexeerd pensioen Degressieve opbouwpensioen Actuariële faire pensioenpremie Voordeel jongen t.o.v. ouderen Voordeel ouderen t.o.v. jongeren PPI t.a.v. uitkeringsovereenkomst Wie durft deze vergelijking te maken op: Http://www.software-pensioen.nl

René Vos / Ik begrijp dat we 1200 miljard aan pensioen hebben uitstaan en dat er 2 miljoen klanten zijn. Dus voor elke klant € 60.000,00 beschikbaar. Waarom moet er gekort worden dan?

Peter Veldhuizen / Inzage laten zien in een donker hol en bewijzen is moeilijk. Wel is aangetoond, dat er bovenmatig veel kosten, salarissen en bonussen in Nederland en zeker ver van mijn bed (bijv. Amerika), over de balk worden gesmeten. Aangetoond is dat veel kopstukken in mijn ogen om de brij heen draaien en meer op eigen gewin en ego uit zijn. Ver van mijn bed is moeilijk te doorgronden. Laten wij de beleggingen en de goudvoorraad maar weer terug halen. De winsten zijn meer een piramidespel in mijn ogen. Gaat het in Nederland fout, dan kunnen wij het hier in Nederland bestraffen. Winst hier, belasting innen hier.

Berend Tooms / Het wordt wel een soort Blokker, die consumentenbond. 144,- per jaar om alleen(??) je problemen met een bank of verzekeraar op te lossen. Nou ja.... en serieuze poging daartoe, want veel meer kan het niet zijn en geen garanties (neem ik aan)

Rien Evers / Luisteren naar vragen? mee zoeken naar oplossingen? Persoonlijk menselijk contact? Iemand, die best iets meer tijd wil besteden aan zijn bankzaken. Past dit in deze nieuwe technologie?

Berend Tooms / Mensen kunnen wel maandenlang op zoek zijn naar een nieuwe (andere) auto en beginnen vrijwel op de dag dat ze terug van vakantie zijn zich al te oriënteren op de volgende vakantie, maar zich een beetje verdiepen in een zorgverzekering..... dat lijkt een brug te ver. Ik ben de laatste die op zal merken dat "we" het ons makkelijk gemaakt hebben, maar dan bel je toch gewoon een adviseur?

Peter Veldhuizen / Abonnement, diensten worden aangeboden....12 euro per maand. Er zijn verzekeraars, die een goedkoper alternatief aanbieden, via een rechtsbijstandverzekering. Meer zekerheid, AFM, Kifid en de orde van advocaten, waar je verder kunt klagen. En de Consumentenbond????? Kun je daar dan ook rechten aan ontlenen??? Ik ben de afgelopen 14 dagen al 2 keer telefonisch benaderd door advocatenkantoren, die dat ook willen doen. Een kantoor wilde 25% fee geven en de ander wilde alleen met mij aan tafel zitten en wilde ook niets mailen e.d. Schijnbaar is er toch nog iets te verbergen.

Ruud Junge / we zijn van 1000 pensioenfondsen naar 250 gegaan. De pensioenfondsen die gesloten zijn, zijn overgedragen aan een verzekeraar of ondergebracht bij een bpf. geen enkelen zeggenschap van actieven en inactieven. Een verdere daling van het aantal pensioenfondsen wordt wenselijke geacht. Veel pensioenfondsen staan onderwater. werknemers moeten deelnemen aan het bedenksel van de werkgever. Pensioen is een beleggingsproduct geworden, daarbij ligt een keuze van de werknemer voor de beter presenterende pensioenuitvoerder voor de hand. Het CPB geeft aan dat bij vrije keuzes en verschillende aanbieders de markt onvoldoende transparant zal zijn. Op dit moment hebben zelfs de deskundigen al moeite om de bedenkselen van overheid en SER al te volgen, snappen deelnemers er al helemaal niets meer van, Veel slechter kan het niet worden. Maar misschien is een stukje wetgeving over transparantie wel te ingewikkeld!

Hein Brouwer / Ik heb het voorrecht en het genoegen gehad om met Uri samen te werken als medebestuurder van de NVA. Ik heb hem leren kennen als een humoristisch mens, warm, praktisch, scherp, eigenzinnig en inderdaad "fatsoenlijk" in de beste betekenis van het woord. We zullen hem niet vergeten. Hein Brouwer

Agenda

9 september 2016

Amstelveen - Finance Run

LEF
11 september 2016

Amsterdam - Swim for Tim

29 september 2016

Amsterdam - Hypotheken Next

Euroforum
6 oktober 2016

Nieuwegein - Omhels de toekomst

FFP
23 november 2016

Amsterdam - The Future of Technology in Finance

Euroforum

overig nieuws

 • BELEIDSDEKKINGSGRAAD GEDAALD NAAR 99,6%

  De dekkingsgraad van pensioenfondsen gebaseerd op dagelijkse marktinformatie is in het tweede kwartaal licht gestegen van 96,3 naar 96,6 procent..

 • EEN OP DRIE LOST AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK NIET AF

  Een derde van de mensen met een volledig aflossingsvrije hypotheek denkt deze op de einddatum niet te kunnen aflossen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. 

 • ADFIZ WERKT MEE AAN BRANCHESPECIFIEKE AANPAK VEILIG INTERNETTEN

  Adfiz neemt met vier andere brancheorganisaties deel aan een pilot inzake branchespecifiek Veilig Zakelijk Internetten van MKB-Nederland en VNO-NCW.

 • BESTE WERKGEVERS 2016 IN FINANCIËLE DIENSTVERLENING

  ZLM Verzekeringen, SNS Bank en Robeco maken kans op de award beste werkgever 2016 in de financiële dienstverlening.

 • "HET ZZP-PENSIOENFONDS BESTAAT NIET"

  Het zzp-pensioenfonds bestaat niet en dat is niet erg, schrijft Ferd Beukers van Nationale-Nederlanden in een expertcolumn op www.zzpbarometer.nl.

 • VAN VELZEN: "DE CONSUMENTENBOND ALS VERZEKERAAR?" (1 reactie)

  De nieuwe dienst Bemiddeling bij conflicten van de Consumentenbond lijkt volgens Dik van velzen (Nibe-SVV) verdacht veel op een verzekering. "Ik ben benieuwd of DNB haar tanden laat zien."

 • HYPOTHEEK VISIE GROEIT DANKZIJ CROWDFUNDING

  Door een franchiseovereenkomst aan te gaan met Hypotheek Visie en de mogelijkheid van een bedrijfsfinanciering via Collin Crowdfund kunnen Sabine Bomhof en Sonja den Blanken binnenkort een nieuw hypotheekadvieskantoor in Hilversum starten. Binnen één uur was de financiering via Collin Crowdfund helemaal rond.

 • OMWISSELACTIE DUURT MINIMAAL DRIE MAANDEN

  De doorlooptijd van een omwisseldossier is minimaal drie maanden. Dat geeft Lindenhaeghe mee aan de adviseurs die hun diploma's nog niet hebben omgewisseld. Dat omwisselen moet voor 1 januari 2017.

 • RABOBANK: ONLINE EXTRA AFLOSSEN OP HYPOTHEEK

  Klanten van de Rabobank kunnen vanaf 1 september niet meer extra aflossen via een rekeningnummer van de bank. "Ook verwerken wij vanaf 1 september geen aflossingen meer die via automatische periodieke overschrijvingen binnenkomen."  

 • RUIMER TOETSINGSKADER VOOR ZZP'ERS

  Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) zegt samen met geldverstrekkers en intermediairs te werken aan een oplossing die zzp’ers betere toegang tot verantwoorde financiering van een eigen woning geeft.

Meer nieuws...

New Financial Forum

PODIUM VOOR ADVIESPLATFORM QUILIFY

Het platform Quilify, dat gratis ter beschikking wordt gesteld aan klanten van de voedselbank in Eindhoven met als doel mensen kosteloos te helpen met het oplossen van hun financiële of juridische problemen, krijgt een podium op het event 'Gewoon Goed Doen' van Dazure en het New Financial Forum.   Dazure en de stichting New Financial Forum organiseren op 20 oktober het event 'Gewoon Goed Doen'. "We bieden mensen die gewoon goed doen in de financiële sect...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.