quote

"Op het kaartje van een medewerker van een autobedrijf: 'verkoopadviseur'. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten?" Berend Tooms op twitter

stelling

"Ook verzekeraar bestraffen bij overtreden provisieverbod"

nieuws

WESLEY VAN 'T HOF IN FD BELOFTENLIJST

Wesley van 't Hof (29), directeur Hoffelijk, is door het Financieele Dagblad opgenomen in de top-50 beloftenlijst van talenten die de toon zetten in Nederland en daarbuiten.

 

De bewaareditie van deze special verschijnt zaterdag 21 januari bij het FD.  Wesley van ’t Hof (29) startte in 2010 Hoffelijk, dat zich richt op ontwikkeling in de breedste zin van het woord, aldus het FD. "Zijn bedrijf voert bijvoorbeeld kwaliteitsaudits uit, leidt mensen en organisaties op en neemt toetsen af in een tot examenlokaal omgebouwde touringcar: de examenbus. Ook levert hij interim-professionals. Er werken inmiddels 130 mensen, van wie 50 in loondienst. Zo’n ...

 

MONUTA NIET VERPLICHT TOT OVERLEG MET VAKBONDEN

Monuta hoeft niet met de vakbonden CNV en FNV te overleggen over de reorganisatie. Wel dient Montua de adviesaanvraag aan haar ondernemersraad te overhandigen aan de bonden, aldus de uitspraak van de rechter inzake het kort geding tussen de vakbonden en Monuta.

 

HAUSSE AAN OVERSLUITEN CONSUMPTIEF KREDIET

In 2016 waren er bijna dertig procent meer oversluiters van consumptief krediet, aldus onderzoek van Geldshop.

 

CBS: GROOTSTE PRIJSSTIJGINGEN KOOPWONINGEN IN BIJNA 15 JAAR

Bestaande koopwoningen waren in december 6,7 procent duurder dan in december 2015. Dat is de hoogste prijsstijging na mei 2002. In 2016 waren bestaande koopwoningen gemiddeld 5 procent duurder dan in 2015. Aldus het CBS en het Kadaster.

 

"DELTA LLOYD WAS BIJNA IN HANDEN VAN TAIWANEES FUBON"

Delta Lloyd had een voorkeur voor een overname door het Taiwaneese Fubon. Pas toen die op het laatste moment afhaakte, werd het bod van NN Group geaccepteerd. Dat beweert het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen.

 

 

laatste reacties op berichten

Nico van Koesveld / Hierbij het vonnis. https://drive.google.com/file/d/0B8Z5TtsIvCp2Mlo3a0pPdGF1ZkhzdTA1amQ5dDdxZHltN05r/view?usp=sharing Waarom ik dit publiceer? Ik verwacht dit jaar meerdere overnames waarbij afgesproken provisieafspraken geschonden gaan worden. De tendens is het intermediair op deze manier buitenspel te zetten. Deze uitspraak legt een basis dat dit niet bij voorbaat geaccepteerd behoeft te worden. Het wordt nog leuk dit jaar.

Jos Vergouwen / Gefeliciteerd met dit vonnis. Hopelijk wordt bij NN Bank (en andere banken) voortaan beter nagedacht. Dat wil zeggen: niet alleen aan je eigen belang denken maar ook aan het belang van andere partijen! Jos Vergouwen, DGA Mien en Maria BV

Arnoud Wennekus / Dit onderwerp blijft stelselmatig (zeer terecht) de gemoederen bezighouden, maar daadwerkelijke progressie wordt maar mondjesmaat gemaakt. Actie!

Arnoud Wennekus / Eenzijdige actie en weinig communicatief is afgestraft. Ben ook benieuwd naar het vonnis Nico!

Nico van Koesveld / Mooie uitspraak. Gefeliciteerd met het resultaat. Is er een link naar het vonnis beschikbaar? Er staat ons allen dit jaar met de diverse fusies nog wel iets wachten. Ik ben graag goed voorbereid.

Paul Schoo / Geweldige uitspraak. Door te trekken naar de assurantieportefeuilles.. De gemiddelde looptijd van een polis is meer dan 7 jaar.

Mark van den Broek / Uiteraard, verzekeraars staan niet boven de wet ! Dit is een domme stelling waarop maar 1 antwoord mogelijk kan zijn.... De bron moet ALTIJD aangepakt worden...zij is meestal de oorzaak van....

Theo van Geel / Voor kopers die nu in spanning afwachten zal het vertrouwen in de politiek weer een enorme boost krijgen door de visie van Blok. Maar die man heeft volgens mij nog nooit z'n fouten toegegeven, dus niet verrassend. Hij zal het opleven van de woningmarkt waarschijnlijk ook voor een groot deel toeschrijven aan de introductie vande Blok hypotheek.

Kees Bergman / Natuurlijk dient de verzekeraar ook gestraft te worden bij overtreden van het provisieverbod. Ik begrijp überhaupt niet, waarom dit als stelling naar voren gebracht wordt en wij daarover na moeten denken. Dit is toch een vanzelfsprekendheid in deze huidige tijd.

Albert van der Poll / Het gaat helemaal niet om het tijdig bekend zijn van de maatregelen, al was het dit jaar allemaal wel erg laat duidelijk. Het gaat om het eenvoudige gegeven dat er zich eind november begin december klanten melden, die nog graag in 2016 definitieve duidelijkheid willen of moeten hebben, en dat door buiten onze invloed liggende omstandigheden er mensen tussen de wal en 't schip vallen.

Agenda

25 januari 2017

Hilversum - Het nieuwe adviseren

14 en 15 februari 2017

Utrecht - Hypotheken Event

IIR

overig nieuws

 • AFVALBEDRIJVEN WILLEN MEEWERKEN AAN TERUGDRINGEN AANTAL BRANDEN

  De afvalverwerkingsbranche wil in gesprek met verzekeraars over een oplossing voor het hoge aantal branden in de sector, aldus directeur Dick Hoogendoorn van de Vereniging Afvalbedrijven. “Het baart ons net zoveel of zelfs meer zorgen dan verzekeraars.”

 • "ÉÉN MEDISCH ADVISEUR BIJ LETSELSCHADE MOET STANDAARD WORDEN" (1 reactie)

  De doorlooptijd van het medische traject bij letselschadezaken kan met negen maanden worden ingekort. Deze tijdwinst is mogelijk door in plaats van aparte medisch adviseurs voor de verzekeraar en het slachtoffer, één medisch adviseur in te schakelen die volledig onafhankelijk opereert. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Tilburg in opdracht van Achmea, dat collega-verzekeraars en belangenbehartigers oproept voortaan één neutrale medisch adviseur in te schakelen.

 • VKG ZET IN OP MEER HYPOTHEEKVOLMACHTEN

  VKG beschikt sinds 1 januari over een volmacht hypotheken van ASR Levensverzekering. De serviceprovider uit Hoorn zet dit jaar in op het verwerven van meer hypotheekvolmachten. 

 • LINDENHAEGHE STOPT MET GRATIS TRAININGEN

  De door Lindenhaeghe aangeboden gratis Training Persoonlijke Ontwikkeling was binnen een paar uur volgeboekt. Lindenhaeghe laat inmiddels weten geen gratis opleidingen (meer) aan te bieden.

 • NN BANK VERLIEST ZAAK OVER DOORBETALING PROVISIE (5 reacties)

  NN Bank moet ook na opzegging van de samenwerkingsovereenkomst met VRB Groep de doorlopende provisie blijven vergoeden op aangehouden tegoeden in een spaarportefeuille. Tot dit oordeel komt de rechtbank Amsterdam in een recent vonnis.

 • INTERMEDIAIRS VINDEN MUNT HYPOTHEKEN BESTE GELDVERSTREKKER

  Munt Hypotheken is volgens intermediairs de beste geldverstrekker van 2016, zo blijkt uit onderzoek van de Nationale Hypotheekbond onder 441 adviseurs.

 • HDN NAAR 90 PROCENT MARKTAANDEEL

  Door de toetreding van nieuwe aanbieders in de tweede helft van 2016, verwacht HDN in 2017 90 procent van alle hypotheekaanvragen in Nederland, circa 400.000 hypotheekaanvragen, via haar platform te faciliteren.

 • NOODTOESTAND GAMBIA: EUROPEESCHE INFORMEERT

  De noodtoestand in Gambia is alleen een annuleringsreden op allrisk annuleringsdekking, schrijft de Europeesche op haar website.

 • MEESTE ADFIZ-LEDEN POSITIEF OVER TOEKOMST

  Bij de meeste Adfiz-leden gaat het goed en ook de verwachtingen voor 2017 zijn positief. Dat blijkt uit de nieuwjaarspeiling door Adfiz. 

 • JAN TERLOUW OP SEH LENTECONGRES

  Jan Terlouw spreekt op het SEH Lentecongres op 22 maart.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Olievlek

Hebt u er ook zin in om verder te bouwen aan een betere financiële sector? Een sector die gezond is, die meerwaarde heeft voor medewerkers, klanten, samenleving, waar talenten worden benut én waar geld wordt verdiend. De sector is enorm in beweging. Natuurlijk zijn veranderingen van alle dag en van elk tijdperk. Maar toch. Ikzelf loop al een behoorlijk tijdje mee (bijna 23 jaar in deze sector), maar heb nooit eerder ervaren dat er zoveel tegelijkertijd verandert.   Natuurl...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.