quote

"Op het kaartje van een medewerker van een autobedrijf: 'verkoopadviseur'. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten?" Berend Tooms op twitter

stelling

"Ook verzekeraar bestraffen bij overtreden provisieverbod"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

“Het kan ook jou zomaar overkomen:ziekte of ongeluk. Zorg dat je hebt nagedacht over hoe het dan verder moet je kantoor. W j konden gelukkig snel schakelen, maar zelfs dan was de impact op mensen en organisatie groot.” Dat zeggen Robert en Zeger van Twillert, broers en compagnons in Meerwaerde Financieel Advies in Bunschoten-Spakenburg, hun ondernemende collega-adviseurs voor. Robert werd eerder dit jaar van het ene op het andere moment geveld door een ziekte waarvan hij inmiddels gelukkig weer goed herstelt.

 

ECONOMIE IN PERSPECTIEF

Dit najaar publiceerde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid het baanbrekende rapport ‘Samenleving en financiële sector in evenwicht’. Hoofdauteur is de Amsterdamse econoom Arnoud Boot. Het accent ligt niet op de zoveelste maatregelen om de financiële sector ‘terug in het hok’ te krijgen, maar op aanbevelingen voor de reële economie. “Investeren in de kracht van Nederland is de opdracht waar we voor staan. Op alle sociaaleconomische terreinen is er een wereld te winnen.” 

 

COLLECTIEF OPDRACHTGEVERSCHAP

Je bent jong en je wilt wat. In dit geval samen met anderen een eigen huis bouwen. De voordelen van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap: de bouwkosten zijn tot twintig procent lager, je kunt je eigen huis naar eigen smaak inrichten en je bepaalt gezamenlijk hoe de buurt eruit ziet. Met name voor starters opent deze constructie deuren. VVP sprak in het Markthuys te Etten-Leur met huizenkoper Joeri Aernouts, adviseur Michel van Dongen (Van Dongen Financieel Adviesbureau uit Zundert) en Cynthia Tulp (Manager Merk, Marketing & Innovatie, Obvion).

 

HET KANTOOR VAN NU

Toen Bob Klijn en zijn collega's in 1998 de eerste ideeën op papier zetten voor wat later Herenvest zou worden, was dat voor hem – begin dertiger toen – als de start van een spannend jongensboek. Herenvest startte als allround assurantiekantoor voor het mkb. Met de wijsheid van nu, vroeg VVP Klijn om een artikel te schrijven met als uitdaging: “Als jij Herenvest nu opnieuw zou beginnen, hoe zou je dat dan doen?” Een advies aan de startende assurantieadviseur als risicomanager.

 

overig nieuws

 • WESLEY VAN 'T HOF IN FD BELOFTENLIJST

  Wesley van 't Hof (29), directeur Hoffelijk, is door het Financieele Dagblad opgenomen in de top-50 beloftenlijst van talenten die de toon zetten in Nederland en daarbuiten.  

 • MONUTA NIET VERPLICHT TOT OVERLEG MET VAKBONDEN

  Monuta hoeft niet met de vakbonden CNV en FNV te overleggen over de reorganisatie. Wel dient Montua de adviesaanvraag aan haar ondernemersraad te overhandigen aan de bonden, aldus de uitspraak van de rechter inzake het kort geding tussen de vakbonden en Monuta.

 • HAUSSE AAN OVERSLUITEN CONSUMPTIEF KREDIET

  In 2016 waren er bijna dertig procent meer oversluiters van consumptief krediet, aldus onderzoek van Geldshop.

 • CBS: GROOTSTE PRIJSSTIJGINGEN KOOPWONINGEN IN BIJNA 15 JAAR

  Bestaande koopwoningen waren in december 6,7 procent duurder dan in december 2015. Dat is de hoogste prijsstijging na mei 2002. In 2016 waren bestaande koopwoningen gemiddeld 5 procent duurder dan in 2015. Aldus het CBS en het Kadaster.

 • "DELTA LLOYD WAS BIJNA IN HANDEN VAN TAIWANEES FUBON"

  Delta Lloyd had een voorkeur voor een overname door het Taiwaneese Fubon. Pas toen die op het laatste moment afhaakte, werd het bod van NN Group geaccepteerd. Dat beweert het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen.  

 • AFVALBEDRIJVEN WILLEN MEEWERKEN AAN TERUGDRINGEN AANTAL BRANDEN

  De afvalverwerkingsbranche wil in gesprek met verzekeraars over een oplossing voor het hoge aantal branden in de sector, aldus directeur Dick Hoogendoorn van de Vereniging Afvalbedrijven. “Het baart ons net zoveel of zelfs meer zorgen dan verzekeraars.”

 • "ÉÉN MEDISCH ADVISEUR BIJ LETSELSCHADE MOET STANDAARD WORDEN" (1 reactie)

  De doorlooptijd van het medische traject bij letselschadezaken kan met negen maanden worden ingekort. Deze tijdwinst is mogelijk door in plaats van aparte medisch adviseurs voor de verzekeraar en het slachtoffer, één medisch adviseur in te schakelen die volledig onafhankelijk opereert. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Tilburg in opdracht van Achmea, dat collega-verzekeraars en belangenbehartigers oproept voortaan één neutrale medisch adviseur in te schakelen.

 • VKG ZET IN OP MEER HYPOTHEEKVOLMACHTEN

  VKG beschikt sinds 1 januari over een volmacht hypotheken van ASR Levensverzekering. De serviceprovider uit Hoorn zet dit jaar in op het verwerven van meer hypotheekvolmachten. 

 • LINDENHAEGHE STOPT MET GRATIS TRAININGEN

  De door Lindenhaeghe aangeboden gratis Training Persoonlijke Ontwikkeling was binnen een paar uur volgeboekt. Lindenhaeghe laat inmiddels weten geen gratis opleidingen (meer) aan te bieden.

 • NN BANK VERLIEST ZAAK OVER DOORBETALING PROVISIE (5 reacties)

  NN Bank moet ook na opzegging van de samenwerkingsovereenkomst met VRB Groep de doorlopende provisie blijven vergoeden op aangehouden tegoeden in een spaarportefeuille. Tot dit oordeel komt de rechtbank Amsterdam in een recent vonnis.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Olievlek

Hebt u er ook zin in om verder te bouwen aan een betere financiële sector? Een sector die gezond is, die meerwaarde heeft voor medewerkers, klanten, samenleving, waar talenten worden benut én waar geld wordt verdiend. De sector is enorm in beweging. Natuurlijk zijn veranderingen van alle dag en van elk tijdperk. Maar toch. Ikzelf loop al een behoorlijk tijdje mee (bijna 23 jaar in deze sector), maar heb nooit eerder ervaren dat er zoveel tegelijkertijd verandert.   Natuurl...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.