quote

"Pokemon, the next level..." Verbondsdirecteur Leo de Boer op twitter

stelling

"FinTech verbetert dienstverlening aan klant"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

Ulrike Gerelings werkte ruim 25 jaar in loondienst bij banken, vermogensbeheerders, private banks en grote financiële advieskantoren. Ze noemt zichzelf "een pionier met weinig zitvlees". Twee jaar geleden koos ze alsnog voor het zelfstandig ondernemerschap. Nu is ze directeur-eigenaar van Appels Financieel Advies in Goirle en vallen al haar kwaliteiten op hun plek. 

 

AdVISIE

Financieel adviseurs mogen sinds 2013 geen provisie meer vragen. Als een klant advies wil, betaalt hij rechtstreeks aan de adviseur. Dat geldt echter niet voor klanten met betalingsachterstanden op hun hypotheek. In de praktijk worden klanten met betalingsproblemen vaak schandalig geholpen, constateert André van Luijk (Woonvisie).

 

ETHIEK

Ondernemingen zouden veel meer in kaart moeten brengen welke integriteitsrisico’s ze lopen. Daarbij moeten ze vooral ook kijken naar de onbewuste factoren die maken dat mensen zich immoreel gedragen. Anders blijven de onbewuste factoren terugkerende valkuilen. Aldus onderzoeker Niek Hoogervorst (Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.)

 

 

TOPONDERNEMER

Durf groot te denken. Sta op en ga door als je een keer mocht vallen. Durf te vragen. Investeer in jezelf. Dat zijn enkele tips voor ondernemers van de Zakenvrouw van het Jaar 2016: Vivienne van Eijkelenborg, directeur-eigenaar van Difrax. De energie van het ondernemen spat er bij haar vanaf.

 

overig nieuws

 • HYPOTHEEK VISIE GROEIT DANKZIJ CROWDFUNDING

  Door een franchiseovereenkomst aan te gaan met Hypotheek Visie en de mogelijkheid van een bedrijfsfinanciering via Collin Crowdfund kunnen Sabine Bomhof en Sonja den Blanken binnenkort een nieuw hypotheekadvieskantoor in Hilversum starten. Binnen één uur was de financiering via Collin Crowdfund helemaal rond.

 • OMWISSELACTIE DUURT MINIMAAL DRIE MAANDEN

  De doorlooptijd van een omwisseldossier is minimaal drie maanden. Dat geeft Lindenhaeghe mee aan de adviseurs die hun diploma's nog niet hebben omgewisseld. Dat omwisselen moet voor 1 januari 2017.

 • RABOBANK: ONLINE EXTRA AFLOSSEN OP HYPOTHEEK

  Klanten van de Rabobank kunnen vanaf 1 september niet meer extra aflossen via een rekeningnummer van de bank. "Ook verwerken wij vanaf 1 september geen aflossingen meer die via automatische periodieke overschrijvingen binnenkomen."  

 • RUIMER TOETSINGSKADER VOOR ZZP'ERS

  Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) zegt samen met geldverstrekkers en intermediairs te werken aan een oplossing die zzp’ers betere toegang tot verantwoorde financiering van een eigen woning geeft.

 • VERMOEDEN VAN FRAUDE ALLEEN NIET GENOEG OM UITKERING TE WEIGEREN

  Een verzekeraar kan geen uitkering weigeren alleen wegens het vermoeden van fraude.

 • WOEKERPOLISHOUDER VANGT BOT

  Een hersteladvies hoeft volgens de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) niet per se in te houden dat de oorspronkelijke doelstelling alsnog wordt gehaald.

 • LOONKOSTEN FINANCIËLE INSTELLINGEN GEDAALD

  Bij financiële instellingen daalden de gemiddelde loonkosten in 2015 met -2,2 procent. Dit kwam vooral doordat enkele banken anders dan in 2014 geen extra stortingen deden voor pensioenen.

 • "ZWARTE ZWANEN MISTE ALLE KANSEN VOOR OPEN DOEL" (3 reacties)

  Zwarte Zwanen spoorde de verkeerde dader van de moord op het pensioenstelsel op. Dat meende zaterdag Joost van Kuppeveld in het FD.

 • EERSTE IQWOON HYPOTHEEK AANVRAAG VIA FLEXFRONT

  Hypotheekadviseur Huib Klomp (Financiële Meesters) sloot via FlexFront de eerste IQwoon-aanvraag.

 • OMZET AON NEDERLAND DAALT LICHT

  De omzet van Aon Nederland daalde in 2015 met 2 procent naar 239 miljoen euro. “De omzetgroei is beperkt gebleven, maar de marge is gezond", aldus Marc van Nuland.

Meer nieuws...

New Financial Forum

PODIUM VOOR ADVIESPLATFORM QUILIFY

Het platform Quilify, dat gratis ter beschikking wordt gesteld aan klanten van de voedselbank in Eindhoven met als doel mensen kosteloos te helpen met het oplossen van hun financiële of juridische problemen, krijgt een podium op het event 'Gewoon Goed Doen' van Dazure en het New Financial Forum.   Dazure en de stichting New Financial Forum organiseren op 20 oktober het event 'Gewoon Goed Doen'. "We bieden mensen die gewoon goed doen in de financiële sect...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.