quote

"Je kunt een verzekeraar negen reddingsvesten aantrekken. Dan verdrinkt hij niet, maar hij kan ook niet meer zwemmen" Leo de Boer in NRC

stelling

"AFM heeft gelijk: sector moet voor klant extra stap zetten"

Inhoudsopgave

VERHELDEREND

"Wat is vandaag de dag het ideale talent in de financiële dienstverlening? Dat heeft in ieder geval inlevingsvermogen." Aldus Maikel Pals, commercieel directeur bij detacheerder Brunel.

 

VERDIEPEND

Het gezond verstand moet terugkeren bij het toezicht op de financiële sector en dan met name op financieel adviseurs. Aldus Ab Flipse, die naast zijn activiteiten voor Woekerpolis.nl ook nog actief is als financieel adviseur. "Veel adviseurs hebben wel hun verdienmodel veranderd, maar niet hun bedienmodel", constateert Flipse.

 

PRAKTISCH

Er is veel discussie over de herinvoering van de pensioenknip. De aandacht voor de pensioenknip moet echter de andere mogelijkheden voor deelnemers aan pensioenregelingen - zoals het shoprecht - niet ondersneeuwen, meent Eric Beckers. Aan de hand van een praktijkcasus verheldert hij de verschillende opties voor een deelnemer die aan de vooravond van zijn pensioen staat.

 

RONDETAFEL

Begrijp ze niet verkeerd: ze doen hun werk als financieel adviseur vol overgave en ze hebben het enorm naar hun zin in de assurantiebranche. Maar één ding moet ze van het hart: er komt weinig tot niets terecht van innovatie in de verzekeringsindustrie. "Innovatie is niet te verwachten van verzekeraars, maar zal vooral van het intermediair moeten komen", concluderen Chris Jagers, Sander de Loo en Bas Wokke in gesprek met VVP.

 

overig nieuws

 • "WOEKERPOLIS IS NIET DOOD, HIJ LEEFT"

  Inschrijven voor de tweede woekertoer avond, woensdag 14 oktober in Utrecht, is niet meer mogelijk. "Er hebben zich meer dan 500 personen aangemeld om gratis ‘geadviseerd’ te worden. Meer kunnen we er gewoon niet aan", aldus voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis.nl.

 • TURKEN: GEEF KLANTEN HET WINNAARGEVOEL TERUG

  Hoe geef je de klant het gevoel dat hij de beste kant van de deal heeft.  Volgens marketingspecialist Paul Turken zijn financieel marketeers dit uit het oog verloren. Op de Nationale Dag Financiële Marketing van 10 november laat hij zien hoe financieel marketeers klanten het winnaarsgevoel kunnen geven.

 • FFP OP BEZOEK BIJ KAMERLEDEN

  FFP-directeur Bert Sonneveld heeft in het Eerste Kamergebouw met CDA-senator Wopke Hoekstra en Tweede Kamerlid en woordvoerder financieel toezicht Erik Ronnes (CDA) gesproken. Hoekstra, Ronnes en Sonneveld bespraken "de steeds essentiëlere rol van bovenwettelijke keurmerken in de financiële sector". 

 • ANNETTE VAN DE WETERING VERLAAT D&O

  Na zeventien jaar verlaat Annette van de Wetering Bureau D&O om zich op andere zaken te richten.

 • ING LAAT NULLIJN LOS

  Afgelopen weekend bereikten vakbonden FNV Finance, De Unie, CNV Dienstenbond en ING een onderhandelaarsakkoord over een nieuwe cao en sociaal plan. 

 • CONGRES HDN EN SIVI

  Hypotheken Data Netwerk (HDN) en Standaardisatie Instituut voor de Verzekeringsbranche (Sivi) organiseren op 5 november in Zeist het congres 'De consument in de keten(en)?'.

 • "INNOVATIE SPEELT ZICH 'BUITEN' AF"

  Centraal Beheer verbindt zich voor drie jaar als partner aan startup-accelerator Startupbootcamp. De verzekeraar neemt deel aan het E-commerce-programma van Startupbootcamp dat deze week van start gaat.

 • "VOORKOMEN DAT BANK PROTOCOLMACHINE WORDT"

  "Voorkomen moet worden dat een bank een protocolmachine wordt." Aldus bestuursvoorzitter Peter Blom van Triodos Bank maandag in het FD.

 • ING STOPT MET FINBOX (2 reacties)

  ING stopt per 1 januari 2016 met Finbox.

 • "BELANGRIJK SUCCES VOOR GEDUPEERDEN AANDELENLEASE"

  De Hoge Raad heeft volgens Leaseproces een belangrijke uitspraak gedaan in de aandelenlease-affaire. Hierdoor kan een grote groep gedupeerden alsnog aanspraak maken op volledige vergoeding van de schade. 

Meer nieuws...

New Financial Forum

Op zoek naar de Griek in onszelf

Het New Financial Forum organiseerde begin oktober een Learning Journey naar Griekenland: de noodzaak om nieuwe wegen in te slaan en daadwerkelijk te innoveren is nergens zo groot als in dit land in diepe crisis. Wat is er echt gaande in dit land? Wat weten we van dat land dat door veel Europese politici zwart wordt afgeschilderd, en tegelijkertijd al vijf jaar lang wordt uitgeroepen tot meest innovatieve land van Europa? Een korte en intensieve studiereis dwars door de Griekse samenleving. Met ...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.