quote

"Nee, de hoogte van de provisie speelt in geen enkel geval een rol in de volgorde van het zoekresultaat" Independer beantwoordt kritische vragen

stelling

"Aantasting bestaande provisie-afspraken consequent aan rechter voorleggen"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

Durf keuzes te maken, focus op waar je goed in bent, durf ‘nee’ te zeggen, wees oprecht geïnteresseerd in mensen, wees betrokken en besef dat kwaliteit een prijs heeft. Volgens Annemieke Postema schuilt hierin het 'geheim' van een klein succesvol advieskantoor als Maan Financieel Advies in Utrecht. “Ondernemers zijn de meest inspirerende en leuke mensen die ik ken. Laat dit nu juist onze voornaamste doelgroep zijn. En laten we nu zelf ook ondernemers zijn. Die match zorgt ervoor dat we een geweldig vak hebben.”

 

INKOMENSADVIES

“Onze eerste eigen groei danken we aan professionals die overtuigd zijn van de noodzaak tot verandering. Nu vinden wij het tijd om de lat hoger te leggen." Aldus de Nederlandse Vereniging van Inkomen Adviseurs (NVIA) in haar nieuwe beleidsplan. VVP sprak met NVIA-voorzitter Peter Abelskamp. Hij constateert dat er "van alle kanten vraag is naar professionele inkomensadviseurs".

 

 

SCHADEVERZEKERINGEN

In de Chinese kalender is 2017 het 'Jaar van de Haan', een dier dat volgens Verbondsdirecteur Leo de Boer wordt geroemd om zijn veerkracht en denkvermogen. Dat kunnen schadeverzekeraars volgend jaar goed gebruiken, er liggen immers nogal wat uitdagingen op hun bord. De Boer blikt alvast vooruit op het nieuwe jaar. Hij geeft een overzicht van de belangrijkste thema's die de schadeverzekeraars binnen het Verbond van Verzekeraars bezighouden.

 

HOSPITALITY

Gastvrijheid. Dat schrijven ze bij Van Nelle Fabriek Events met hoofdletters. "De klant moet het erg vinden als jij er niet meer zou zijn", meent mede-eigenaar Henk van Maanen. Behalve gastheer is Van Maanen ook ondernemer en manager. Hij heeft een duidelijke visie als het gaat om de medewerkers. "Ik kon zelf vliegen onder managers die mij loslieten. Durf je mensen ook te laten vliegen."

 

overig nieuws

 • ADVISEUR MOET ZORGDRAGEN VOOR DEUGDELIJK EN TRANSPARANT DOSSIER

  "Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam adviseur mag worden verwacht dat hij bij een opdracht tot advies en/of bemiddeling ter zake het afsluiten van een hypothecaire geldlening zorgdraagt voor een deugdelijk en transparant dossier, zodat Consument tot een juiste afweging en een verantwoorde keuze voor het desbetreffende product kan komen." Aldus de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid), die een hypotheekadviseur een deel van zijn vergoeding laat terugbetalen aan de klant.

 • LEG ALS ADVISEUR ZOVEEL MOGELIJK VAST

  Een adviseur moet zijn adviesvergoeding met 500 euro matigen omdat hij niet kan aantonen de klant te hebben gewezen op het risico van stijging van de boeterente. Dat heeft de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) beslist.

 • AFM ZOEKT AANSLUITING BIJ APF

  De AFM heeft een Europese aanbesteding uitgeschreven om de uitvoering van haar pensioenregeling onder te brengen bij een algemeen pensioenfonds (APF).

 • EXAMENLEGES VAN 46 NAAR 67 EURO

  Voor de PE-periode 1 april 2017-1 april 2019 wordt het legestarief voor examens verhoogd van 46 naar 67 euro.

 • BEWUZT STELT ZORGPREMIE NAAR BENEDEN BIJ

  Bewuzt, een label van VGZ, heeft de zorgpremie naar beneden bijgesteld om alsnog in de Top 10 van goedkoopste aanbieders van zorgverzekeringen te komen.

 • BEN WOLDRING: "BIZARRE SECTOR"

  Ben Woldring, die in 2014 Poliswijzer.nl, lanceerde noemt de zorgsector in De Telegraaf van zaterdag "bizar".

 • MACKAAIJ: "BRENG ONVZ-BESLUIT VOOR DE RECHTER" (5 reacties)

  ONVZ heeft dit najaar aangekondigd eenzijdig de provisievergoeding op lopende verzekeringen te verlagen. Het zou goed zijn als deze actie door de rechter getoetst wordt, vindt Michael Mackaaij, directeur MultiSafe.

 • "KOPIËREN HANDTEKENINGEN SCHAADT ALTIJD KLANTBELANG" (2 reacties)

  "Het kopiëren van handtekeningen en het gebruik daarvan is in strijd met de wet. In de regel zal dat ook in strijd met het klantbelang zijn. De klant moet erop kunnen vertrouwen dat de bank niet in strijd met de wet handelt." Dat schrijft minister Dijsselbloem van Financiën in zijn antwoord op Kamervragen over het kopiëren van handtekeningen door tenminste 90 hypotheekadviseurs van ABN Amro.

 • PENSIOENKNIP HALF JAAR LANGER MOGELIJK

  Mensen met een pensioen in de vorm van een premie- of kapitaalregeling kunnen nog tot 1 juli 2017 een tijdelijke uitkering voor maximaal twee jaar aankopen. De regeling Pensioenknip wordt door staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met een half jaar verlengd.

 • DNB WIL GEEN TOETERS EN BELLEN BIJ OVERGANG NAAR NIEUW PENSIOENSTELSEL

  DNB wil niet dat er bij de overgang naar een nieuw pensioencontract meteen al mogelijkheden komen zoals pensioenpremies inzetten voor de aflossing van de hypotheek.

Meer nieuws...

New Financial Forum

VLPN-INSPIRATIEDAG: ER IS ALTIJD EEN OPLOSSING

"Er zijn altijd oplossingen en mogelijkheden. Alleen onze eigen gedachten en overtuigingen dat conventionele denkpatronen de waarheid zijn, weerhouden ons van een gezond en rijker leven. Dat was de boodschap van vier bijzondere sprekers op de landelijke inspiratiedag van de Vereniging van Life Planners Nederland (VLPN) op het duurzaam landgoed Morgenstern in Barchem.  Op de inspiratiedag, die al gauw op social media als legendarisch werd betiteld, lieten zowel journalistiek vernie...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.