quote

"Benieuwd óf, zo ja wanneer idee @Jongfred draagvlak krijgt. Roepen dit al 20 jaar (oprichting FFP) tegen elkaar" Rob Goedhart

stelling

"Verbied advies door een aanbieder"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

“Je wordt best snel meegenomen door de waan van de dag. Als je iets wilt veranderen of vernieuwen, is er maar één manier: maak er de tijd voor vrij.” John Barkmeijer is sinds 2007 enig eigenaar van Besems Verzekeringen en Hypotheken in Alblasserdam. Het kantoor ontwikkelde in eigen beheer Mijn hypotheekaanvraag, een tool die nu ook beschikbaar is voor collega-kantoren. Sinds de invoering van het provisieverbod heeft Besems het tarief voor hypotheekadvies niet verhoogd, maar ook niet verlaagd. "Wij vinden dat onze dienstverlening onze vergoeding rechtvaardigt."

 

VOORZITTER LEF

 “Het mooiste zou zijn als LEF niet meer nodig is. Maar zo ver is het nog lang niet. Dit jaar draaien LEF-docenten 140 klassen. Terwijl er 350.000 ROC-studenten zijn.” Aldus scheidend voorzitter Mark Boskamp van de Stichting LEF. Uitbreiding van het aantal klassen en docenten is dan ook een van doelen van zijn opvolger Ron Dukers. Wat ziet hij nog meer als uitdaging? “Op de korte termijn zou ik jongeren graag bewuster maken van de risico’s van private lease. Dit nieuwe lenen is een valkuil waar jongeren helaas maar al te vaak intrappen", aldus Dukers.

 

OPINIE AFM

"Verzekeraars zijn steeds meer op zoek naar direct contact met de klant. Niet alleen omdat ze op die manier meer denken af te zetten. Maar ook omdat die klant hen – bewuste en onbewust – kan voorzien van waardevolle informatie over zijn gedrag. En hiermee is geld te verdienen", constateert Karina Raaijmakers, hoofd Toezicht Verzekeren & Pensioenen bij de AFM, in haar columnn. Hoe kan de financieel adviseur nog het verschil maken voor hun klant? "Laat ik voorop stellen: u hebt al het directe contact met de klant. Daarin zit uw vermogen om zich te onderscheiden."

 

INNOVATIE

Pak als bestaande partij innovatie op, anders word je overruled door nieuwkomers. Dat zegt mede-oprichter Michel Schaft van We are sure. “Zeker wanneer wet- en regelgeving eenmaal op innovatie zijn aangepast, zal het snel gaan. Over tien jaar hebben we geen schadeverzekeringen meer.” Volgens Schaft is het ontzettend mooi om te werken aan een propositie die voor veel mensen – eindelijk – een oplossing biedt. "Dat je dat dan doet met nieuwe technologie in combinatie met de oerprincipes van verzekeren is dubbel zo leuk.”

 

overig nieuws

Meer nieuws...

New Financial Forum

TIJD OM TE SCHAKELEN, 5 OKTOBER 2017

Max Wohlgemuth Kitslaar reed op zijn zwart-witte Moto Guzzi uit 1976 in zes maanden van Chili naar New York en sprak met ondernemers van tweeëndertig bedrijven uit zes landen die de verantwoordelijkheid nemen om de wereld beter te maken. Over zijn avontuur schreef hij het boek ‘Tijd om te schakelen’, vertaald in het Engels en Spaans.   “Het belangrijkste is om te beginnen, om aan de slag te gaan. Bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om af te wachten tot hu...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.