quote

"Belangrijk en urgent om tot eenvoudiger en persoonlijker pensioen te komen" Verbondsdirecteur Harold Herbert in het FD

stelling

"Financiële sector heeft behoefte aan minister die de teugels weer laat vieren"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

"Specialisatie helpt je vooruit", zegt Eric Lacroix gevraagd naar het succes van NLG, het samenwerkingsverband van elf assurantiekantoren dat inmiddels tien jaar bestaat. "Vanuit Geleen behandelen we met de helft van het aantal mensen als voorheen hetzelfde aantal pensioenopdrachten. Hoe dat kan? Als mensen met één taak bezig zijn waar ze heel goed in zijn, kunnen ze veel meer doen dan als ze er allerlei klusjes bij doen." Een gesprek met Lacroix, directeur Fidus en sinds 2016 tevens voorzitter van NLG (voorheen Noordeloos Groep).

 

 

ONDERNEMERSPANEL

Financieel adviseur Bart Hermanussen wil een platform starten waarop mensen tot een zeker maximum gezamenlijk risico’s dragen met de rest afgedekt door herverzekering. Op het platform zouden ook andere (financiële) diensten kunnen worden geboden. Zodat mensen totaal worden bediend rondom thema’s als Wonen en Mobiliteit. VVP Ondernemerspanelleden Bob Klijn en Richard Meinders zijn er helemaal voor, maar denken wel dat nieuwe wegen nodig zijn om Barts idee te verwerkelijken.

 

HET VUUR VAN

"Persoonlijk en oprecht contact zijn uitgangspunten voor een bijzondere klantbeleving", zegt Michel de Grauw, directeur AIN Financiële Diensten in Emmeloord. "We willen met onze klant een langdurige, open en eerlijke zakelijke relatie opbouwen. Niet zoals een grootbank met een slogan waar alles binnen een week is geregeld. We doen wekelijks boodschappen maar kopen niet wekelijks een huis of een nieuwe auto bijvoorbeeld. We zijn in staat te laten zien dat het anders kán en in onze ogen anders móet."

 

OVER DE SCHUTTING

“Als ik zorg dat mijn denken mooi is – en mijn handelen is hiermee in lijn – dan wordt de wereld mooier. Zo eenvoudig is het.” Wat doe jij om de wereld leuker, beter, mooier te maken? Filmmaker Steven Geldof interviewt hierover mensen onder titel ‘Inspirerende Hutspot’. Maar alleen woorden vindt hij niet genoeg. Hij startte het project ‘De wereld leuker maken in 30 dagen’. "Wie ‘ja’ zegt tegen verandering en vernieuwing, zegt ‘ja’ tegen het leven."

 

overig nieuws

 • "GEEF PENSIOENHERVORMING GEEN VALSE START"

  De versobering van het fiscale kader voor pensioenen is te ver doorgeschoten, zeggen Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars in een gezamenlijk paper. De koepels roepen de 'kabinetsverkenners' op het bestaande langjarig fiscale kader te respecteren. "Verdere aftopping van de pensioenopbouw raakt al snel 20 procent of meer van de beroepsbevolking en is onverenigbaar met het voorkomen van inkomensterugval bij pensionering. Geef de pensioenhervorming geen valse start."

 • FORSE STIJGING FRAUDE MET MOTORVOERTUIGEN

  Het aantal fraudegevallen met motorvoertuigen is - op basis van voorlopige cijfers - in 2016 met tientallen procenten gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Woordvoerder Rudi Buis van het Verbond  van Verzekeraars zegt dit vanochtend in de Telegraaf.

 • INDEPENDER WINT 'THUISWINKELPRIJZEN'

  Independer heeft de publieksprijs 'Shopping Awards XL' in de categorie Financiële Diensten gewonnen. Daarnaast mocht Independer ook de juryprijs in de categorie Financiële Dienstverlening, de Shopping Excellence Award, in ontvangst nemen. 

 • KNAB VERBREEDT AANBOD FINANCIERING ONDERNEMERS (1 reactie)

  Knab is een samenwerking aangegaan met European Credit Partners (ECP), Qredits, SVEA en Voldaan. Hierdoor wordt het aanbod aan ondernemers verbreed, naast de bestaande Knab Crowdfunding.

 • LINDENHAEGHE IS GREAT PLACE TO WORK

  Lindenhaeghe staat in de top 10 op de lijst van Best Workplaces 2017 van Nederland.

 • NEDERLANDSE AUTOMOBILIST BETAALT HALF MILJARD TE VEEL VOOR AUTOVERZEKERING (4 reacties)

  Van de 7,2 miljoen Nederlandse particuliere personenauto’s (CBS, november 2016) zijn naar schatting ruim 2,4 miljoen auto’s oververzekerd. In totaal betaalt de Nederlandse automobilist hierdoor ruim 450 miljoen euro te veel voor zijn autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van Allsecur en Team Vier. 

 • STORMSCHADE JAAGT PREMIE OMHOOG (1 reactie)

  De stormschade vorig jaar zal verzekerden nog lang heugen, zelfs als ze géén schade hadden. FBTO verhoogt de premie van de Woonhuisverzekering van een cliënte met 5,6 procent, maar schrijft er gelukkig nog wel bij: "Je hebt een FBTO Woonhuis-, Inboedel- en Aansprakelijkheidsverzekering. Daar zijn we blij mee! Want we helpen graag als er iets is."

 • GOEDKOPEHYPOTHEEK.NL MOET DRIEKWART VAN NOTA AFDOEN

  Goedkopehypotheek.nl moet zijn adviesnota verlagen met bijna 1.200 euro. Verder moet ze het verschil vergoeden tussen de rente op de hypotheek die de klant zou hebben gehad als de adviseur zijn werk naar behoren had gedaan en de hypotheek die de klant uiteindelijk zelf ergens anders sloot. Dat oordeelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) in Uitspraak 2017-179.

 • NNEK VERZORGT 750E KLANTLEZING

  NNEK heeft sinds zij exclusief samenwerkt met financieel adviseurs in Eindhoven bij Buro Philip van den Hurk de 750e klantlezing verzorgd. 

 • KINDEREN VERZEKEREN EERST FAMILIE EN HUISDIER

  Kinderen in groep 7 en 8 zouden het eerst hun familie verzekeren gevolgd door hun huisdier en laptop/PC. Dat is te lezen in de Week van het geld krant 2017.

Meer nieuws...

New Financial Forum

VU-STUDENTEN EN HET NEW FINANCIAL FORUM

“Er is geen directe link tussen een duurzaam beleid van financiële dienstverleners en het vertrouwen van consumenten. Consumenten verwachten een duurzaam beleid van een bank of verzekeraar, maar gaan zelf voor een lage prijs en hoge kwaliteit van de producten. Een duurzame, groene verzekeraar lijkt bijvoorbeeld weinig kans te hebben als de producten en diensten er duurder door zouden worden. Duurzaamheid zal je daarom wettelijk moeten afdwingen.”   Dit was een van de ...   Lees meer »

Michiel Brandt - Mijn passie is scheppen uit verbinding. Gedeelde leidende principes brengen meer.