quote

"Ook zonder het ECB-beleid zou de rente laag zijn, funest voor pensioenfondsen" Gerard van Olphen, nieuwe topman APG, in het FD

stelling

"Persoonlijke pensioenrekening goed idee"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

Ulrike Gerelings werkte ruim 25 jaar in loondienst bij banken, vermogensbeheerders, private banks en grote financiële advieskantoren. Ze noemt zichzelf "een pionier met weinig zitvlees". Twee jaar geleden koos ze alsnog voor het zelfstandig ondernemerschap. Nu is ze directeur-eigenaar van Appels Financieel Advies in Goirle en vallen al haar kwaliteiten op hun plek. 

 

AdVISIE

Financieel adviseurs mogen sinds 2013 geen provisie meer vragen. Als een klant advies wil, betaalt hij rechtstreeks aan de adviseur. Dat geldt echter niet voor klanten met betalingsachterstanden op hun hypotheek. In de praktijk worden klanten met betalingsproblemen vaak schandalig geholpen, constateert André van Luijk (Woonvisie).

 

ETHIEK

Ondernemingen zouden veel meer in kaart moeten brengen welke integriteitsrisico’s ze lopen. Daarbij moeten ze vooral ook kijken naar de onbewuste factoren die maken dat mensen zich immoreel gedragen. Anders blijven de onbewuste factoren terugkerende valkuilen. Aldus onderzoeker Niek Hoogervorst (Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.)

 

 

TOPONDERNEMER

Durf groot te denken. Sta op en ga door als je een keer mocht vallen. Durf te vragen. Investeer in jezelf. Dat zijn enkele tips voor ondernemers van de Zakenvrouw van het Jaar 2016: Vivienne van Eijkelenborg, directeur-eigenaar van Difrax. De energie van het ondernemen spat er bij haar vanaf.

 

overig nieuws

 • DIJSSELBLOEM ZIET AF VAN VOLMACHTMODULE WFT

  Op advies van het CDFD heeft minister Dijsselbloem besloten geen aparte volmachtmodule op te nemen in het vakbekwaamheidsbouwwerk. 

 • ONDERZOEKSRAPPORT 'GEEN PE(PLUS)EXAMENS MEER' NAAR KAMER

  'Geen PE(Plus)examens meer' heeft het onafhankelijke onderzoeksrapport dat zij heeft laten opstellen voorgelegd aan de Vaste Tweede-Kamercommissie van Financiën.

 • VAN BEEM DE JONG WORDT POLIS ADVOCATEN

  Van Beem de Jong heet per 1 juli Polis Advocaten. De naamswijziging houdt verband met het vertrek van Femke de Jong begin dit jaar wegens privé-redenen.

 • "OVERHEID OVERSCHAT FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID"

  Problematische schulden ontstaan mede doordat de overheid te hoge verwachtingen heeft van de financiële zelfredzaamheid van burgers. Voor veel mensen zijn de regels te ingewikkeld, en bovendien wordt te weinig rekening gehouden met de psychologie van mensen. Dat staat in de Verkenning 'Eigen schuld? Een gedragswetenschappelijk perspectief op problematische schulden' die de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft gepubliceerd. 

 • COLLECTIEVE INKOMENSPORTEFEUILLE VKG NAAR FELISON

  De ASR-onderdelen VKG en Felison Assuradeuren gaan intensief samenwerken op het gebied van collectieve inkomensverzekeringen. 

 • CONSUMENTENBOND RAADT RENTEMIDDELING AF

  Niet doen. Dat is het oordeel van de Consumentenbond over rentemiddeling bij ABN Amro en Rabobank. "Het is te duur, er is op de korte termijn geen sterke rentestijging te verwachten en om een rentevoordeeltje te halen, zadel je jezelf voor langere tijd op met hogere lasten." 

 • RAPPORTCIJFERS EN KLANTREVIEWS VERZEKERAARS IN BEELD

  De website verzekeraarsinbeeld.nl geeft een overzicht van de rapportcijfers die klanten aan hun eigen verzekeraar toekennen. Hiermee zien consumenten hoe verzekeraars onderling scoren op klantgerichtheid, duidelijkheid, contact en deskundigheid. De ranglijsten zijn bedoeld om consumenten te helpen bij het bepalen van hun keuze en maken meteen duidelijk op welke punten ruimte is voor verbetering.

 • CENTRAAL BEHEER INTRODUCEERT HAGELSCHADESCANNER

  Centraal Beheer introduceert een 'hagelschadescanner'. De tool wordt vandaag op locatie in Helmond ingezet. Verzekerden krijgen binnen een paar minuten duidelijkheid over de schade en de kosten en kunnen direct een afspraak voor herstel maken. 

 • FUSIE OFFERMANS JOOSTEN EN WILSON GROEP

  De financiële dienstverleners Offermans Joosten uit Geleen en Wilson Groep uit Maastricht hebben de intentie om per 1 januari 2017 te fuseren. Met zestig medewerkers (45 FTE) en een jaaromzet van 7,5 miljoen euro wordt het fusiebedrijf het grootste onafhankelijke financiële advieskantoor van Limburg.

 • DIJSSELBLOEM BIJ OPENING PAND ASR: "LAAT BUITENWERELD ZIEN WAT JE DOET"

  "Het enige wat niet duurzaam is aan ASR is dat het is nog steeds een (gedeeltelijke) staatsdeelneming betreft." Zo grapte minister Dijsselbloem van Financiën bij de officiële opening van het gerenoveerde kantoor van ASR woensdag. De opening stond volledig in het teken van de duurzaamheid van het radicaal verbouwde pand en ASR zelf.

Meer nieuws...

New Financial Forum

ENQUÊTE BOETERENTECLAUSULE ONDER ALLE STAKEHOLDERS

De Stichting Good Governance Monitor gaat samen met de Stichting New Financial Forum in beeld brengen wat de effecten zijn van de huidige praktijk van de boeterenteclausule. "Hiermee willen we dit thema in het kader van maatschappelijk verantwoorde financiering op de agenda zetten en als input gebruiken voor een debat over de aankomende Europese richtlijn voor hypotheken", aldus de initiatiefnemers. Binnen een week hebben ruim 1.000 consumenten de enquête al ingevuld. Een teken d...   Lees meer »

Ralph van Dam - Digitale business transitie - Menselijk blijven in een digitale wereld