quote

"Een Nationaal #zorgfonds. Wie zal dat betalen?" Adviseur Berend Tooms op twitter

stelling

"Terechte oproep Fred de Jong elkaar aan te spreken op onbeschoft gedrag"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

“Ik geloof in verandering. Neem de Britse bevolking die niet meer bij de EU wil horen na een referendum. Of het de juiste weg is weet ik niet. Maar het zet wel iets in beweging en dat is goed.” Dat zegt Dennis Friskes, directeur-eigenaar van Emerald Financiële Diensten in Delfgauw. Emerald is onder meer succesvol met abonnementen. Waarom? “Omdat wij steeds kijken naar het voordeel voor de klant. Dan doen we vanzelf de aanbiedingen die passen bij zijn belevingswereld en waarvoor hij bereid is te betalen.”

 

ZEVEN VRAGEN

In de eerste aflevering van de nieuwe rubriek 'Zeven vragen aan adviseur...' staat Ariëtta Hendrikx, schadebehandelaar bij Luyten Adviesgroep, centraal. "Wat mij verbaasde was dat Luyten een goed hart heeft", zegt Hendrikx. "Ik voel me trots om hier werkzaam te zijn en draag dat ook uit. Wij worden niet gezien als medewerkers maar als mede-ondernemers."

 

HET VUUR VAN

Anja Dahmen, commercieel directeur bij Paul Vossen & Partners in Roermond, heeft het idee dat we zijn doorgeslagen in de gedachte dat alles met behulp van de computer moet. "De adviezen laten we over aan ons rekenprogramma. De adviseur voert getallen in en de klant kijkt gelaten toe. "Eigenwijs als ik ben, gaat de computer uit en kan er pas dan een echt gesprek plaatsvinden, waarbij ik klanten kan aankijken en kan zien of het duidelijk is wat ik vertel." Het mooiste compliment, zegt zij in de VVP-rubriek 'Het vuur van...', krijg je als je klant zegt: "Eindelijk begrijp ik hoe het in elkaar zit".

 

INNOVATIE

Wordt u als adviseur in de toekomst vervangen door de (chat)robot? "Ik ben ervan overtuigd dat de chatbot een steeds belangrijkere rol gaat spelen en zeker bij minder complexe financiële producten de adviseur op kortere termijn overbodig maakt", schrijft Pascal Spelier (Capemini) in VVP. Een volgende vraag is of de klant de robot ook zal accepteren en gebruik gaat maken van chatbots. "Er zal altijd een consumentengroep blijven die behoefte heeft aan persoonlijk contact, van mens tot mens. Deze groep wordt wel steeds kleiner", waarschuwt Spelier.

 

overig nieuws

 • AON RISK SOLUTIONS SCHRAPT BANEN

  Aon Risk Solutions heeft een deel van haar serviceactiviteiten uitbesteed aan Genpact en Van Ameyde.

 • LEDEN EP PROFITEREN VAN ABSURDE PENSIOENREGELING

  Het aanvullende pensioen van zo’n duizend voormalige Europarlementariërs wordt niet gekort, ook al heeft hun pensioenfonds een dekkingsgraad van slechts 37 procent. Het Europees Parlement heeft 270 miljoen euro op de begroting gezet om dit 'pensioengat' te dichten. Op deze manier kunnen de deelnemers blijven profiteren van hun "absurde pensioenregeling".

 • SOLVABILITEIT AEGON AAN DE LAGE KANT

  Aegon heeft 2016 afgesloten met een solvabiliteit van 159 procent (op basis van Solvency II). "Dit cijfer ligt aan de onderkant van de consensus van analisten", schrijft het FD vandaag. Met de solvabiliteit van het Nederlandse bedrijf is het nog slechter gesteld. Deze kwam ultimo 2016 uit op 141 procent.

 • DALING WINST ALLIANZ BENELUX DOOR NOODWEER EN AANSLAGEN

   Allianz Benelux zag het operationele resultaat in 2016 dalen van 231 naar 205 miljoen euro. Dit als gevolg van het noodweer in de Benelux en de terroristische aanslagen in Brussel.

 • VERBOND BIEDT OVERZICHT KENTEKENPLICHT VOERTUIGEN (4 reacties)

  Het Verbond van Verzekeraars heeft op een rijtje gezet welke (nieuwe) voertuigen kentekenplichtig zijn en welke niet.

 • TOENAME LADINGDIEFSTALLEN IN 2016

  Het aantal gevallen van ladingdiefstal in Nederland is vorig jaar met 29 procent gestegen. Er werd 226 keer een lading uit een vrachtwagen gestolen, tegen 177 keer in 2015. Het aantal gestolen vrachtwagens nam wel af, van 150 in 2015 tot 110 in 2016. Dit blijkt uit cijfers van de Nationale Politie. De toename van het aantal ladingdiefstallen is voor het Verbond van Verzekeraars reden om zich te blijven inzetten om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan, bijvoorbeeld met de site Preventieinzicht.nl.

 • WFT-CERTIFICAAT VOOR VAN BRUGGEN LANGSINGERLAND

  Na een uitvoerige audit naar bedrijfsvoering en adviesdossiers heeft Van Bruggen Adviesgroep Lansingerland uit handen van SVC Compliance het Wft-certificaat ontvangen.

 • GRATIS PEARLCARD VOOR VERZEKERDEN HISCOX

  Om de loyaliteit van haar verzekeringnemers te belonen biedt Hiscox hen de Pearlcard by Hiscox aan. De kaart geeft toegang tot exclusieve services op het gebied van Lifestyle, Travel en Concierge service, maar ook tot zakelijke en medische dienstverlening. Alle particuliere verzekerden van Hiscox kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de services van de loyaliteitskaart.

 • HERSTEL VERTROUWEN PENSIOENSTELSEL IS WENSDENKEN

  De herziening van het pensioenstelsel moet mensen beter zicht geven op wat ze sparen en meer ruimte voor keuzes geven. Deze verhoogde transparantie moet er toe leiden dat mensen weer een beetje vertrouwen in het stelsel krijgen. Volgens Cok Vrooman, onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en bijzonder hoogleraar Sociale Zekerheid, is hier sprake van 'wensdenken'.

 • ACHMEA VERWACHT FORS VERLIES OVER 2016

  Achmea kondigt een negatief resultaat van 380 miljoen euro over 2016 aan. Dit door een verhoging van de voorzieningen voor letselschades, een hoger dan verwacht gebruik van nieuwe medicijnen, een reorganisatievoorziening en een afboeking van goodwill van de Turkse verzekeringsactiviteiten in de tweede helft van het jaar. De jaarcijfers worden pas officieel op 14 maart bekend gemaakt.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Aan alle financieel adviseurs (met dank aan Mark Rutte)

Er is iets aan de hand in de financieel adviesmarkt. Hoe komt het toch dat de noodzaak en behoefte aan financieel advies groot is, maar dat financieel adviseurs, op politici na, het minst vertrouwde beroep hebben (GfK Trust in Professions 2015)? Financieel advies is van grote maatschappelijke en economische waarde. Duizenden adviseurs doen dagelijks goed en integer hun werk, in het belang van de klant. Hoe komt het dat sommige financieel adviseurs zich zo armzalig gedragen dat zij de negatieve s...   Lees meer »

Fred de Jong -