quote

"Kiezen is niet leuk. En bij het woord pensioen haakt ons brein eigenlijk al af" Arthur Arbouw (ASR) in FD

stelling

"Ik moet PEplus nog doen"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

Durf te experimenteren als ondernemer. Dat stelt Adriaan van Loon van Yellow Walnut. Experimenteren is in ieder geval een belangrijk kenmerk van deze Amsterdamse onderneming, die producten en diensten ontwikkelt voor ondernemers. Van Loon: “Vernieuwing kan niet ontstaan als je bang bent fouten te maken.”

 

EEN PASSIE VOOR

Diana Dutilh heeft naast financiële planning nog een andere grote passie, die haar voert naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro: als scheidsrechter fungeren bij waterpolowedstrijden. Ondertussen vergeet ze de basis niet en helpt ze ook mensen die – om wat voor reden dan ook – in financiële nood zijn geraakt.

 

COLUMN AdVISIE

"Heeft u ook een schoonmoeder die altijd alles beter weet en u – gevraagd, maar meestal ongevraagd – haar mening en adviezen geeft? Als ze begint gaan uw oren al op slot. Of ze nu gelijk heeft of niet", schrijft Martin Koot (MoneyView) in zijn column in VVP. Deskundigen moeten zich niet superieur maar dienstbaar opstellen, meent Koot. Hij pleit voor "positiviteit, een open houding naar elkaar toe en realisme".

 

TOPONDERNEMER

“It’s the right thing to do!” Dat antwoordt groene ondernemer Maurits Groen op de vraag wat hem drijft. De grote uitdaging is volgens Groen ook om juist dat besef meer tussen de oren te krijgen: bewust leven, maatschappelijk verantwoord ondernemen doe je niet, je bént het. “Pak het probleem bij de wortel aan met opvoeding en educatie.”

 

overig nieuws

 • "HUIZENKOPER WIL ALS HYPOTHEEKADVISEUR MONTEUR MET VIEZE HANDEN"

  Hypotheekadviseurs die hun authenticiteit en onafhankelijkheid onderstrepen zorgen voor positieve associaties in het brein van hun klant en kunnen op sterke waardering rekenen. Dat blijkt uit onderzoek van neuromarketingbureau Neurensics naar emoties bij huizenkopers.  

 • "ROBOT MIST AANDACHT EN EMPATHIE"

  "In de tegenwoordige innovatiezucht mis ik de woorden ‘aandacht’ en ‘empathie’ in combinatie met ‘daadkracht’ en ‘oplossingsgerichtheid’. Deze softe criteria kan een robot niet overnemen." Dat schrijft Antoinette Kalkman, directeur FlexFront, in een blog op de site www.kop-munt.nl van MUNT Hypotheken.

 • VVP ORGANISEERT KENNISEVENT VOOR INKOMENSADVISEURS

  VVP organiseert samen met De Goudse en Movir op donderdagmiddag 2 juni het kennis- en inspiratie event Inkomen. Inkomensdviseurs worden in één middag volledig bijgepraat over alle ontwikkelingen en trends. Met onder meer Peter Abelskamp (Mercer) en praktijkgerichte workshops van Astrid Blaauw (Movir) en Jaap Visser (De Goudse).

 • YARDEN ZIET KLANTTEVREDENHEID TOENEMEN

  Yarden zag haar ledenaantal, netto resultaat en solvabiliteit vorig jaar toenemen ten opzichte van 2014. Ook de overall klanttevredenheid steeg van 7,8 (2014) naar 8,0 (2015). Leden en klanten van Yarden waardeerden de dienstverlening van de uitvaartzorg zelfs met een 9+.

 • VVE MOET CONCRETE AFSPRAKEN MAKEN VOOR ONDERHOUD GEBOUW (1 reactie)

  Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) moeten voldoende geld beschikbaar hebben voor noodzakelijk onderhoud en herstel van hun gebouwen.

 • PENSIOENFONDSEN MET HOOG RISICOPROFIEL HARDER ONDERUIT

  Met name de pensioenfondsen met een hoog risicoprofiel gingen in het eerste kwartaal hard onderuit. Dit concludeert The Pension Rating Agency in haar ‘TPRA-monitor dekkingsgraden 2016-I’. Samen met de monitor brengt TPRA via dekkingsgraden.tpra.nl ook een online dekkingsgradentool uit waarin zij alle publiek beschikbare informatie over dekkingsgraden gratis beschikbaar stelt aan iedereen.

 • ADVIESBOX CLAIMT TIJDWINST VAN TWEE UUR

  Gebruikers van Adviesbox blijken uit eigen onderzoek door ontwikkelaar Intersoftware ruim twee uur tijdwinst te boeken dankzij de geïntegreerde bemiddelmodule.

 • MEIJERS VERWERFT PORTEFEUILLE HOEN VASTGOEDBEHEER

  Meijers Assurantiën in Amstelveen heeft de assurantieportefeuille overgenomen van Hoen Vastgoedbeheer.

 • DELTA LLOYD START VERKOOP BELANG IN VAN LANSCHOT

  Delta Lloyd is gestart met de verkoop van haar belang in Van Lanschot.

 • "GEEF WETTELIJK RECHT LOPENDE PENSIOENCONTRACTEN OPEN TE BREKEN"

  Geef houders van een pensioenpolis die worden gedupeerd door de momenteel extreem lage rente "het wettelijk recht hun lopende contract open te breken en in andere vorm voort te zetten". Aldus Stichting Geldbelangen maandagavond in een ingezonden brief in nrc.

Meer nieuws...

New Financial Forum

LOCAL PENSION ADMINISTRATION; THE END OF AN ERA FOR MULTINATIONALS?

Multinationals have little choice regarding their pension administration for their subsidiaries abroad. For more than a decade now, everybody who is involved in pensions is talking about harmonizing pension funds, pension schemes and legislation, at least in Europe. Every now and then reports or white papers are published about this subject. Also the European Commission considers that it is time to harmonize pensions all over Europe. EIOPA and the creation of a pan European pension fund for R...   Lees meer »

Gerard van Santen - Zonder dalen geen toppen Met elkaar zijn wij tot bijzondere dingen in staat kunnen en mogen we van de top het dal in glijden om met meer energie de volgende top te halen. Achter iedere blessure schuilt tenslotte de Supercompensatie. Dat is wat ik samen met mijn zielsgenoten wil bereiken. Sinds 1985 probeer ik door hard te werken een ‘wereldverbeteraar’ te zijn in een financiële wereld die regelmatig met zichzelf in de knoop ligt. Mijn loopbaan heeft hoogtepunten maar ook dieptepunten gekend. Eigenlijk heb ik alles wel meegemaakt wat een ondernemer kan tegenkomen in zijn werkzame periode. Van zeer succesvol tot… Ik heb altijd gedacht, dat ik door hard en vooral slim werken succesvol kon worden. Tot op zekere hoogte lukte mij dat ook uitstekend. Echter, persoonlijke gebeurtenissen die zeer ingrijpend waren en nog steeds zijn, hebben mij doen beseffen, dat gezondheid, geluk en met plezier ieder dag nemen en ervan genieten het meest waardevol is. De laatste jaren zijn voor mijn levenspartner een gevecht tussen leven en dood geweest. Zelf heb ik ook geleerd om de laatste dertien jaar verschillende keren maandenlang door mijn gezondheid een leef- en werkomgeving van maar twee vierkante meter te hebben. Deze periodes hebben mij geleerd hoe waardevol het is om samen met je omgeving het maximale uit je leven te halen. Deze levensvisie pas ik ook toe in mijn werk. Uiteindelijk ben ik daardoor krachtiger geworden en groei ik nog steeds en wordt het steeds makkelijk om de toppen te beklimmen.