quote

"Dijsselbloem wil 500 euro biljet afschaffen; actieplan tegen terrorismefinanciering" Pieter Omtzigt (CDA) op twitter

stelling

"Het portefeuillerecht is achterhaald"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

Natasja Naron (33) vierde onlangs het 12,5 jarig jubileum van haar bedrijf Gabriël Financiële Bescherming. Al die jaren bleef zij trouw aan haar oorspronkelijke missie: een bijdrage leveren aan het geluk van mensen op basis van christelijke normen en waarden, waarbij de winst volledig wordt gedoneerd aan goede doelen. “Door mensen bewust te maken van wat ze in het leven willen, kun je ze helpen gelukkiger te worden.”

 

UIT DE PRAKTIJK

Eigenlijk was het een tijdelijke functie als controller die Roland van Kemenade tien jaar geleden had bij Verberkmoes Assurantiën in Valkenswaard. Maar van het een kwam het ander; als algemeen directeur en hoofdaandeelhouder is hij nu “echt aan het ondernemen”. Van Kemenade is één van de drie financieel adviseurs die VVP een jaar lang volgt voor de serie 'Uit de Praktijk'. De andere twee adviseurs zijn Wilma van der Sterre-Aarts (De Hypotheker, Eindhoven) en Marco Gregoor (Heilbron, Doetinchem).

 

VOORBEELDONDERNEMER

Kees van Loon, directeur-eigenaar Profund, is voor financieel adviseur René van der Borch (Profin, Amersfoort) een voorbeeldondernemer. “Kees is een kritische relatie. Ik heb echt zijn vertrouwen moeten winnen. Ik kom zelden iemand tegen die goed leest wat hij koopt en die kritisch commentaar geeft op mijn advies.” Vastgoedman Van Loon ziet parallellen tussen vastgoed en de financiële sector. "Ook in de bouwsector vervalt men in oude fouten.”

 

INNOVATIE

De daling van het aantal financieel adviseurs is een ontwikkeling die al jaren aan de gang is. En deze daling zal de komende jaren onverdroten doorgaan. In de rubriek 'Innovatie' schetst Pascal Spelier (Capgemini) een toekomstbeeld voor de adviesbranche. "Door de opmars van kunstmatige intelligente en deep learning kan de financieel adviseur uiteindelijk worden vervangen. Lukt het u om in te spelen op deze ontwikkelingen of bent u de dinosaurus onder de financieel adviseurs?"

 

overig nieuws

 • VAN LANSCHOT CHABOT KOOPT SJOERTS & DE BEER

  Van Lanschot Chabot heeft per 1 januari 2016 de portefeuille van Sjoerts & De Beer overgenomen. Dit in Joppe (gemeente Lochem) gevestigde assurantiekantoor is bekend vanwege de in samenwerking met de Vakfederatie Rietdekkers ontwikkelde 'rietpolis'.

 • UITTOCHT BIJ INKOMENSVERZEKERAARS TEN EINDE

  De uittocht van werkgevers bij private arbeidsongeschiktheidsverzekeraars lijkt ten einde. Per 1 januari 2016 stapten 2300 werkgevers over naar het UWV, een halvering ten opzichte van het jaar ervoor. Het shoppen op zoek naar de laagste verzekeringspremies lijkt hiermee op z'n retour. DIt blijkt uit onderzoek van Mercer onder 63 kleinere en 84 grote werkgevers.  

 • ARAG SPONSORT MR VISSER DOET UITSPRAAK OP SBS6

  Rechtsbijstandverzekeraar Arag is partner van het nieuwe tv-programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Het programma is vanaf maandag 28 maart acht weken lang om 21.30 uur te zien op SBS6.

 • MINDER PROFIJT LAGE INKOMENS VAN VERGELIJKINGSSITE

  Mensen met lage inkomens maken het minst gebruik van vergelijkingssites. Dit blijkt uit de Nationale Vergelijkingsmonitor, een jaarlijks onderzoek van Pricewise.nl in samenwerking met onderzoeksbureau CG Selecties. Het onderzoek laat zien dat Nederlanders vorig jaar 313 miljoen euro hebben bespaard op hun vaste lasten door over te stappen naar een andere energieleverancier of verzekeraar.

 • HISCOX BIEDT KLANTEN JURIDISCH ICT-ADVIES

  In samenwerking met het Amsterdamse adviesbureau ICTRecht heeft Hiscox twee juridische pakketten ontwikkeld die de ondernemer ontzorgen op het gebied van aansprakelijkheid, datalekken en algemene voorwaarden.

 • DELTA LLOYD RICHT 'KLANT, DIGITAAL EN MERK' OP (1 reactie)

  Jan van Nederveen (51) wordt per 15 februari 2016 benoemd tot Chief Marketing Officer van het nieuwe bedrijfsonderdeel 'Klant, Digitaal en Merk' van Delta Lloyd.

 • UITROL BOOM BUST BOOM ONDER YOUNG PROFESSIONALS

  Na de vertoning van de documentaire Boom Bust Boom van Terry Jones (Monty Python) en hoogleraar Theo Kocken eind vorig jaar in Amsterdam gaat de stichting New Financial Forum de documentaire nu ook vertonen aan de Young Professionals van Aegon en ASR.

 • UITSTEL INVOERING MIFID II

  De Europese Commissie heeft besloten de invoering van MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) met een jaar uit te stellen naar 3 januari 2018.

 • REAAL ZET STAP RICHTING MOBIEL VERZEKEREN (1 reactie)

  Met inzet van de technologische kennis van Anbang heeft Reaal een app ontwikkeld waarmee klanten hun verzekeringen kunnen beheren via de smartphone. Klanten kunnen hiermee onder meer premieberekeningen maken, een verzekering afsluiten, de juiste noodnummers in binnen- en buitenland raadplegen en contact opnemen met de klantenservice via het kanaal van hun keuze.

 • ROBOT VOORSPELT WANBETALING KREDIETNEMER

  Op Finovate in Londen, de jaarlijkse conferentie voor de laatste innovaties op het gebied van financiële technologie, heeft de Nederlandse fintech start-up AdviceRobo een geautomatiseerde manier voor het verstrekken van kredietscores gepresenteerd.

Meer nieuws...

New Financial Forum

UITROL BOOMBUSTBOOM ONDER YOUNG PROFESSIONALS

Na de vertoning van de documentaire Boom Bust Boom van Terry Jones (Monty Python) en hoogleraar Theo Kocken eind vorig jaar in Amsterdam gaat de stichting New Financial Forum de documentaire nu ook vertonen aan de Young Professionals van Aegon en ASR.   De leerzame documentaire is vooral ook zinvol omdat mede-auteur van de film Theo Kocken na afloop aanwezig is om met de deelnemers een fundamentele discussie aan te gaan over het financiële systeem. “De vele financiële ...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.