quote

"Denken vanuit de klant en verkoopdoelstellingen kunnen niet samengaan" Maurice Oostendorp (De Volksbank) in FD

stelling

"Minister moet vasthouden aan deadline PEplus"

Inhoudsopgave

ADVISEUR VAN DE MAAND

De liefde voor het adviesvak bij adviseur Peggy van der Smitte is bijzonder groot. Dat kreeg ze mee van haar vader die het Amersfoortse adviesbedrijf heeft opgericht. “De liefde voor het vak zit in onze genen. Wij kennen onze klanten bij de voornaam en doen er alles aan om het vertrouwen van hen in ere te houden. En ik spar graag met collega’s en verzekeraars over het vak omdat ik er heilig van overtuigd ben dat we elkaar sterker kunnen maken in het belang van de klant. Delen is vermenigvuldigen en concurrentie bestaat niet.”

 

ECONOMIE IN PERSPECTIEF

Dankzij 5 miljard euro lastenverlichting pakt het begrotingsbeleid dit jaar netto neutraal uit voor onze economie. Geen reden voor een hosannastemming, meent econoom Bas Jacobs. Als de economie was blijven doorgroeien op het langjarig gemiddelde waren we flink wat rijker geweest. En of de nieuwe groei duurzaam is? "We zij opgehouden met ons hoofd tegen de muur te bonken en ziedaar: de economie groeit weer wat. Het voelt best goed als je ophoudt met bonken."

 

ZEVEN ONDERNEMERSVRAGEN

De simpele levensstijl en wijze levenslessen van de briljante zakenman en investeerder Warren Buffett spreken tot de verbeelding van Ron Gardenier, directeur UMG Assuradeuren." Uitspraken zoals ‘Nice people come in all colors’ en ‘The more you give love away, the more you get’ raken wat mij betreft de kern van ons bestaan." Op 20 april nam Gardenier de voorzittershamer van branchevereniging NVGA over van Michael de Nijs.

 

HET VUUR VAN

De droom van Jack Vos (Luyten Adviesgroep) is om de financiële wereld mee te helpen echt de stap te maken van ‘eigen belang’ naar ‘algemeen belang’. "Mijn vuur is mensen te inspireren waar mogelijk en zelf steeds geïnspireerd te worden. Mensen worden gedreven om hun verlangens te vervullen. Door inspiratie kan het vat van verlangen groter worden. Zorg dat je verlangen groot genoeg is, want stel dat het uit komt. If your dreams don’t scare you, they are not big enough."

 

overig nieuws

 • AFHANDELING WOEKERPOLISSEN: TIJD DAT REALITEITSZIN TERUGKEERT

  De uitspraken waarop de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) haar nuancering toepassing hersteladvies bij beleggingsverzekeringen baseert, zijn interessant leesvoer.

 • VCN GAAT SAMENWERKING AAN MET QEES

  "Door de samenwerking kunnen financieel adviseurs hun werkgevers een totaaloplossing bieden rondom verzuim en HR." Aldus VCN bij de woensdag bekendgemaakte samenwerking met Qees.

 • DL: WERKGEVER KAN HOGERE PENSIOENPREMIE TOEZEGGEN

  Delta Lloyd maakt het mogelijk om binnen het Persoonlijk Pensioen Plan de pensioenpremie te berekenen met een rekenrente van 2 en 2,5 procent. Hierdoor kunnen werkgevers een hogere pensioenpremie toezeggen dan met de standaard rekenrentes van 3 en 4 procent.

 • WFTNIVO PROMOOT EVC ALS ALTERNATIEF PEPLUS

  WFTNIVO wijst nog eens op de mogelijkheid van het EVC-traject als alternatief voor Wft PEplus-examens (EVC = Eerder Verworven Competenties). 

 • MANAGER INTERMEDIAIRE DISTRIBUTIE LLOYDS BANK

  Michiel van der Linde is sinds 1 september verantwoordelijk voor de intermediaire distributie en service bij Lloyds Bank (voorheen: Bank of Scotland).

 • DEUTSCHE BANK VERKOOPT ABBEY LIFE

  Deutsche Bank versterkt haar kapitaalspositie (een beetje) door de verkoop van haar Britse verzekeringsdochter Abbey Life (foto).

 • "NETSPAR-ONDERZOEK PENSIOEN 1-2-3 NUTTIG"

  Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie noemen het Netspar-onderzoek naar de manier waarop met name pensioenfondsen Pensioen 1-2-3 via hun openbare website aanbieden nuttig.

 • DNB ONDERZOEKT GROTERE ROL NIET-BANCAIRE SPELERS BIJ HYPOTHEKEN

  DNB wil meer weten over de kararakteristeiken van hypotheekportefeuilles van niet-bancaire instellingen. Daarom doet DNB navraag bij verzekeraars, pensioenfondsen en beleggingsinstellingen naar de eigenschappen van hypotheekportefeuilles.

 • KIFID NUANCEERT TOEPASSING HERSTELADVIES

  Verzekeraars zijn niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor (de kosten van) een deugdelijk hersteladvies. Aldus de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening dinsdag bij een nuancering van de toepassing van hersteladvies bij beleggingsverzekeringen.

 • SNS BANK WORDT DE VOLKSBANK

  SNS Bank heeft de ambitie een bank met de menselijke maat te worden. Daar hoort ook een nieuwe naam bij. Per 1 januari 2017 wijzigt de naam SNS Bank in de Volksbank

Meer nieuws...

New Financial Forum

Joseph Oubelkas op First Positive Finance Day

De stichting New Financial Forum organiseert in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en VVP op 17 november de First POSITIVE FINANCE DAY. Een nieuwe dag met een nieuw geluid in de financiële sector. En met een gereduceerd tarief voor Ambassadeurs van het New Financial Forum!   Het tijdperk van nieuwe waarden in de financiële sector is aangebroken. Hoe zorgen we ervoor dat nieuwe kernwaarden daadwerkelijk aansluiting vinden bij de samenleving? De First Positive Financ...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.