"Ongelooflijk! Banken die klagen over kosten toezicht terwijl winsten stijgen" Ewald Engelen (financieel geograaf, politicus en publicist) op twitter

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

NFF

New Financial Forum

Bouw mee aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector
Word ambassadeur van het New Financial Forum

Doel:
Het New Financial Forum bundelt krachten, ideeën en best practices van positief ingestelde mensen (ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld) die een concrete en wezenlijke bijdrage willen leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit doen we met een exclusieve webportal, een exclusief magazine en exclusieve inspirerende en praktijkgerichte netwerkbijeenkomsten. Het New Financial Forum is een initiatief van Willem Vreeswijk (VVP Weekblad voor financiële dienstverleners) en Ivo Valkenburg (Spirit in Finance).

Doelstelling 1: het zichtbaar maken van de positieve beweging

In de financiële sector gebeurt heel veel tegelijkertijd. De focus van politiek, toezichthouders, media, consumentenorganisaties ligt op de onderkant van de markt, op ‘wat er fout’ gaat. Het New Financial Forum bundelt echter de krachten en innovaties van de bovenkant van de markt. Het laat op die manier zien waar de financiële sector óók voor staat. Een innovatieve dienstverlenende sector die de belangen van de klant, de medewerkers en de samenleving dient. Wie op zoek is naar innovaties, goede praktijkvoorbeelden, uitstekende ideeën, kan niet om het New Financial Forum heen.

Doelstelling 2: onderlinge versterking
Ambassadeurs van het New Financial Forum kunnen op het platform onderling best
practices en ideeën uitwisselen en elkaar feed back geven. Tevens krijgen ze toegang tot discussieplatforms, voorbeelden van best practices, krijgen ze voor henzelf en voor relaties een exclusief magazine van de nieuwe financiële wereld en krijgen ze exclusief toegang tot netwerkbijeenkomsten. Ambassadeurs leveren niet alleen een bijdrage aan een mooiere financiële sector, maar krijgen ook tal van mogelijkheden aangereikt om hun eigen bedrijfsvoering te optimaliseren.

Doelstelling 3: herstel van reputatie en trots
De financiële sector is een van de meest invloedrijke sectoren in de wereld met een enorme impact op het welzijn van mensen. Een prachtig vak dat door veel mensen met passie, liefde en kennis van zaken wordt uitgeoefend. Helaas heeft het imago van de sector de laatste jaren enorme klappen opgelopen. Door met elkaar de positieve beweging handen en voeten te geven, door innovaties, bewezen succesvolle business cases en ijzersterke ideeën te bundelen, kunnen ambassadeurs gezamenlijk een concrete bijdrage leveren aan een betere reputatie van de sector en kunnen ze ervoor zorgen dat financiële dienstverleners weer trots en met opgeheven hoofd hun vak kunnen uitoefenen.

Doelgroep:

Iedereen in de financiële sector die gelooft in en een bijdrage wil leveren aan een gezonde en gerespecteerde bedrijfstak.

Kijk voor meer informatie op www.newfinancialforum.nl

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (4 reacties)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

• VERZEKERAARS WILLEN EXTRA INSPECTIES BIJ VEEHOUDERIJBEDRIJVEN (1 reactie)

Naar aanleiding van recente stalbranden onderzoeken verzekeraars samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven.

• AEGON HELPT 2.600 BEDRIJVEN MET LEENPLATFORM FUNDING CIRCLE

Aegon is het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met Funding Circle. In de eerste 12 maanden worden naar schatting 2.600 bedrijven aan een financiering geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen worden gecreëerd.

• ACHMEA SCHRIJFT WEER ZWARTE CIJFERS

Achmea zag in het eerste halfjaar van 2017 het netto resultaat stijgen van -26 naar +171 miljoen euro. Dit voor een groot deel als gevolg van reductie van arbeidsplaatsen.

• NN GROUP: GEZONDE BIJDRAGE VAN DELTA LLOYD

"We zagen een gezonde bijdrage van 49 miljoen euro van Delta Lloyd", aldus Lard Friese, ceo van NN Group, over de eerste volledig geconsolideerde kwartaalresultaten voor NN Group en Delta Lloyd.

• NEDERLANDSE BEDRIJVEN BETALEN FACTUUR BINNEN 46 DAGEN (1 reactie)

Nederlandse bedrijven betalen hun factuur gemiddeld binnen 46 dagen. Daarmee behoort Nederland tot de absolute wereldtop als het gaat om snel betalen, aldus onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

• MEER GRIP OP VERZUIM: TIPS VOOR ADVISEURS

De behoefte bij zowel adviseurs als werkgevers aan ondersteuning om de verzuimkosten te verlagen neemt toe. Hoe kunt u als adviseur het risico goed inventariseren en bepalen wat de beste oplossing is voor de klant om meer grip te krijgen op verzuim?