quote

"Mafklappers. is vaak net zoveel werk als een nieuwe hypotheek" Albert van der Poll over kritiek Consumentenbond op kosten hypotheekwijziging

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

"KLANT VINDT REVIEW BELANGRIJKER DAN ADVIES"

“Onderzoek toont aan dat consumenten bij hun financiële keuzes vaker afgaan op de ervaring en mening van anderen dan op het advies van een adviseur. Daarom introduceren wij een volledig onafhankelijk rating & review platform dat de servicebeleving van alle Nederlandse financiële merken zichtbaar maakt." Aldus topman Diederick van Thiel van eyeOpen.


15 augustus 2012

De eerste ratings en reviews op eyeOpen door consumenten betreffen banken. Van Thiel: "Om Nederlanders bewust te maken van de serviceverschillen tussen banken, zullen we regelmatig de ratings van Nederland over banken op websites en in dagbladen publiceren. Jaarlijks zullen we bovendien de ‘eyeOpen award’ uitreiken aan de meest klantgerichte bank." Uit de nu gepubliceerde eerste ratings en reviews komt Triodos Bank als beste bank naar voren. "Triodos scoort een 9,5 voor klanttevredenheid, 50 procent beveelt de bank bovendien daadwerkelijk aan. Leenbank Finata doet het met een 4,3 het minst goed volgens de Nederlander. De aanbevelingsfactor van deze bank is 0 procent. Alle leenbanken scoren overigens laag in de rating. De top 3 best scorende bankmerken scoren rond de 9. Na Triodos is ASN de nummer 2 met een 9,1 en een aanbevelingsfactor van 38 procent. De nummer drie is Leaseplanbank met een 8,9 en een aanbevelingsfactor van 30 procent. De slechtst scorende merken zijn de leenbanken Voordeelbank, Comfort Card en Finata. Zij scoren rond de 5 en hebben allemaal een aanbevelingsfactor van 0 procent. De tevredenheid over de grootbanken ontloopt elkaar niet veel. Rabobank voert de lijst aan met een 8,2, gevolgd door SNS, ING en ABN Amro met respectievelijk een 7,9 en twee keer een 7,8. De aanbevelingspercentages van deze banken zijn laag en variëren tussen de 12 en de 8 procent", aldus eyeOpen.

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

Meer nieuws...