COLLECTIEVE PROCEDURE ADFIZ TEGEN REAAL

Adfiz zegt klaar te staan om een collectieve procedure te voeren tegen de schending van afspraken met het intermediair door Reaal.

21 maart 2013

Adfiz zegt dat Reaal volhardt in haar beleid eenzijdig de provisiebeloning in te trekken. "Reaal handelt hiermee in strijd met de afspraken die zij zelf met het intermediair en de klant heeft gemaakt over de beloning voor de dienstverlening van de adviseur. Adfiz zal leden ondersteunen die een civielrechtelijke procedure willen starten tegen deze eenzijdige intrekking. Leden kunnen zich melden voor het voeren van een collectieve procedure."

Adfiz roept intermediairs die niet akkoord gaan met het voorstel van Reaal op zo snel mogelijk hun rechten veilig stellen. "Adfiz heeft daartoe voor haar leden een brief opgesteld. In navolging van die brief zal Adfiz haar leden helpen om nakoming van de overeenkomst te vorderen en wettelijke rente in rekening te brengen over de uitstaande saldi vanaf 1 maart 2013."

Reaal kondigde in december aan dat zij collectief de beloningsafspraken met het intermediair ging intrekken. Adfiz heeft daar direct bezwaar tegen aan getekend. "De afgelopen maanden heeft Reaal gebruikt om een nieuwe wettelijke basis te bedenken voor haar actie. Eerder was het provisieverbod de aangevoerde aanleiding. Adfiz heeft Reaal er op gewezen dat de wetgeving rond dit verbod echter eerbiedigende werking kent. Nu heeft Reaal bedacht dat de bestaande beloningsregeling niet zou voldoen aan het Bgfo. Ook dit argument kan zij echter niet geloofwaardig onderbouwen", aldus Adfiz.

"Reaal zegt grote waarde te hechten aan een goede samenwerking met het intermediair. Dat veronderstelt wederkerigheid. In de praktijk houdt dit bij Reaal in dat Reaal de samen gemaakte beloningsafspraken eenzijdig bijstelt. Hiermee stelt Reaal het intermediair voor een voldongen feit. Reaal heeft al met de consument gecommuniceerd over de wijziging. En het intermediair wordt gedwongen het afkoopvoorstel te accepteren. Als een intermediair dit voorstel niet accepteert staat zij met lege handen, want Reaal heeft de provisiebetaling reeds beëindigd. In haar handelen toont Reaal kortom haar ware gezicht. Zij regelt de samenwerking met dwangbevelen, in plaats van wederzijds overeengekomen afspraken na te komen."

Armando Piers / Pyrstaete

Er is maar één antwoord mogelijk en dat is de gehele portefeuille elders onderbrengen. Ze staan al onder curatele en dan is een aanvraag voor faillisement nog een kleine stap!

Mark van den Broek / EFeM verzekeringen

Schandalige actie van Reaal ! Ooit gehoord van een eerbiedigende werking ?? Volgende stap is provisie op oude AOV ? provisie op oude ORV ?
Ga maar lekker aan de slag met je Zeker.nl en alle rechtstreekse kanalen, mijn kantoor zet samenwerking op een zo laag mogelijk pitje !

Nico van der Zee / VVZ financieel advies centrum

Reaal steelt provisie van het intermediair. Het verhullende taalgebruik is stuitend. De brief begint met: Uw provisiebedrag in een keer in uw rekening courant. Terwijl het een ordinaire diefstal is.
Waardeloos. Reaal heeft voor mij afgedaan.

Nico van der Zee

Arnoud Wennekus / AOV-ZZP.nl

De ware reden van deze acties zijn wellicht nog nijpender!

Arnoud Wennekus AOV-ZZP.nl

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.