quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

"BONUSBESCHERMER VOEGT WEINIG MEER TOE"

De bonusbeschermer voegt weinig meer toe, stelt eyeOpen in haar blog.


24 april 2013

Juul Dijkhuis van eye Open schrijft: "Er komen steeds minder verzekeraars die deze aanvullende dekking aanbieden. De verzekeraars die de bonusbeschermer nog wel aanbieden, vragen er een hoge premie voor. Door de hogere premie en de nadelen van de aanvulling, biedt de bonusbeschermer weinig toegevoegde waarde." Volgens Dijkhuis is de bonusbeschermer "vooral aantrekkelijk voor de verzekeraar. De verzekeraar houdt de korting namelijk kunstmatig hoog. Op het moment dat je wilt wisselen van verzekeraar, heeft de schade waar de bonusbeschermer voor is gebruikt toch invloed. Het aantal schadevrije jaren is namelijk wel afgenomen. De bonusbeschermer is dus een stimulans om bij dezelfde verzekeraar te blijven".

reacties

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

De verzekeraars hebben nooit goed ingeschat hoe de schadelast zou ontwikkelen als gevolg van de bonusbeschermer, en de invloed op binding van relaties, juist degenen met schade kunnen niet overstappen, ik betwijfel of deze stimulans de bedoeling was.

Ik doe de bonusbeschermer er nog steeds bij als het voor een beetje redelijk bedrag kan, de gemiddelde klant vindt bij mij een terugval bij schade nog steeds bijzonder vervelend, en een oplossing daarvoor vaak wenselijk. Zeker degenen die nog aan het oopbouwen zijn met schadevrije jaren. Heel vroeger was het een bijzonder goed verkoopargument voor de polissen van de Zwolsche Algemeene, ondnaks een soms behoorlijk hogere premie. Maar ja toen hadden we nog dameskorting, ambtenaren korting, en kopieerde niet iedereen alles klakkeloos van elkaar.

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

Uiteindelijk heeft men het mee kunnen doen met Roy-Data gebruikt om de, in mijn ogen juiste, beschermers nog uit de markt te duwen. Andere verzekeraars hadden daar problemen mee.
In het begin waren er namelijk verzekeraars die ook bescherming over het aantal schadevrije jaren boden (bijv. Generali, Aegon), bij de meeste verzekeraars bleek het echter een blok aan het been bij oversluiten naar een andere verzekeraar, omdat de "garantie" zich slechts beperkte tot de bonus%.
Je kunt natuurlijk opmerken dat het een wat oneigelijk produkt was/is, en misschien wel helemaal door ook garantie op de schadevrije jaren te geven, maar dat het niets (meer) toevoegt? Inderdaar, verzekeraars hebben zich wat in de kosten vergist. Maar dat hebben wij bij aanvang al wel bedacht.

Frans Lampe / Algemeen Assurantiekantoor Lampe - Dordrecht ( anno 1920 )

Mits goed voorgelicht kunnen bepaalde relaties er zeker wel baat bij hebben. VKG introduceert zelfs een soort bonusbeschermer momenteel voor gezinnen met beginnende bestuurders.

Dit is HET verschil tussen internet en een persoonlijk adviserende tp. Het is via een beeldscherm lastig uit te leggen, jammer voor eye Open.

Ken Yorukseven / FIZA Financiële Zaken

Tsja Eye Open of zullen we maar zeggen "Eyes Shut" , de meeste verzekeraars hebben het uit het raam gekieperd omdat het HUN geld kostte, veel klanten hebben er WEL profijt van, anders wordt de premie voor hen onbetaalbaar na een ongelukkige schade. ennehhh waarom zou je wisselen van verzekeraar, als de premie goed is, de voorwaarden goed en de service ok. Deze nieuwe speler in schaapskleren aapt nu incontinentepender na door allerlei shit naar buiten te brengen en op het internet te plempen onder het mom van "geen nieuws/bericht" is schadelijker dan "halve waarheden" dan heb je ongeveer 28 seconden de aandacht gehad op het internet.
Noem het beestje gewoon bij zijn naam, nix Eye Open gewoon Aegon toch?????
Ik hoop dat jullie veel verzekeringen verkopen op Facebook, hoe gaat ie heten? Facebookpolis??? of Eyer Opener ?

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...