"BONUSBESCHERMER VOEGT WEINIG MEER TOE"

De bonusbeschermer voegt weinig meer toe, stelt eyeOpen in haar blog.

24 april 2013

Juul Dijkhuis van eye Open schrijft: "Er komen steeds minder verzekeraars die deze aanvullende dekking aanbieden. De verzekeraars die de bonusbeschermer nog wel aanbieden, vragen er een hoge premie voor. Door de hogere premie en de nadelen van de aanvulling, biedt de bonusbeschermer weinig toegevoegde waarde." Volgens Dijkhuis is de bonusbeschermer "vooral aantrekkelijk voor de verzekeraar. De verzekeraar houdt de korting namelijk kunstmatig hoog. Op het moment dat je wilt wisselen van verzekeraar, heeft de schade waar de bonusbeschermer voor is gebruikt toch invloed. Het aantal schadevrije jaren is namelijk wel afgenomen. De bonusbeschermer is dus een stimulans om bij dezelfde verzekeraar te blijven".

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

De verzekeraars hebben nooit goed ingeschat hoe de schadelast zou ontwikkelen als gevolg van de bonusbeschermer, en de invloed op binding van relaties, juist degenen met schade kunnen niet overstappen, ik betwijfel of deze stimulans de bedoeling was.

Ik doe de bonusbeschermer er nog steeds bij als het voor een beetje redelijk bedrag kan, de gemiddelde klant vindt bij mij een terugval bij schade nog steeds bijzonder vervelend, en een oplossing daarvoor vaak wenselijk. Zeker degenen die nog aan het oopbouwen zijn met schadevrije jaren. Heel vroeger was het een bijzonder goed verkoopargument voor de polissen van de Zwolsche Algemeene, ondnaks een soms behoorlijk hogere premie. Maar ja toen hadden we nog dameskorting, ambtenaren korting, en kopieerde niet iedereen alles klakkeloos van elkaar.

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

Uiteindelijk heeft men het mee kunnen doen met Roy-Data gebruikt om de, in mijn ogen juiste, beschermers nog uit de markt te duwen. Andere verzekeraars hadden daar problemen mee.
In het begin waren er namelijk verzekeraars die ook bescherming over het aantal schadevrije jaren boden (bijv. Generali, Aegon), bij de meeste verzekeraars bleek het echter een blok aan het been bij oversluiten naar een andere verzekeraar, omdat de "garantie" zich slechts beperkte tot de bonus%.
Je kunt natuurlijk opmerken dat het een wat oneigelijk produkt was/is, en misschien wel helemaal door ook garantie op de schadevrije jaren te geven, maar dat het niets (meer) toevoegt? Inderdaar, verzekeraars hebben zich wat in de kosten vergist. Maar dat hebben wij bij aanvang al wel bedacht.

Frans Lampe / Algemeen Assurantiekantoor Lampe - Dordrecht ( anno 1920 )

Mits goed voorgelicht kunnen bepaalde relaties er zeker wel baat bij hebben. VKG introduceert zelfs een soort bonusbeschermer momenteel voor gezinnen met beginnende bestuurders.

Dit is HET verschil tussen internet en een persoonlijk adviserende tp. Het is via een beeldscherm lastig uit te leggen, jammer voor eye Open.

Ken Yorukseven / FIZA Financiële Zaken

Tsja Eye Open of zullen we maar zeggen "Eyes Shut" , de meeste verzekeraars hebben het uit het raam gekieperd omdat het HUN geld kostte, veel klanten hebben er WEL profijt van, anders wordt de premie voor hen onbetaalbaar na een ongelukkige schade. ennehhh waarom zou je wisselen van verzekeraar, als de premie goed is, de voorwaarden goed en de service ok. Deze nieuwe speler in schaapskleren aapt nu incontinentepender na door allerlei shit naar buiten te brengen en op het internet te plempen onder het mom van "geen nieuws/bericht" is schadelijker dan "halve waarheden" dan heb je ongeveer 28 seconden de aandacht gehad op het internet.
Noem het beestje gewoon bij zijn naam, nix Eye Open gewoon Aegon toch?????
Ik hoop dat jullie veel verzekeringen verkopen op Facebook, hoe gaat ie heten? Facebookpolis??? of Eyer Opener ?

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.