quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

LAMIE: "WAAROM WACHTEN OP SCHADE?"

"Waarom wachten op schade?" In een opiniebijdrage in VVP 9 roept Michel Lamie, bestuursvoorzitter van De Goudse, verzekeringsadviseurs op om met ideeën voor schadepreventie te komen. "Bevordering van preventie. Daar hebben we een mooi gemeenschappelijk belang. Laten we samen nadenken en werken om hier meer inhoud aan te geven."


2 mei 2013

De belangen van schadeverzekeraar en adviseur lopen bij dit onderwerp parallel, benadrukt Lamie. "De financiële dienstverlener als partner van de ondernemer in het voorkomen van de schade. Wellicht moeten we eens met elkaar nadenken hoe we die rol van het intermediair verder kunnen invullen. Want dit is een maatschappelijk belangrijke rol. Maar ook een waarmee het intermediair zich kan onderscheiden ten opzichte van andere distributiesystemen.
"De adviezen op het gebied van preventie kunnen niet gratis geleverd worden. Maar dat hoeft ook niet. Als de ondernemer ervaart dat de preventieadviezen goed zijn, dit leidt tot een versterking van de continuïteit van zijn onderneming en betere verzekeringsmogelijkheden biedt, dan zal deze ondernemer ook bereid zijn een faire prijs te betalen voor de dienst die hij ontvangt", aldus Lamie, die de suggestie doet om - in samenwerking met VVP - binnenkort een brainstorming over dit onderwerp te organiseren.

reacties

Arjen Oeben Holla / Yoron

Indien je als financieel dienstverlener een inboedelverzekering afsluit is het wel zo klantvriendelijk en klantgericht om ook een preventieadvies of -tip aan te reiken.
Op z'n minst zou je de klant kunnen wijzen op de voordelen van bijvoorbeeld een brandmelder. De aanschaf daarvan kan de dienstverlener faciliteren via zijn eigen website.

Een Preventieshop zou een standaard onderdeel moeten uitmaken van een iedere professionele website van de financieel dienstverlener. Alle websites van Yoron bieden een PreventieShop. In oktober kennen we de jaarlijkse Preventieweek. Dat biedt veel online mogelijkheden voor de financieel dienstverlener om zich te onderscheiden.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...