"Ongelooflijk! Banken die klagen over kosten toezicht terwijl winsten stijgen" Ewald Engelen (financieel geograaf, politicus en publicist) op twitter

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

LAMIE: "WAAROM WACHTEN OP SCHADE?"

"Waarom wachten op schade?" In een opiniebijdrage in VVP 9 roept Michel Lamie, bestuursvoorzitter van De Goudse, verzekeringsadviseurs op om met ideeën voor schadepreventie te komen. "Bevordering van preventie. Daar hebben we een mooi gemeenschappelijk belang. Laten we samen nadenken en werken om hier meer inhoud aan te geven."

2 mei 2013

De belangen van schadeverzekeraar en adviseur lopen bij dit onderwerp parallel, benadrukt Lamie. "De financiële dienstverlener als partner van de ondernemer in het voorkomen van de schade. Wellicht moeten we eens met elkaar nadenken hoe we die rol van het intermediair verder kunnen invullen. Want dit is een maatschappelijk belangrijke rol. Maar ook een waarmee het intermediair zich kan onderscheiden ten opzichte van andere distributiesystemen.
"De adviezen op het gebied van preventie kunnen niet gratis geleverd worden. Maar dat hoeft ook niet. Als de ondernemer ervaart dat de preventieadviezen goed zijn, dit leidt tot een versterking van de continuïteit van zijn onderneming en betere verzekeringsmogelijkheden biedt, dan zal deze ondernemer ook bereid zijn een faire prijs te betalen voor de dienst die hij ontvangt", aldus Lamie, die de suggestie doet om - in samenwerking met VVP - binnenkort een brainstorming over dit onderwerp te organiseren.

Arjen Oeben Holla / Yoron

Indien je als financieel dienstverlener een inboedelverzekering afsluit is het wel zo klantvriendelijk en klantgericht om ook een preventieadvies of -tip aan te reiken.
Op z'n minst zou je de klant kunnen wijzen op de voordelen van bijvoorbeeld een brandmelder. De aanschaf daarvan kan de dienstverlener faciliteren via zijn eigen website.

Een Preventieshop zou een standaard onderdeel moeten uitmaken van een iedere professionele website van de financieel dienstverlener. Alle websites van Yoron bieden een PreventieShop. In oktober kennen we de jaarlijkse Preventieweek. Dat biedt veel online mogelijkheden voor de financieel dienstverlener om zich te onderscheiden.

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (1 reactie)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

• VERZEKERAARS WILLEN EXTRA INSPECTIES BIJ VEEHOUDERIJBEDRIJVEN (1 reactie)

Naar aanleiding van recente stalbranden onderzoeken verzekeraars samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven.

• AEGON HELPT 2.600 BEDRIJVEN MET LEENPLATFORM FUNDING CIRCLE

Aegon is het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met Funding Circle. In de eerste 12 maanden worden naar schatting 2.600 bedrijven aan een financiering geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen worden gecreëerd.

• ACHMEA SCHRIJFT WEER ZWARTE CIJFERS

Achmea zag in het eerste halfjaar van 2017 het netto resultaat stijgen van -26 naar +171 miljoen euro. Dit voor een groot deel als gevolg van reductie van arbeidsplaatsen.

• NN GROUP: GEZONDE BIJDRAGE VAN DELTA LLOYD

"We zagen een gezonde bijdrage van 49 miljoen euro van Delta Lloyd", aldus Lard Friese, ceo van NN Group, over de eerste volledig geconsolideerde kwartaalresultaten voor NN Group en Delta Lloyd.

• NEDERLANDSE BEDRIJVEN BETALEN FACTUUR BINNEN 46 DAGEN (1 reactie)

Nederlandse bedrijven betalen hun factuur gemiddeld binnen 46 dagen. Daarmee behoort Nederland tot de absolute wereldtop als het gaat om snel betalen, aldus onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

• MEER GRIP OP VERZUIM: TIPS VOOR ADVISEURS

De behoefte bij zowel adviseurs als werkgevers aan ondersteuning om de verzuimkosten te verlagen neemt toe. Hoe kunt u als adviseur het risico goed inventariseren en bepalen wat de beste oplossing is voor de klant om meer grip te krijgen op verzuim?