CFD ZEGT VERTROUWEN IN CDFD OP

CFD heeft het vertrouwen in het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening opgezegd. Volgens CFD is het College niet op haar taken berekend en heeft het CDFD "ernstig gefaald".

3 mei 2013

In een brief aan minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem licht CFD-voorzitter Edwin Herdink de bezwaren toe. "De CFD is als beroepsorganisatie geen voorstander van de PE-plannen zoals die door uw Ministerie in samenwerking met haar CDFD zijn uitgewerkt in het gedragsbesluit Bgfo3 en zoals gepubliceerd in de Staatscourant van 6 maart jl. Sinds de introductie van de WFT heeft CFD kanttekeningen geplaatst en bezwaar gemaakt tegen een beperkte geldigheid van het vakdiploma en de hieraan gekoppelde  beroepsvergunning. De branche is zoals u wellicht hebt vernomen geconsulteerd over een totaal andere inrichting van het vakbekwaamheidsbouwwerk. Van die consultaties is op vele hoofdpunten in het gedragsbesluit evenwel niets terug te vinden. Een (tussentijdse) terugkoppeling vanuit het College Deskundigheid is er evenmin geweest. Duidelijk is dat bij de herinrichting op geen enkele wijze door het College Deskundigheid rekening is gehouden met de wensen, aanbevelingen en adviezen ten aanzien van Permanente Educatie vanuit de beroepsorganisaties."

Volgens Herdink houdt het College - tegen het advies van beroepsorganisaties in - vast aan een zogenoemde Permanente Examinering in combinatie met een Inhaalexamen. CFD heeft onderzoek laten verrichten naar de herinrichtingsplannen van het College Deskundigheid en uit dit onderzoek zou blijken dat PE-examens niet geschikt zijn om het beoogde doel van de minister te bereiken, dat het examen onrechtmatig is en in strijd met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en dat de belangen van de (particuliere en zakelijke) consument worden geschaad. "

CFD stelt vast dat het College Deskundigheid met haar opgezette herinrichtingsoperatie, zoals deze is vorm gegeven binnen het gedragsbesluit, in het nadeel is van gediplomeerde vakbekwame financieel dienstverleners en die van de consument. Op basis van de onderzoeken stelt CFD dat het huidige CDFD niet op haar taken is berekend en ernstig heeft gefaald. "Met name de constatering inzake onbehoorlijk bestuur heeft CFD doen besluiten om het vertrouwen in dit College Deskundigheid per direct op te zeggen."
Herdink in de brief aan Dijsselbloem: "In het belang van de continuïteit van de beroepsgroep financieel dienstverleners en in het belang van de consument verzoekt CFD u om een nieuw college bij het CDFD samen te stellen dat op democratische wijze rekening wil houden met de wensen, aanbevelingen en adviezen vanuit de beroepsorganisaties."

Tags: cfd / cdfd

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

Edwin Herdink / Commissie CFD

Geïnteresseerden kunnen nu het volledige contra expertise rapport tegen de voorgenomen PE-plannen inzien via de volgende link: http://www.commissiecfd.nl/index.php/pers-a-publicaties/laatste-nieuws/item/vertrouwen-in-college-deskundigheid-opgezegd?category_id=2

Het rapport is ook in te zien op de website van CFD.

Frans Lampe / Algemeen Assurantiekantoor Lampe - Dordrecht ( anno 1920 )

Helder geformuleerd door CFD.

Het zou de minister sieren als hij gefundeerd antwoord geeft.

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.