"Het wordt tijd dat aov-verzekeraars gaan samenwerken met broodfondsen" Nico van Koesveld op VVPonline

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

PETITIE MET 10.000 HANDTEKENINGEN AANGEBODEN

Adfiz-voorzitter Loek Hermans heeft aan minister Dijsselbloem bijna 10.000 handtekeningen overhandigd tegen het verplichte PE- en inhaalexamen. Hij deed dit mede namens OvFD, CFD, NVGA en NVF. Volgens de initiatiefnemers van de petitie wijst het grote aantal ondertekenaars op brede steun voor een studiepuntensysteem zoals dat in andere branches gebruikelijk is.

10 juni 2013

Volgens de - in dit geval eensgezind optredende - brancheorganisaties moeten klanten altijd een vakbekwame adviseur tegenover zich krijgen. "Dit wordt alleen bereikt als het vakbekwaamheidsstelsel goed aansluit op de beroepspraktijk. We hebben de minister nogmaals gevraagd om te kijken naar het voorstel dat hiervoor door de branche is gedaan. Dat voorstel houdt onder meer in dat er één verplicht (inhaal)programma op adviesvaardigheden en integriteit moet worden bijgewoond om de aansluiting bij de nieuwe vakbekwaamheidseisen te realiseren. Voor permanente educatie is het voorstel te komen tot een studiepuntensysteem. Dit is een rechtvaardige PE-regeling zoals die ook in andere kennisintensieve beroepen geldt."

Op 28 mei hebben de branchepartijen aan de vaste Kamercommissie voor Financiën hun gezamenlijke consultatiereactie aangeboden en de contra expertiserapporten van de CFD. Met verschillende Kamerleden wordt nu gesproken over de alternatieve voorstellen van de branche. Tijdens de volgende vergadering van de vaste Kamercommissie zal het onderwerp waarschijnlijk aan de orde komen.

Leo Tol / Uwgeldwinkel.nl

Geschorste psychiater werkt in Duitsland, hoefde niet opnieuw examen doen.