"Maximale premieverhoging 10% sneuvelt terecht in hoger beroep"

MONEYWISE: "RABO-ADVIES BANKSPAREN FLINK DUURDER"

Volgens MoneyWise heeft de Rabobank de kosten voor het openen van een bankspaarrekening voor een lijfrente of een gouden handdruk flink verhoogd.

19 juni 2013

MoneyWise op haar website: "In de oude kostenstructuur betaalde de klant 250 euro voor een lijfrente- of gouden-handdrukrekening waarin men door kon sparen tot een later moment ( opbouwrekening). Voor dat bedrag kreeg men advies en werd de rekening geopend. Het openen van een opbouwrekening is nu gesplitst in 500 euro advieskosten en 60 euro afsluitkosten. Voor een totaal advies is men bij de Rabobank dus nu 560 euro kwijt. Voor een lijfrente- of gouden-handdrukrekening die maandelijks een vast bedrag uitkeert ( uitkeerrekening) vroeg de Rabobank voorheen 100 euro. Dit is nu aangepast naar 250 euro voor het advies en 60 euro voor het afsluiten. Voor deze producten betaalt men nu dus 310 euro."

De wijziging valt samen met de aanpassing door de Rabo van haar door de AFM bekritiseerde advieskostenaanpak, waarin de klant aanvankelijk alleen betaalde als hij daadwerkelijk een product afnam. Sinds begin deze week is wel de oriëntatie nog gratis, maar gaat de teller lopen zodra sprake is van advies. Verder betaalt de klant afsluitkosten voor het product.

Paul Schoo / Platter-Schoo

De bank plaatst zichzelf buiten het speelveld met die kosten. Een goede rendementsberekening neemt die kosten mee incl, het belastingvoordeel bij opname na pensioendatum. In veel gevallen kom je dan gewoon in box 3 uit. Vrijheid blijheid. Bij goudenhandrukken moet je ook kijken naar middeling, dan blijkt ook veelal dat je beter kunt afrekenen en in box 3 verder renderen. Ook hier geldt weer vrijheid blijheid. Kortom mijdt de bank zoveel mogelijk.

Bram Verwijs / Assurantiekantoor Noord-Zeeland

Dit is nu het gevolg van de maatregelen en voorschriften van de AFM.
Niet alleen de Rabobank, maar ook alle andere aanbieders en intermediairs zitten nu met de problemen.
Leve de AFM, dood aan het intermediair.

• DE VEREENDE ZIET MARKT GROEIEN (1 reactie)

"Na de herpositionering van afgelopen jaar laat de Vereende zien dat de verbeterde naamsbekendheid resulteert in betere vindbaarheid. Hierdoor kan de Vereende haar maatschappelijke taak nog beter vervullen. "Aldus de Vereende bij de publicatie van het jaarverslag 2016.

• MOVIR HOUDT WEER ACTIE 'UW OPTIERECHT+'

Movir verruimt de voorwaarden tijdens de jaarlijkse actie ‘Uw Optierecht+’. Tot 22 september 2017 kunnen verzekerden zonder gezondheidsvragen het verzekerd bedrag van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) verhogen.

• SANDER KERNKAMP NIEUWE CEO ABN AMRO VERZEKERINGEN

Sander Kernkamp (46) is benoemd tot ceo van ABN Amro Verzekeringen. Kernkamp volgt Hanneke Jukema op, die eerder heeft besloten om een nieuwe uitdaging te zoeken buiten het bedrijf.

• “STOP MET EEN POLISJE HIER EN EEN POLISJE DAAR”

Volop voer voor ondernemers. Dat bood de woensdagmiddag gehouden derde VVP Dag van het Topadvies.

• VERBOND WERKT AAN SOLIDARITEITSMONITOR

Het Verbond van Verzekeraars ontwikkelt een Solidariteitsmonitor.