"Ongelooflijk! Banken die klagen over kosten toezicht terwijl winsten stijgen" Ewald Engelen (financieel geograaf, politicus en publicist) op twitter

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

MINISTER WIL WERELDDEKKING ZORG SCHRAPPEN

Minister Schippers van Volksgezondheid zal volgende maand voorstellen doen om de werelddekking uit het basispakket te halen, zo meldt de NOS.

1 augustus 2013

Dit betekent dat vakantiegangers die buiten Europa reizen een aparte ziektekostenverzekering zullen moeten gaan afsluiten. Volgens de NOS wil de minister op deze manier jaarlijkst 60 miljoen euro bezuiniggen op de zorgkosten in het buitenland. Het wetsvoorstel zal in september naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Ard Op 't Landt / Advies4U

Kun je je zorgverzekering (bij FBTO) dan ook "uit" zetten als je buiten Europa op vakantie gaat?

Nico van Koesveld / Van Koesveld Financiële Diensten

Wat een simpele en uiterst naïeve gedachte van deze onkundige minister uit het meest domme kabinet ooit van ons land. Zucht, dus eigenlijk moeten we binnen de Eurozone op vakantie gaan, lijkt het op. Wanneer komt het volk in opstand tegen zoveel zinloze maatregelen?

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

@ Nico
Deze plannen zijn het directe gevolg van een uitsluitende focus van dit kabinet om overal op kosten te besparen (zonder echt te willen ingrijpen in eigen organisatie). Het is korte termijn politiek en de markt lost het maar op. De eenzijdigheid van dit kabinet begint redelijk bizarre vormen aan te nemen. Wat moet je nu doen aan een kabinet dat doof en blind is voor het volk en ondernemers?

Nico van Koesveld / Van Koesveld Financiële Diensten

Eigenlijk is er niet zoveel verschil met de dictaturen in de Islamitische landen waar de opstanden al geweest zijn. Zelfingenomen politici die nergens naar luisteren en het land naar de bliksem helpen ondanks de waarschuwingen van economen. Dus volksopstand?;) PVDA EN VVD in gevangenis, geen herkansing meer:)

Oh ja, per vier jaar kregen we een nieuwe kans, maar dan wel weer met dezelfde ambtenaren op de achtergrond die niet open staan voor vernieuwing. Tja blijft lastig. Misschien moeten we weer eens wat meer gaan frauderen met overheidsbelangen ofwel opkomen voor je eigen belangen? T'is maar een idee, ook uit de zuidelijke landen.

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (1 reactie)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

• VERZEKERAARS WILLEN EXTRA INSPECTIES BIJ VEEHOUDERIJBEDRIJVEN (1 reactie)

Naar aanleiding van recente stalbranden onderzoeken verzekeraars samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven.

• AEGON HELPT 2.600 BEDRIJVEN MET LEENPLATFORM FUNDING CIRCLE

Aegon is het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met Funding Circle. In de eerste 12 maanden worden naar schatting 2.600 bedrijven aan een financiering geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen worden gecreëerd.

• ACHMEA SCHRIJFT WEER ZWARTE CIJFERS

Achmea zag in het eerste halfjaar van 2017 het netto resultaat stijgen van -26 naar +171 miljoen euro. Dit voor een groot deel als gevolg van reductie van arbeidsplaatsen.

• NN GROUP: GEZONDE BIJDRAGE VAN DELTA LLOYD

"We zagen een gezonde bijdrage van 49 miljoen euro van Delta Lloyd", aldus Lard Friese, ceo van NN Group, over de eerste volledig geconsolideerde kwartaalresultaten voor NN Group en Delta Lloyd.

• NEDERLANDSE BEDRIJVEN BETALEN FACTUUR BINNEN 46 DAGEN (1 reactie)

Nederlandse bedrijven betalen hun factuur gemiddeld binnen 46 dagen. Daarmee behoort Nederland tot de absolute wereldtop als het gaat om snel betalen, aldus onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

• MEER GRIP OP VERZUIM: TIPS VOOR ADVISEURS

De behoefte bij zowel adviseurs als werkgevers aan ondersteuning om de verzuimkosten te verlagen neemt toe. Hoe kunt u als adviseur het risico goed inventariseren en bepalen wat de beste oplossing is voor de klant om meer grip te krijgen op verzuim?