quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

MINISTER WIL WERELDDEKKING ZORG SCHRAPPEN

Minister Schippers van Volksgezondheid zal volgende maand voorstellen doen om de werelddekking uit het basispakket te halen, zo meldt de NOS.


1 augustus 2013

Dit betekent dat vakantiegangers die buiten Europa reizen een aparte ziektekostenverzekering zullen moeten gaan afsluiten. Volgens de NOS wil de minister op deze manier jaarlijkst 60 miljoen euro bezuiniggen op de zorgkosten in het buitenland. Het wetsvoorstel zal in september naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

reacties

Ard Op 't Landt / Advies4U

Kun je je zorgverzekering (bij FBTO) dan ook "uit" zetten als je buiten Europa op vakantie gaat?

Nico van Koesveld / Van Koesveld Financiële Diensten

Wat een simpele en uiterst naïeve gedachte van deze onkundige minister uit het meest domme kabinet ooit van ons land. Zucht, dus eigenlijk moeten we binnen de Eurozone op vakantie gaan, lijkt het op. Wanneer komt het volk in opstand tegen zoveel zinloze maatregelen?

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

@ Nico
Deze plannen zijn het directe gevolg van een uitsluitende focus van dit kabinet om overal op kosten te besparen (zonder echt te willen ingrijpen in eigen organisatie). Het is korte termijn politiek en de markt lost het maar op. De eenzijdigheid van dit kabinet begint redelijk bizarre vormen aan te nemen. Wat moet je nu doen aan een kabinet dat doof en blind is voor het volk en ondernemers?

Nico van Koesveld / Van Koesveld Financiële Diensten

Eigenlijk is er niet zoveel verschil met de dictaturen in de Islamitische landen waar de opstanden al geweest zijn. Zelfingenomen politici die nergens naar luisteren en het land naar de bliksem helpen ondanks de waarschuwingen van economen. Dus volksopstand?;) PVDA EN VVD in gevangenis, geen herkansing meer:)

Oh ja, per vier jaar kregen we een nieuwe kans, maar dan wel weer met dezelfde ambtenaren op de achtergrond die niet open staan voor vernieuwing. Tja blijft lastig. Misschien moeten we weer eens wat meer gaan frauderen met overheidsbelangen ofwel opkomen voor je eigen belangen? T'is maar een idee, ook uit de zuidelijke landen.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...