HERDINK ROEPT INTERMEDIAIR OP TOT MOBILISATIE

"Als de ondernemers in het veld en de belangenorganisaties bereid waren geweest gezamenlijk op de barricaden te staan en echt te strijden voor het behoud van provisie, dan had de uitkomst heel anders kunnen zijn", aldus CFD-voorzitter Edwin Herdink, die in de nieuwste VVP het intermediair oproept zich te mobiliseren.

11 september 2013

In VVP 15 geeft Herdink een kijkje in de lobbykeuken en legt hij uit dat het CFD tegenwoordig graag samenwerkt met anderen, maar nog altijd de barricaden niet schuwt. "Je moet wel af en toe het onderscheid durven blijven maken. Als dat nodig is, zullen wij weer de barricaden opgaan. Soms is het nodig om te doen in plaats van alleen te spreken. Daar zijn andere partijen bang voor. Maar soms is actie misschien wel het enige middel dat je hebt."

"Toen wij de Commissie CFD oprichtten, wilden we de grootste beroepsorganisatie worden. Dat wilden we in hele korte tijd realiseren. Vier jaar later hebben we 2.000 sympathisanten, dat zijn mensen die bijvoorbeeld onze nieuwsbrief ontvangen. Maar slechts 10 procent van de sympathisanten is betalend lid. De overgrote meerderheid van het intermediair is nog altijd niet bereid om zich te organiseren. De zwijgende meerderheid zwijgt nog steeds. Dat in tijden dat de belangen groot zijn. Door ons niet te organiseren, zijn we als beroepsgroep politiek gezien kwetsbaar. De minister heeft gezegd dat wij niet gelijkwaardig zijn aan bijvoorbeeld advocaten, omdat wij niet georganiseerd zijn, geen centrale beroepsorganisatie hebben en geen tuchtrecht. Waren we wel georganiseerd geweest, dan had de minister dat niet als argument kunnen gebruiken", aldus Herdink die op verzoek van VVP voor de komende editie een dagboek bij houdt van de enerverende dagen rond het PE-debat in Den Haag. Op de hoogte blijven van al het relevante vaknieuws, klik HIER.

Leo Tol / Uwgeldwinkel.nl

Steeds meer oorlogstaal, goed bezig, het is nodig.

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.