"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

INDEPENDER: YARDEN GOEDKOOPSTE UITVAARTVERZEKERAAR

Uitvaartverzekeringen verschillen fors in premie. Dat blijkt uit een analyse van ruim 68.000 vergelijkingen die op de site van Independer zijn gemaakt. In het onderzoek heeft Independer drie casussen opgenomen, waarbij Yarden telkens als goedkoopste uitvaartverzekeraar uit de bus komt.

12 september 2013

Voor een eenvoudige uitvaart van 5.000 euro is de duurste uitvaartverzekering gemiddeld 57 procent duurder dan de goedkoopste. Dat komt neer op zo’n 2.800 euro.. Hoe luxer de (gewenste) uitvaart, hoe groter de premieverschillen. Zo loopt het gemiddelde verschil in premie op tot 63 procent voor een luxe uitvaart van 9.000 euro. Independer wijst er op dat lang niet iedereen een uitvaartverzekering nodig heeft. Consumenten die niet zo maar 7.000 euro achter de hand hebben om een uitvaart van te betalen, zijn met een uitvaartverzekering toch verzekerd van een mooi afscheid. Bij de keuze voor een uitvaartverzekering zijn niet alleen de prijs, maar ook de polisvoorwaarden van belang.

Edwin Loohuis / Loohuis Financieel Advies

Independer moet wel appels met appels vergelijken. Dus niet alleen de kale premie maar ook de advieskosten en distributiekosten meenemen in de vergelijking.

• TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN

Tim van den Berg is zondag overleden.

• "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

• ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

• ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ.

• DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

• VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

• VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

• SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

• "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

• SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.