INDEPENDER: YARDEN GOEDKOOPSTE UITVAARTVERZEKERAAR

Uitvaartverzekeringen verschillen fors in premie. Dat blijkt uit een analyse van ruim 68.000 vergelijkingen die op de site van Independer zijn gemaakt. In het onderzoek heeft Independer drie casussen opgenomen, waarbij Yarden telkens als goedkoopste uitvaartverzekeraar uit de bus komt.

12 september 2013

Voor een eenvoudige uitvaart van 5.000 euro is de duurste uitvaartverzekering gemiddeld 57 procent duurder dan de goedkoopste. Dat komt neer op zo’n 2.800 euro.. Hoe luxer de (gewenste) uitvaart, hoe groter de premieverschillen. Zo loopt het gemiddelde verschil in premie op tot 63 procent voor een luxe uitvaart van 9.000 euro. Independer wijst er op dat lang niet iedereen een uitvaartverzekering nodig heeft. Consumenten die niet zo maar 7.000 euro achter de hand hebben om een uitvaart van te betalen, zijn met een uitvaartverzekering toch verzekerd van een mooi afscheid. Bij de keuze voor een uitvaartverzekering zijn niet alleen de prijs, maar ook de polisvoorwaarden van belang.

Edwin Loohuis / Loohuis Financieel Advies

Independer moet wel appels met appels vergelijken. Dus niet alleen de kale premie maar ook de advieskosten en distributiekosten meenemen in de vergelijking.

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.