EDWIN HERDINK IN VVP: "ENORM RESULTAAT BEREIKT"

EXCLUSIEF in de VVP die dinsdag is verschenen: het dagboek dat Edwin Herdink, voorzitter CFD, bijhield tijdens de lobby die ertoe heeft geleid dat minister Dijsselbloem van de Tweede Kamer terugmoet naar de tekentafel van het nieuwe vakbekwaamheidsgebouw. Herdink: "Voor het eerst in jaren is de Kamer de branche met een tweetal moties terwille."

24 september 2013

Het dagboek geeft niet alleen een fascinerend kijkje in de lobbykeuken; het laat ook zien hoe hard er gewerkt moet worden om Tweede-Kamerleden over de streep te trekken. En Herdink benadrukt nogmaals het belang om als intermediair één front te vormen: "De afgelopen dagen hebben meer dan ooit duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat het intermediair zich mobiliseert. Gelukkig lijkt het besef door te dringen, want de steunbetuigingen en aanmeldingen komen binnen. Ik roep dan ook nog maar eens alle vrije ondernemers in het veld op om zich toch vooral aan te sluiten bij een beroepsorganisatie naar keuze. Alleen samen kunnen we immers het verschil maken tegen een opgedrongen richting en doorgeslagen regelgeving en zo de continuïteit van het onafhankelijke financiële adviesbedrijf waarborgen."

Tags: herdink / cfd / vvp / dagboek

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

Rob Bastian / AVA

Beste Edwin,
Gefeliciteerd. Dankzij jouw tomeloze inzet zijn er positieve resultaten behaald. Je aansluiten bij een beroepsorganisatie is bittere noodzaak.
Ga zo door!

Edwin Herdink / Commissie CFD

Dik van Velzen heeft in zijn blog de oplossing voor aan de tekentafel. Simpel en eenvoudig, welke geheel recht doet aan de professionele financieel dienstverlener.

U kunt het blog lezen op: http://wftpe.wordpress.com/

Rien Eyzenga / Eyzenga Risicobeheer BV

Ook al zullen de overige brancheverenigingen zeker hard gewerkt hebben aan dit resultaat, het ontbreken van informatie daarover leidt tot de indruk dat het met name CFD is geweest die dit resultaat heeft behaald.
Een dergelijke club verdient het om te steunen.
Ik heb me zojuist aangemeld als lid/donateur.

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.