"De financieel adviseur zal zich opnieuw moeten uitvinden. Wij kunnen hem helpen een voortrekker te worden" Bas de Voogd in VVP-special Business Support

WOEKERPOLISVRIJ: ZELF JE BELEGGINGSPOLIS ONTWOEKEREN

“Met het online stappenplan WoekerpolisVrij besparen bezitters van een woekerpolis gemiddeld 10.000 euro.” Aldus initiatiefnemer Hubrien Meijaard (Financieel Advies 2.0, Culemborg) bij de lancering van WoekerpolisVrij, een online e-learning stappenplan waarmee de klant zelf zijn beleggingspolis ontwoekert.

9 november 2013

Meijaard: “WoekerpolisVrij leert de consument met begrijpelijke informatie, verhelderende filmpjes en handige tips, hoe hij zijn te dure beleggingsverzekering zelf kan omzetten naar een gelijkwaardig maar veel goedkoper product. In zeven stappen kan iedereen met een beleggingsverzekering zichzelf ontwoekeren. De consument kan wel terugvallen op een helpdesk. Als hij wil, kan hij ook de hulp van een adviseur inroepen.”

In het laatste geval verwijst WoekerpolisVrij naar Advieskeuze.nl, waar de consument die geen adviseur (meer) heeft zelf een adviseur uitzoekt. Er vindt dus geen sturing plaats. Meijaard benadrukt ook dat WoekerpolisVrij geen leadgenerator is.

Adviseurs kunnen er volgens hem wel hun voordeel mee doen: “Met dit stappenplan zijn klanten die voor hersteladvies komen, beter voorbereid. Het advies wordt er efficiënter van. Ook is WoekerpolisVrij een hulpmiddel om met de klant een nieuw adviestraject aan te gaan.”

WoekerpolisVrij is volledig onafhankelijk. De opvolger van de huidige polis kiest de consument zelf, aan de hand van het stappenplan en diverse rekenmodules van MoneyView.

De consument betaalt voor het stappenplan 79, 89 of 139 euro alnaargelang het aantal polissen dat hij ontwoekert (bedragen inclusief btw). Volgens Meijaard zijn er heel veel huishoudens met drie tot tien woekerpolissen.

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

Heb afgelopen vrijdag het webinar gevolgd van de introductie van woekerpolisvrij. Hubrien en zijn team hebben hiermee een gat in de markt gevuld. Zeer mooi voor de actieve consument die niet wordt geholpen (of niet geholpen wil worden) door zijn directe aanbieder of intermediair. Veel succes met deze nieuwe woekerpolis innovatie.

• CLIËNT BOORT VERGEEFS REISPOLIS AAN

Wie op reis naar de tandarts moet, kan de kosten daarvan niet claimen op de reispolis als sprake is van achterstallig gebitsonderhoud. Dat oordeelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) in Uitspraak 2017-370.

• "HYPOTHEEKPOLIS HAD MAKKELIJK KUNNEN WORDEN OMGEZET IN SPAARHYPOTHEEK"

"Hoe eenvoudig hadden veel hypotheekpolissen niet omgezet gekund naar spaarhypotheken!" Zo reageert Albert van der Poll (Van der Poll Financiële Diensten) op de VVP-stelling van deze week: 'Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken in woekerpolisaffaire'.

• PENSIOEN: BEPERK HET AANTAL KEUZES

Vereenvoudigen keuzes en inspelen op intuïtie leidt tot betere pensioenkeuzes, blijkt uit een literatuurstudie en internationale vergelijking door Henriëtte Prast (Tilburg University) voor Netspar.

• DIRECTIEVOORZITTER MONUTA NEEMT AFSCHEID

Gert-Hein de Heer zal eind 2017 afscheid nemen als directievoorzitter van Monuta Holding.

• CLAIMSTICHTINGEN SUPERTROTS OP EERSTE GROTE SUCCES

"Dit is het eerste grote succes voor de belangenorganisaties die al jarenlang strijden voor een oplossing." Dit schrijven Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces in een gezamenlijk persbericht over het compensatieakkoord dat zij hebben bereikt met Allianz. Aanmelden bij de belangenorganisaties met polissen van Allianz is vanaf vandaag niet meer mogelijk.

• ALLIANZ BEREIKT AKKOORD MET CLAIMSTICHTINGEN

Allianz heeft een akkoord bereikt met Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces over het tegemoetkomen van polishouders van beleggingsverzekeringen die in het verleden zijn verkocht. Alle polishouders die zijn aangesloten bij de drie claimstichtingen profiteren van de compensatieregeling. De tegemoetkoming verschilt per polishouder omdat elke individuele situatie anders is. Volgens de claimstichtingen gaat het om een substantiële vergoeding met een minimum van 500 euro per polis.

• SLECHTS KWART VERZEKERAARS FORMULEERT DUURZAAMHEIDSDOELEN VOOR BELEGGINGSBELEID

Slechts een kwart van de Nederlandse verzekeraars formuleert duurzaamheidsdoelstellingen voor het beleggingsbeleid. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

• NN START PROEF MET PREPAID AUTOVERZEKERING

Nationale-Nederlanden en Vodafone starten een proef met de prepaid autoverzekering Bundelz.

• SWIM FOR TIM DINNER INMIDDELS VOLGEBOEKT

Het Swim for Tim Dinner op 3 juli is inmiddels volgeboekt.

• INHAALSLAG OUDEREN OP SOCIAL MEDIA

Acht op de tien Nederlanders van 12 jaar of ouder maken gebruik van sociale netwerken als WhatsApp, Facebook of Twitter. De afgelopen jaren is het gebruik hiervan onder ouderen toegenomen, terwijl dit onder jongeren nauwelijks is veranderd. Dat meldt het CBS bij het verschijnen van de publicatie ICT, Kennis en Economie 2017.