quote

"Steeds meer zogenaamde #onafhankelijk adviseurs zitten bij de #aov #maatschappij op schoot..." Arnoud Wennekus op LinkedIn

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

NNEK-DIRECTEUR EGBERT BERKHOFF: "AFM PROMOOT GRIJS GEBIED TUSSEN ADVIES EN EXECUTION ONLY"

"De AFM promoot een grijs gebied tussen execution only en advies." Dat stelt directeur Egbert Berkhoff van NNEK in de nieuwe VVP (nummer 21).


2 december 2013

Berkhoff: "Met het afschaffen van het intermediair en het introduceren van de financieel adviseur meende ik dat dit grijze gebied voorgoed was ingekleurd. Maar nee, niets is minder waar. Om efficiënte diensverlening haalbaar (en schaalbaar) te houden, mag een beetje adviseren ineens ook, coachen wellicht, of helpen kiezen of begeleiden. De klant blijft diffuus achter; hij heeft de perceptie geadviseerd te zijn. Maar straks, bij toekomstige problemen wordt er juridisch gewapperd met een 'execution only'-overeenkomst vol onbegrijpelijke disclaimers. 'Bij ons betaal je geen advieskosten', leest de consument. Vertel hem dan gewoon eerlijk dat hij niet geadviseerd wordt!"

Verder in de nieuwe VVP onder meer FFP-voorzitter Marc van Poeteren over de eerder deze week aangekondigde samenwerking met SEH, Antoinette Kalkman over het boek 'Schuld & Boete' van Nationale Waarborg, een interview met Hoogkamer Assurantiën ("Sommige klanten zitten niet te wachten op advies. Maar neem de moeite om uit te leggen wat ze mislopen"), het inmiddels vertrouwde PE-katern en een verslag van de Meesterklas die Fondsenplatform (NNEK) en VVP onlangs organiseerden ("Over een paar jaar is de term financial planner net zo besmet als die van tussenpersoon nu").

Meer lezen? Word ABONNEE voor nog geen vijf tientjes per maand (tarief voor financieel adviseurs).

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

Meer nieuws...