quote

"Mafklappers. is vaak net zoveel werk als een nieuwe hypotheek" Albert van der Poll over kritiek Consumentenbond op kosten hypotheekwijziging

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

SCHIPPERS ZET VRAAGTEKENS BIJ VERGELIJKINGSSITES

Minister Schippers van Volksgezondheid wantrouwt vergelijkingssites als Independer en Zorgkiezer. De AFM gaat volgend jaar onderzoek doen of deze sites wel onafhankelijk zijn.


4 december 2013

Volgens minister Schippers is het vreemd dat als je precies dezelfde gegevens intoetst bij verschillende vergelijkingssites dat je dan ook verschillende zorgverzekeraars als beste krijgt aanbevolen. Volgens de minster lijken deze sites niet transparant te werken en doet de consument er goed aan om minstens drie van dergelijke sites te raadplegen en ook zelf onderzoek te blijven doen, zo zei ze op Radio 1.

De minister zei in de Tweede Kamer dat de AFM volgend jaar onderzoek gaat doen naar sites die zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. De minister begrijpt dat dergelijke sites commerciële bedrijven zijn, maar vindt tevens dat de consument recht heeft om te weten hoe de verdiensten tot stand komen. “Zo’n site heeft natuurlijk een eigenaar, en die heeft een verdienmodel, maar dat is niet altijd transparant.”

Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nationale Zorgautoriteit (NZA) houden volgend jaar de sites extra in de gaten, schrijft de NOS. Schippers zei dat de drie waakhonden met elkaar zullen samenwerken bij hun onderzoeken.

reacties

Leo Tol / Uwgeldwinkel.nl

Wagen/paard, kalf/put, koe/kont, en dan nog een paar oud-Hollandse wijsheden ...

Armando Piers / Pyrstaete

Aan alles komt een eind.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

Meer nieuws...