quote

"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

"DOOR PROVISIEVERBOD NEEMT GEBONDEN ADVIES TOE"

“Door het ontbreken van een level playing field en door het verbod op provisie neemt de gebonden advisering toe", aldus Legal & General die nieuw materiaal heeft ontwikkeld om de kracht van onafhankelijk advies beter over het voetlicht te kunnen brengen.


18 april 2014

Algemeen directeur Arno Dolders: “Banken concurreren op de prijs van het advies met de onafhankelijk adviseur. Prijzen, waarover de AFM zich al meerdere keren negatief heeft uitgelaten als zijnde onvolledig of niet controleerbaar. De consument, die voor het eerst geconfronteerd wordt met betaald advies, is door niemand gewezen op de waarde van onafhankelijk advies. Dit kan ertoe leiden dat hij onbewust onbekwaam kiest voor een gebonden adviseur. Een keuze, die de consument allicht niet zou maken als hij goed geïnformeerd zou zijn. In onze visie vervullen juist onafhankelijk financieel adviseurs een belangrijke rol bij de bewustwording van klanten om hun financiële toekomst veilig te stellen. De onafhankelijk adviseur doet er verstandig aan om zijn unieke rol en zijn toegevoegde waarde voor de klant nog beter uit te dragen”.

Legal & General heeft een overzichtsbrochure gemaakt van het neutrale materiaal dat op dit moment beschikbaar is. Het betreft onder meer brochures, posters, stickers en videofilms. Het is voor adviseurs tegen kostprijs verkrijgbaar.

reacties

Ger Gerrand / gerrand.nl

En waarom doet meneer Dolders dit!

Martin Kroezen / Nijeborgh Financiële Diensten bv

@ Ger Gerrand, je kan overal wel wat achter zoeken en zo kan niemand meer wat zeggen. Naar mijn mening heeft hij gelijk. Een bank kan altijd zijn advies/bemiddeling prijs manipuleren omdat hij de cross-selling heeft van rente inkomsten. Een level playingfield bestaat dus überhaupt niet. Daarbij het feit dat banken intermediairs weren uit de boeken onder het mom van kosten zal dit ook niet gaan lukken. Probeer bijv maar eens een aanstelling bij de ING/ABN/Rabo te krijgen als je die niet hebt. Lukt niet/nauwelijks. Door aanbieder en advies/bemiddeling los te trekken regel je dit wel. Of de banken moeten verplicht iedere intermediair, met vergunning uiteraard, accepteren. Daarbij moeten de banken leren ons adviseurs/planners als klanten te zien. Daar is nog een hele wereld te winnen !

Ingrid Kolle / Finantheek

Vriendjespolitiek viert hoogtij dagen: makelaars/hypotheker/ notaris spelen onder 1 dak. Vooral als je een huis via de Wooncorporatie koopt MOET je een bepaalde notaris nemen terwijl je wel K.K. hebt . ONGEHOORD.
Een aanstelling bij Floris (ABNAMRO), Syntrus, Argenta( line versie van hun hypotheek alleen voor Hypotheker), NIBC krijg je niet.
Het is en blijft een heel corrupt wereldje !!!!!!!!!!!!!!!
Daarom zijn wij de voordeligste hypotheekadviseur van Nederland voor de kritische consument, wie ons weet te vinden, heeft het voordeel

Ger Gerrand / gerrand.nl

@Martin Kroezen , ik zoek niets achter dit stukje ik stelde alleen een vraag.

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

Enige tijd geleden is onderzocht dat de consument het meest tevreden is over het hypotheekadvies van de kleinere ongebonden intermediairs. Zo ver ik kan zien zijn daar de tarieven meestal ook wat lager voor het totale adviesplus bemiddeling. En er is wat meer tijd en persoonlijke aandacht voor de consument. Al haal ik niet de Heerenveense tarieven van Ingrid, ik zit wel fors onder Hypotheker, HypotheekVisie en zeker op of niveau met de meeste grootbanken, behalve kampioen verliesadvies RABO. Met mij vele collega's allemaal nette prijzen, goeie service, prima voorlichting. De propositie is dus dat hetgeen het beste bevalt prijstechnisch ook nog voordelig is, wat heet netto is het vaak voordeliger dan naar de bank gaan ! Als we er in slagen dit beter over het voetlicht te brengen is het afgelopen met de 80% marktaandeel van de grootbanken. Rest nog de markttoegang te regelen, desnoods via een groothandel of internet, maar dat zei Ingrid al.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN

  Tim van den Berg is zondag overleden. 

 • "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

  Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

 • ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

  Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

 • ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

  Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ. 

 • DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

  De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

 • VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

  Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

 • VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

  De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

 • SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

  Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

 • "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

  Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

 • SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

  Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

Meer nieuws...