"DOOR PROVISIEVERBOD NEEMT GEBONDEN ADVIES TOE"

“Door het ontbreken van een level playing field en door het verbod op provisie neemt de gebonden advisering toe", aldus Legal & General die nieuw materiaal heeft ontwikkeld om de kracht van onafhankelijk advies beter over het voetlicht te kunnen brengen.

18 april 2014

Algemeen directeur Arno Dolders: “Banken concurreren op de prijs van het advies met de onafhankelijk adviseur. Prijzen, waarover de AFM zich al meerdere keren negatief heeft uitgelaten als zijnde onvolledig of niet controleerbaar. De consument, die voor het eerst geconfronteerd wordt met betaald advies, is door niemand gewezen op de waarde van onafhankelijk advies. Dit kan ertoe leiden dat hij onbewust onbekwaam kiest voor een gebonden adviseur. Een keuze, die de consument allicht niet zou maken als hij goed geïnformeerd zou zijn. In onze visie vervullen juist onafhankelijk financieel adviseurs een belangrijke rol bij de bewustwording van klanten om hun financiële toekomst veilig te stellen. De onafhankelijk adviseur doet er verstandig aan om zijn unieke rol en zijn toegevoegde waarde voor de klant nog beter uit te dragen”.

Legal & General heeft een overzichtsbrochure gemaakt van het neutrale materiaal dat op dit moment beschikbaar is. Het betreft onder meer brochures, posters, stickers en videofilms. Het is voor adviseurs tegen kostprijs verkrijgbaar.

Ger Gerrand / gerrand.nl

En waarom doet meneer Dolders dit!

Martin Kroezen / Nijeborgh Financiële Diensten bv

@ Ger Gerrand, je kan overal wel wat achter zoeken en zo kan niemand meer wat zeggen. Naar mijn mening heeft hij gelijk. Een bank kan altijd zijn advies/bemiddeling prijs manipuleren omdat hij de cross-selling heeft van rente inkomsten. Een level playingfield bestaat dus überhaupt niet. Daarbij het feit dat banken intermediairs weren uit de boeken onder het mom van kosten zal dit ook niet gaan lukken. Probeer bijv maar eens een aanstelling bij de ING/ABN/Rabo te krijgen als je die niet hebt. Lukt niet/nauwelijks. Door aanbieder en advies/bemiddeling los te trekken regel je dit wel. Of de banken moeten verplicht iedere intermediair, met vergunning uiteraard, accepteren. Daarbij moeten de banken leren ons adviseurs/planners als klanten te zien. Daar is nog een hele wereld te winnen !

Ingrid Kolle / Finantheek

Vriendjespolitiek viert hoogtij dagen: makelaars/hypotheker/ notaris spelen onder 1 dak. Vooral als je een huis via de Wooncorporatie koopt MOET je een bepaalde notaris nemen terwijl je wel K.K. hebt . ONGEHOORD.
Een aanstelling bij Floris (ABNAMRO), Syntrus, Argenta( line versie van hun hypotheek alleen voor Hypotheker), NIBC krijg je niet.
Het is en blijft een heel corrupt wereldje !!!!!!!!!!!!!!!
Daarom zijn wij de voordeligste hypotheekadviseur van Nederland voor de kritische consument, wie ons weet te vinden, heeft het voordeel

Ger Gerrand / gerrand.nl

@Martin Kroezen , ik zoek niets achter dit stukje ik stelde alleen een vraag.

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

Enige tijd geleden is onderzocht dat de consument het meest tevreden is over het hypotheekadvies van de kleinere ongebonden intermediairs. Zo ver ik kan zien zijn daar de tarieven meestal ook wat lager voor het totale adviesplus bemiddeling. En er is wat meer tijd en persoonlijke aandacht voor de consument. Al haal ik niet de Heerenveense tarieven van Ingrid, ik zit wel fors onder Hypotheker, HypotheekVisie en zeker op of niveau met de meeste grootbanken, behalve kampioen verliesadvies RABO. Met mij vele collega's allemaal nette prijzen, goeie service, prima voorlichting. De propositie is dus dat hetgeen het beste bevalt prijstechnisch ook nog voordelig is, wat heet netto is het vaak voordeliger dan naar de bank gaan ! Als we er in slagen dit beter over het voetlicht te brengen is het afgelopen met de 80% marktaandeel van de grootbanken. Rest nog de markttoegang te regelen, desnoods via een groothandel of internet, maar dat zei Ingrid al.

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.