"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

MONUTA MAAKT AFKOOP NATURAPOLIS MOGELIJK

Monuta stelt de klant vanaf 1 juli in staat om zijn natura-uitvaartverzekering of geldverzekering met naturaclausule af te kopen.

4 juni 2014

Bij afkoop en premievrij maken brengt Monuta eenmalig een bedrag van 245 euro in mindering op de opgebouwde waarde. Tevens rekent Monuta 0,1 procent van het premievrije bedrag als beheerskosten per jaar dat de polis nog premievrij doorloopt. Het tarief van 245 euro is gebaseerd "op de reële gemiddelde kosten bij afkoop en premievrij maken", aldus de verzekeraar.

Tags: monuta / afkoop

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

Lieve vrienden van Monuta, dan blijven wij nog met al die polisjes van 3/4/5/600 euro zitten. Maak een keer schoon schip: al die klanten die binnen enkele jaren hun polis (al dan niet na dubieuze verkooppraktijken als een gratis telefoon scooter laptop of cadeaucheque ) hebben opgezegd: gewoon waarde uitkeren. Wedden dat je dat meer bespaart dan nog een halve eeuw kleine polisjes beheren en uitkeren?

• TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN

Tim van den Berg is zondag overleden.

• "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

• ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

• ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ.

• DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

• VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

• VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

• SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

• "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

• SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.