MONUTA MAAKT AFKOOP NATURAPOLIS MOGELIJK

Monuta stelt de klant vanaf 1 juli in staat om zijn natura-uitvaartverzekering of geldverzekering met naturaclausule af te kopen.

4 juni 2014

Bij afkoop en premievrij maken brengt Monuta eenmalig een bedrag van 245 euro in mindering op de opgebouwde waarde. Tevens rekent Monuta 0,1 procent van het premievrije bedrag als beheerskosten per jaar dat de polis nog premievrij doorloopt. Het tarief van 245 euro is gebaseerd "op de reële gemiddelde kosten bij afkoop en premievrij maken", aldus de verzekeraar.

Tags: monuta / afkoop

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

Lieve vrienden van Monuta, dan blijven wij nog met al die polisjes van 3/4/5/600 euro zitten. Maak een keer schoon schip: al die klanten die binnen enkele jaren hun polis (al dan niet na dubieuze verkooppraktijken als een gratis telefoon scooter laptop of cadeaucheque ) hebben opgezegd: gewoon waarde uitkeren. Wedden dat je dat meer bespaart dan nog een halve eeuw kleine polisjes beheren en uitkeren?

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.