quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

PROVISIEVERBOD LEIDT TOT VERSCHRALING BANKSPAARMARKT

Legal & General trekt zich terug als aanbieder van bankspaarproducten. "Door het provisieverbod wordt deze markt gedomineerd door banken die hun producten grotendeels direct aanbieden. De adviesbehoefte van klanten bij bankspaarproducten is beperkt gebleken. De concurrentie spitst zich toe op de hoogte van aan- en verkoopkosten en beheersfees", aldus directeur Arno Dolders.


20 juni 2014

Omdat perspectief op voldoende schaalgrootte ontbreekt kan Legal & General voor consumenten op langere termijn een onvoldoende prijs/prestatie leveren, constateert Dolders. "Zeker ook gezien onze keuze om niet als direct writer deze spaarmarkt te willen betreden, hebben we besloten onze bankspaaractiviteiten te beëindigen." Legal & General gaat zich nu volledig richten op de kerngebieden overlijdensrisicoverzekeringen, beleggingsverzekeringen en collectief pensioen. "Gebieden waar de consument gebaat is bij financieel advies van een onafhankelijk adviseur en ook bereid is hiervoor de adviseur adequaat te belonen."

 

Adviesbehoefte neemt toe

“De adviesbehoefte van consumenten op deze gebieden zal toenemen", verwacht Dolders. "Keer op keer zien we dat de politiek keuzes maakt die de facto betekenen dat de burger zelf meer eigen verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn financiële welzijn. Of het nu gaat om de studiefinanciering van de kinderen, versobering van pensioenregelingen, of de fiscale ondersteuning van het eigen woningbezit. Het beeld is telkens hetzelfde: de burger moet meer eigen verantwoordelijkheid nemen voor zijn financiële toekomst. Er doen zich dan twee problemen voor. In de eerste plaats realiseert hij zich onvoldoende wat de consequenties van deze maatregelen zijn voor zijn persoonlijke situatie. En in de tweede plaats, wanneer deze consequenties hem wel duidelijk zijn dan wordt hij geconfronteerd met de vraag hoe hij zijn beschikbare financiële middelen optimaal kan inzetten om in zijn behoefte te voorzien. Aanreiken van inzicht en helpen goede keuzes te maken zal daarmee een belangrijke en naar onze verwachting groeiende markt worden. Verzekeraars en onafhankelijke adviseurs kunnen daar veel waarde bieden.”

 

Mogelijkheden voor groei

Op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen, beleggingsverzekeringen en collectief pensioen ziet Legal & General goede mogelijkheden voor verdere groei. “We willen ons daar blijven onderscheiden met excellente en transparante producten die worden aangeboden via onafhankelijke financieel adviseurs. We willen de komende jaren investeren in productvernieuwing en samen met onze distributiepartners innovatieve bedieningsconcepten ontwikkelen om gezamenlijk de klanten effectiever en efficiënter te kunnen bedienen."

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...