quote

"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

PROVISIEVERBOD LEIDT TOT VERSCHRALING BANKSPAARMARKT

Legal & General trekt zich terug als aanbieder van bankspaarproducten. "Door het provisieverbod wordt deze markt gedomineerd door banken die hun producten grotendeels direct aanbieden. De adviesbehoefte van klanten bij bankspaarproducten is beperkt gebleken. De concurrentie spitst zich toe op de hoogte van aan- en verkoopkosten en beheersfees", aldus directeur Arno Dolders.


20 juni 2014

Omdat perspectief op voldoende schaalgrootte ontbreekt kan Legal & General voor consumenten op langere termijn een onvoldoende prijs/prestatie leveren, constateert Dolders. "Zeker ook gezien onze keuze om niet als direct writer deze spaarmarkt te willen betreden, hebben we besloten onze bankspaaractiviteiten te beëindigen." Legal & General gaat zich nu volledig richten op de kerngebieden overlijdensrisicoverzekeringen, beleggingsverzekeringen en collectief pensioen. "Gebieden waar de consument gebaat is bij financieel advies van een onafhankelijk adviseur en ook bereid is hiervoor de adviseur adequaat te belonen."

 

Adviesbehoefte neemt toe

“De adviesbehoefte van consumenten op deze gebieden zal toenemen", verwacht Dolders. "Keer op keer zien we dat de politiek keuzes maakt die de facto betekenen dat de burger zelf meer eigen verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn financiële welzijn. Of het nu gaat om de studiefinanciering van de kinderen, versobering van pensioenregelingen, of de fiscale ondersteuning van het eigen woningbezit. Het beeld is telkens hetzelfde: de burger moet meer eigen verantwoordelijkheid nemen voor zijn financiële toekomst. Er doen zich dan twee problemen voor. In de eerste plaats realiseert hij zich onvoldoende wat de consequenties van deze maatregelen zijn voor zijn persoonlijke situatie. En in de tweede plaats, wanneer deze consequenties hem wel duidelijk zijn dan wordt hij geconfronteerd met de vraag hoe hij zijn beschikbare financiële middelen optimaal kan inzetten om in zijn behoefte te voorzien. Aanreiken van inzicht en helpen goede keuzes te maken zal daarmee een belangrijke en naar onze verwachting groeiende markt worden. Verzekeraars en onafhankelijke adviseurs kunnen daar veel waarde bieden.”

 

Mogelijkheden voor groei

Op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen, beleggingsverzekeringen en collectief pensioen ziet Legal & General goede mogelijkheden voor verdere groei. “We willen ons daar blijven onderscheiden met excellente en transparante producten die worden aangeboden via onafhankelijke financieel adviseurs. We willen de komende jaren investeren in productvernieuwing en samen met onze distributiepartners innovatieve bedieningsconcepten ontwikkelen om gezamenlijk de klanten effectiever en efficiënter te kunnen bedienen."

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN

  Tim van den Berg is zondag overleden. 

 • "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

  Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

 • ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

  Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

 • ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

  Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ. 

 • DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

  De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

 • VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

  Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

 • VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

  De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

 • SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

  Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

 • "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

  Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

 • SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

  Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

Meer nieuws...