quote

"Mafklappers. is vaak net zoveel werk als een nieuwe hypotheek" Albert van der Poll over kritiek Consumentenbond op kosten hypotheekwijziging

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

INDEPENDER MAAKT VERGELIJKEN ADVISEURS EENVOUDIGER

Independer zegt dat bezoekers nu betere voorselecties kunnen maken bij vergelijkingen van adviseurs.


15 juli 2014

Independer: "Mensen die een breed hypotheekaanbod willen kunnen nu kiezen om bank- en verzekeringsadviseurs vooraf weg te filteren uit hun zoekresultaat. Ook kan de bezoeker nu vooraf aangeven of hij gebruik wil maken van tussenpersonen die uitsluitend telefonisch advies geven."

De nieuwe filters bieden selectiemogelijkheden voor het type adviseur en voor de manier waarop het advies wordt gegeven. Bezoekers kunnen selecteren op hypotheekadviseurs van banken en verzekeraars of onafhankelijke adviseurs. Daarnaast kan de bezoekers filteren op het type adviseur: adviseurs die kantoor houden, adviseurs die bij je thuis komen, adviseurs die alleen gesprekken voeren via webcam of telefoon, gebonden of onafhankelijk advies.

Independer zegt het belangrijk te vinden dat mensen weten dat er verschil is tussen het advies van een bank of verzekeraar en dat van een onafhankelijk tussenpersoon. "Bank- of verzekeringsadviseurs hanteren vaak lagere adviestarieven dan een onafhankelijk tussenpersoon, maar hun aanbod beperkt zich bijna altijd tot producten van hun eigen bedrijf. De klant krijgt dus geen advies over producten van andere hypotheekbanken, die misschien wel beter bij hem passen. Een onafhankelijk adviseur berekent vaak een wat hoger gesprekstarief. Maar omdat hij niet vastzit aan één partij, is zijn productaanbod veel breder. De klant heeft hierdoor ruimere keuze voor een passende hypotheek dan bij een bank of verzekeringsadviseur."

 

“Vanaf het moment dat het provisieverbod is ingegaan, hebben we gezien dat veel hypotheekadviseurs andere bedieningsconcepten inzetten, zoals adviesgesprekken via de webcam”, aldus Joop Cohen, manager bancaire producten van Independer. “Maar we merkten dat klanten niet altijd op die vernieuwende concepten zitten te wachten. Daarom stellen we voortaan extra vragen op de site. Zo krijgen bezoekers direct de adviseurs te zien die advies bieden op de manier die de bij de bezoeker past. Independer probeert haar vergelijkingen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor haar bezoekers. We blijven in deze snel veranderende markt werken aan een vergelijking waarbij al deze verschillen rondom hypotheekadviseurs en -advies voor de consument in kaart worden gebracht. Wij zijn dan ook verheugd dat dagelijks zo’n 1100 consumenten onze site gebruiken om een kwalitatief goede maar ook voordelige hypotheekadviseur te vinden.”

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

Meer nieuws...