quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

GROEN LICHT VOOR NIEUWE ZORGVERZEKERAAR ANNO12

Anno12 heeft toestemming gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) om actief te worden op de Nederlandse zorgmarkt. Anno12 is de eerste nieuwe toetreder in 25 jaar.


25 september 2014

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is akkoord met de modelpolis voor de basisverzekering van Anno12. Ook de bedrijfsvoering voldoet aan de hiervoor gestelde eisen. De nieuwe zorgverzekeraar begint op 1 oktober 2014. De ambitie is de komende maanden minstens 20.000 leden te verwelkomen.
Anno12 werkt op coöperatieve grondslag, dus met leden. Iedereen kan lid worden van de coöperatie. "Met deze organisatievorm sluit Anno12 aan bij de coöperatieve normen en waarden van het verzekeren: zowel de ondraagbare risico’s als de goede resultaten worden gezamenlijk gedeeld", zegt initiatiefnemer Rob Adolfsen (voormalig directeur Agis). "Anno12 zet in op bewust gedrag van haar leden met betrekking tot gezondheid en zorg. Als iedereen zich bewust is van dit gedrag en daarnaar handelt, dan kunnen de kosten van de Nederlandse gezondheidszorg omlaag. Voor Anno12 maakt het niet uit of iemand gezond dan wel (chronisch) ziek is. Want met het juiste gedrag kan zowel overconsumptie van onnodige zorg als onderconsumptie van noodzakelijke zorg worden voorkomen." De zorgverzekeraar gaat uit van keuzevrijheid van zorg. Leden bepalen zelf welke zorgverlener ze kiezen.

 

Een jaar uitstel

Ook vorig jaar maakte Anno12 zich op om toe te treden tot de Nederlandse zorgmarkt. Adolfsen besloot echter de start van Anno12 een jaar uit te stellen, omdat de nieuwe zorgverzekeraar er niet in slaagde een concurrende premie voor de basispolis neer te zetten. Het prijsverschil met de grote zorgverzekeraars zou te groot zijn. Ook dit jaar wordt er druk uitgeoefend op de grote zorgverzekeraars (niet alleen door de Consumentenbond, maar ook door verschillende politieke partijen) om een deel van hun miljardenreserves 'terug te geven' aan de verzekerden in de vorm van een lagere premie. Als startende zorgverzekeraar kan en mag Anno12 echter geen verlieslatende premie hanteren. Dit maakt de business case van Anno12 extra lastig.

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...