"Het wordt tijd dat aov-verzekeraars gaan samenwerken met broodfondsen" Nico van Koesveld op VVPonline

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

HARTMAN EN HERMANS VERTREKKEN BIJ ADFIZ

Hanneke Hartman vertrekt op 1 december bij Adfiz. Zij was vier jaar algemeen directeur. Ook voorzitter Loek Hermans heeft zijn vertrek aangekondigd.

8 oktober 2014

Hartman gaat met pensioen. “Mijn echtgenoot is al enige tijd de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd. De tijd is voor mij gekomen ruimte te creëren voor de plannen die wij samen nog hebben."

Hartman kwam vier jaar geleden over van de AFM en ging van start bij de gefuseerde branchevereniging. Volgens Adfiz heeft zij met resultaat de belangen van onafhankelijk adviseurs behartigd bij de politiek in Den Haag en richting aanbieders. "Tegelijkertijd heeft zij leiding gegeven aan de transitie van Adfiz na de fusie naar een efficiënte en effectieve organisatie, die de leden ondersteuning biedt en blijft bieden bij de uitdagingen waar zij voorstaan in een markt die volop in beweging is. Die uitdagingen zijn voor de komende vijf jaar benoemd en in plannen vertaald. Bij haar vertrek ligt er een heldere visie op de toekomst klaar die is vormgegeven in een stevig meerjarenplan 2015-2020", aldus Adfiz.

Volgens Adfif valt haar vertrek samen met een nieuwe fase die de branchevereniging en haar leden ingaan. "Een fase waarin zowel de Adfiz organisatie als de leden toekomstgericht gaan bouwen op het nieuwe fundament dat de afgelopen jaren is gecreëerd."

Voor Loek Hermans is dit aanleiding om ook zijn naderend afscheid aan te kondigen. Hermans: “Het past goed om de implementatie van het meerjarenplan in handen te geven aan een ondernemer die lid is van Adfiz en zelf leiding geeft aan een adviesbedrijf. De komende tijd vraagt om een voorzitter die als geen ander de dagelijkse praktijk van het adviesbedrijf kent en ervaart.“

Hermans blijft voorzitter tot een nieuwe directeur is benoemd en er de tijd is genomen om in alle rust een nieuwe opvolger voor hem te vinden.

Nico van Koesveld / Van Koesveld Financiële Diensten

Heerlijk bericht, had van mij paar jaar eerder gemogen. Dan was er minder geld door het putje gelopen. NBVA en NVA samengevoegd en toch gepresteerd om het ledental te halveren. Is op zich toch een prestatie van formaat.(#not) Zou de club failliet zijn? Dit lijken mensen te zijn die drijven op een old boys netwerk, maar de realiteit in de markt totaal gemist hebben om daar goed op in te spelen. Druk met zichzelf, maar niet met de klant.

En nu maar hopen dat de ondankbare taak door capabele man/vrouw voortgezet wordt en we eindelijk een echte belangenvereniging krijgen. Iedereen in de financiële branche is georganiseerd, behalve de tussenpersoon, of hoe je de financieel adviseur tegenwoordig ook wilt benoemen.