"COMMUNICATIE RONDOM HERSTELADVIES VANAF EERSTE BEGIN FOUT"

De communicatie rondom hersteladvies was vanaf eerste begin fout, stelt directeur Annette van de Wetering in haar column op www.delametelkaar.nl.

13 oktober 2014

Van de Wetering: "In plaats van u gewoon aan te spreken op uw professionaliteit, bent u benaderd vanuit wantrouwen. U kreeg te horen dat u van alles moest doen. Volgens strakke protocollen. En zonder dat u uw kosten aan de klant in rekening mocht brengen. U werd met de nodige neerbuigendheid toegesproken en kreeg opdrachten. Tja, deze communicatie werkt niet goed in een relatie.

"Dela heeft in de afgelopen weken informatiebijeenkomsten gehouden over het geven van hersteladvies. En ja hoor, daar bleek dat u het wel degelijk goed voor heeft met uw klanten. Met de getoonde software van de Hypotheekbond blijkt dat u de klant snel een goed beeld kunt geven waar hij staat.

Mijn advies? Vergeet even dat er ongelukkig met u is gecommuniceerd. Kijk weer naar uw klant en geef invulling aan datgene waar u trots op mag zijn: klanten kunnen u vertrouwen."

Peter Veldhuizen / Veldhuizen en Partners

Ja, mevrouw. U draait om, bij elke wind, als het maar omzet voor uw bedrijf oplevert. Onruststokers..... De verzekeraars spelen geen open kaart, zijn super traag of reageren helemaal niet. Moet het intermediair die eigenlijk is voorgelogen en misleid is door de verzekeraars nu het boete kleed aantrekken en vele uren voor Jan met de Korte Achternaam aan het werk, uit serviceverlening, (Ja, door het met opzet slecht gemaakte product van verzekeraars) Wie mag nu de slavenarbeid verrichten..... en krijgt....... Piet, om in Sinterklaas tijd te spreken.

Chris de Bruin / Bureau mr. de Bruin - Amerongen

Eens met Annette. De communicatie tussen AFM en adviseurs loopt in meerder opzicht wel eens niet zoals dat wellicht zou moeten. Daarnaast blijft de discussie over welke rol de AFM nou precies vervult, lopende. Te vaak is zij wetgever, rechtspreker en uitvoerder tegelijk, iets dat haaks staat op de beginselen van onze rechtstaat. De vraag is echter in hoeverre wij dat allemaal moeten vertalen in een passieve houding richting onze cliënten. Maar Peter heeft ook een beetje gelijk: ook ik heb een hekel aan gratis werken, doe dat ook niet en dat geldt ook in het hersteladviestraject. In dat opzicht passeer ik dus de wens (want meer is het niet) van de AFM. Toezichthouder, als u meeleest: ik leg u dat graag uit. Maar het allerbelangrijkste is: de klant moet weer een beetje plezier in ons krijgen. Daar zijn we nog welk een tijdje zoet mee, en alles dat daaraan kan bijdragen, moet door iedere vakgenoot aangegrepen worden. Leuk of niet leuk.

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.