CFD: "ZORGELOOS ONTWOEKEREN GOED ONTVANGEN"

"We moeten laten zien dat we als adviseurs onze verantwoordelijkheid nemen in de woekerpolisaffaire.' Aldus voorzitter Edwin Herdink van de Commissie CFD woensdag in Rotterdam, waar de road show 'Zorgeloos Ontwoekeren' van de commissie was neergestreken.

16 oktober 2014

Tijdens de middag werd niet alleen het concept 'Zorgeloos Ontwoekeren' toegelicht. Ook andere initiatieven werden gepresenteerd, zoals de Nationale Vraagbaak door Roelof Radstaake. Bij 'Zorgeloos Ontwoekeren', dat volgens Herdink goed wordt ontvangen, laat de adviseur het ontwoekeren over aan een Claimexpert. Het accent in de aanpak van Claimexperts ligt op het bereiken van een betere compensatie voor de klant (de betaalde premies plus wettelijke rente worden teruggeëist). Doordat ook Findeaal bij de samenwerking betrokken is, krijgt de klant ook een voorstel naar de toekomst toe. Findeaal maakt hierbij gebruik van haar vergelijkingstool. Volgens Herdink slaat 'Zorgeloos Ontwoekeren' twee vliegen in één klap: de klant wordt geholpen, terwijl tegelijkertijd het imago van de adviseurs wordt verbeterd. "En dat is van groot belang in de behartiging van onze belangen bij de politiek", aldus Herdink. De CFD-voorzitter herhaalt het belang om zich als intermediair beter te organiseren. "Nog veel te veel adviseurs hebben zich niet bij een intermediairorganisatie aangesloten. Kom uity je stoel en sluit je aan, zodat de intermediairlobby aan kracht wint."

Edwin Herdink / Commissie CFD

Bent u geïnteresseerd in het concept "Zorgeloos Ontwoekeren." Dan kunt u zich nog aanmelden voor de presentaties te Akersloot (22 okt.) of Eindhoven (5 nov). Stuur uw aanmeldingsmail naar infi@commissiecfd.nl
De toegang is kosteloos en u bent van harte welkom!

Edwin Herdink / Commissie CFD

Erratum: het juiste emailadres voor aanmelding bijwonen presentaties 'Zorgeloos Ontwoekeren' is: info@commissiecfd.nl

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.