quote

"Steeds meer zogenaamde #onafhankelijk adviseurs zitten bij de #aov #maatschappij op schoot..." Arnoud Wennekus op LinkedIn

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

ONLINE GELDPLAN VOOR ROTTERDAMMERS

Als eerste gemeente in Nederland biedt Rotterdam zijn inwoners een online Geldplan aan, onderdeel van Startpunt Geldzaken.


7 december 2014

In het Startpunt Geldzaken, bundelen het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) hun kennis.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid & Economie) van de gemeente Rotterdam: "'Het Geldplan is een laagdrempelig middel, handig te gebruiken voor alle Rotterdammers om goed inzicht te krijgen in hun huishoudboekje."

Het Geldplan is volgens eigen zeggen anoniem en in tegenstelling tot veel andere vergelijkingssites onafhankelijk. Met het geldplan kunnen Rotterdammers bespaartips ontvangen over huis, tuin of hobby's maar ook op het gebied van huishoudelijke uitgaven, kleding en vervoer. Ook worden er testen en vergelijkingen aangeboden: zo kunnen energieaanbieders en (zorg)verzekeraars met elkaar worden vergeleken.
In principe kunnen alle Rotterdammers het geldplan gebruiken: mensen met een laag, modaal of bovenmodaal inkomen. Voor risicogroepen, zoals jongeren en lage inkomens heeft de gemeente Rotterdam al allerlei instrumenten ontwikkeld waarmee schulden aangepakt en voorkomen kunnen worden (geldlessen op scholen, serious game, laagdrempelige cursussen in de wijk). Voor Rotterdammers met een modaal inkomen waren die er nog niet. Wethouder Struijvenberg: 'We zetten deze collegeperiode extra in op preventie, om schuldenproblematiek bij Rotterdammers te voorkomen. Dit onafhankelijk instrument draagt daaraan bij."

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

Meer nieuws...