quote

"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

"SLAGINGSPERCENTAGES LIJKEN NOG STEEDS ERG LAAG"

"De slagingspercentages lijken nog steeds erg laag. Ik verwacht dan ook dat we het onderwerp binnenkort nog weer een keer zullen behandelen in de Tweede Kamer. Indien u voorstellen heeft die eenvoudig en concreet zouden kunnen leiden tot verbeteringen, dan hoor ik die natuurlijk graag!" Dat antwoordt het Tweede-Kamerlid Aukje de Vries op het verzoek dat financieel adviseur Kees Bruin (Impala advies) vorige week aan de VVD-fractie om zich sterk te maken voor grondig onderzoek naar achterblijvende slagingspercentages in het nieuwe deskundigheidsgebouw.
 


9 februari 2015

Bruin kwam in beweging naar aanleiding van een blog van Dik van Velzen, consultant bij NIBE-SVV. Van Velzen riep op tot grondig onderzoek naar het achterblijven de slagingspercentages, zowel initieel als PEplus, bij de Wft-module Vermogen.

Bruin is niet helemaal tevreden met het antwoord van De Vries. Hij schrijft haar terug: "Van Velzen vraagt om een grondig onderzoek naar de slagingspercentage van het PE Plus Vermogen-examen, maar in feite naar alle examens. Een onderzoek dat niet door CDFD of een verwante instantie wordt uitgevoerd, maar door een onafhankelijke instantie die de juiste doelstellingen bij het onderzoek dient mee te krijgen. Daar mee doel ik op het in stand houden van het gewenste niveau in deze branche op een wijze waarbij ervaren ondernemers in staat zijn om hiervoor te kunnen slagen. Een scoringspercentage van rond 22% is dat niet. Kortom, we doen niet aan incidentenpolitiek, maar onderbouwen de oplossing voor dit probleem met grondig onderzoek. Een onderzoek dat met nauwkeurigheid, maar ook met de grootste spoed dient te worden gehouden, omdat er straks (1 januari 2016) geen adviseurs over zijn om Nederland van advies te dienen. Of is dat een niet eerder genoemde doelstelling op zich? Uiteraard zijn er diverse instanties en personen binnen en buiten de branche, die u kunnen adviseren over de wijze van onderzoek. Wij horen graag of dit verzoek via uw partij in de Tweede Kamer op een meerderheid kan rekenen. Ongetwijfeld zal de minister dit verzoek in de Kamer met wat welwillende woorden willen sussen. We hopen echter dat u hiervoor echt een lans wilt breken. U kunt er stemmen mee winnen. Dit onderwerp wordt in de branche met grote aandacht gevolgd."

reacties

Marcel de Groot / Assuralis

Kunnen alle niet geslaagde PE Plus adviseurs vanaf 01-01-2016 hun inkomstenverlies claimen bij het compliance consortium van Dijsselbloem of wordt hier nog een steunpunt voor ingericht ?

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN (1 reactie)

  Tim van den Berg is zondag overleden. 

 • "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

  Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

 • ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

  Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

 • ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

  Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ. 

 • DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

  De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

 • VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

  Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

 • VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

  De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

 • SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

  Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

 • "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

  Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

 • SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

  Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

Meer nieuws...