"Ongelooflijk! Banken die klagen over kosten toezicht terwijl winsten stijgen" Ewald Engelen (financieel geograaf, politicus en publicist) op twitter

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

NH1816 IN SWO: KLANT KAN NIET RECHTSTREEKS BIJ ONS TERECHT

Nh1816 heeft in haar SWO opgenomen dat verzekerden niet rechtstreeks bij de maatschappij terecht kunnen als ze weg gaan bij hun adviseur.

22 maart 2015

De verzekeraar: "“Als een verzekerde kenbaar maakt geen gebruik meer te willen maken van de diensten van de verzekeringsadviseur of van de diensten van een andere bij ons aangesloten verzekeringsadviseu,r dan behouden wij het recht om de verzekering te beëindigen. De verzekerde kan niet rechtstreeks bij Nh1816 terecht voor advies. Dit heeft Nh1816 per april 2015 opgenomen in haar algemene voorwaarden."

Commercieel directeur Cas Verhage: "Nh1816 houdt vast aan de gemaakte keuzes en staat volledig achter de lokale financieel adviseur. We zetten ons in om de waarde van lokaal verzekeringsadvies zichtbaarder en herkenbaarder te maken. Wij willen de consument duidelijk maken dat hij ook voor ‘simple risk’ schadeproducten beter af is met het advies en de service van een lokale adviseur. De combinatie van Nh1816 en de lokale adviseur levert al jaar en dag een hoge klanttevredenheid op.

"De financieel adviseur is in staat om een consument maatwerk te leveren bij de keuze voor het juiste verzekeringsproduct en bewijst zijn waarde gedurende de looptijd van de verzekeringen bij schade of wijzigingen in de leefsituatie van de klant. Hij legt daarbij ook duidelijk uit wat de beloning is die hij daarvoor vraagt en of deze bij de verzekeraar vandaan komt of bij de klant zelf.  Indien de verzekerde wel premie betaalt maar niet het abonnement aan de adviseur dan geldt bovenstaande voorwaarde wat ons betreft ook."

Tijdens ronde tafel bijeenkomsten met lokale adviseurs bespreekt Nh1816 de ontwikkelingen van de coöperatie en de branche. Tijdens deze bijeenkomsten wordt ook stilgestaan bij het belangrijke nieuw standpunt van Nh1816 Verzekeringen.

Tags: nh1816 / swo

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

Aad Bleukens / Bleukens Advies

Goed nieuws, eindelijk een verzekeraar die echt durft te kiezen voor de onafhankelijk adviseur.

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (1 reactie)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

• VERZEKERAARS WILLEN EXTRA INSPECTIES BIJ VEEHOUDERIJBEDRIJVEN (1 reactie)

Naar aanleiding van recente stalbranden onderzoeken verzekeraars samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven.

• AEGON HELPT 2.600 BEDRIJVEN MET LEENPLATFORM FUNDING CIRCLE

Aegon is het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met Funding Circle. In de eerste 12 maanden worden naar schatting 2.600 bedrijven aan een financiering geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen worden gecreëerd.

• ACHMEA SCHRIJFT WEER ZWARTE CIJFERS

Achmea zag in het eerste halfjaar van 2017 het netto resultaat stijgen van -26 naar +171 miljoen euro. Dit voor een groot deel als gevolg van reductie van arbeidsplaatsen.

• NN GROUP: GEZONDE BIJDRAGE VAN DELTA LLOYD

"We zagen een gezonde bijdrage van 49 miljoen euro van Delta Lloyd", aldus Lard Friese, ceo van NN Group, over de eerste volledig geconsolideerde kwartaalresultaten voor NN Group en Delta Lloyd.

• NEDERLANDSE BEDRIJVEN BETALEN FACTUUR BINNEN 46 DAGEN (1 reactie)

Nederlandse bedrijven betalen hun factuur gemiddeld binnen 46 dagen. Daarmee behoort Nederland tot de absolute wereldtop als het gaat om snel betalen, aldus onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

• MEER GRIP OP VERZUIM: TIPS VOOR ADVISEURS

De behoefte bij zowel adviseurs als werkgevers aan ondersteuning om de verzuimkosten te verlagen neemt toe. Hoe kunt u als adviseur het risico goed inventariseren en bepalen wat de beste oplossing is voor de klant om meer grip te krijgen op verzuim?