ADVISEURS OMARMEN RISICOMANAGEMENT

Zestig procent van de adviseurs wil zich in de toekomst meer gaan richten op bedrijfscontinuïteit en risicomanagement, aldus onderzoek van NBBC en VKG onder aangesloten adviseurs.

3 april 2015

Deze uitkomst geldt ook voor de wat kleinere kantoren met maximaal vijf medewerkers. Eenderde van de kantoren geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning op dit vlak. “Door intermediairs te ondersteunen op het gebied van bedrijfscontinuïteit en risicomanagement levert VKG toegevoegde waarde.” aldus Bart Vermeulen van NBBC.

Uit het onderzoek blijkt ook dat kantoren die ondernemers in de toekomst willen adviseren over bedrijfscontinuïteit en risicomanagement, deze onderwerpen voor hun eigen advieskantoor nog te weinig in kaart hebben gebracht. Zij brengen relatief minder vaak periodiek de risico’s die een bedreiging vormen voor de continuïteit van de eigen organisatie in beeld. Zij hebben relatief minder vaak maatregelen genomen om de bedrijfsvoering na een calamiteit te kunnen voortzetten. Ook hebben deze kantoren de risico's die een bedreiging vormen voor de liquiditeit van de eigen organisatie minder goed in beeld. Bart Vermeulen: “Voor de groep adviseurs die van plan is om in de toekomst andere ondernemers over bedrijfscontinuïteit en risicomanagement te gaan adviseren, is er dus werk aan de winkel.”

De bevindingen van het onderzoek worden gepresenteerd op de VKG On Stage dagen op 14, 16 en 21 april.

Tags: vkg / nbbc

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

Peter de Hond / Fitale Advies

Dat is een goed signaal!. Co creatie is een kracht op zich. Fitale Advies werkt inmiddels succesvol samen met een aantal kleine en middelgrote kantoren op dit gebied.

Fitale Advies s een recent opgericht adviesbedrijf dat zich, met name voor het MKB, richt op het in kaart brengen van Kansen&Risico’s en adviseren op het gebied van het grootste bedrijfskapitaal: De Mens.

Ik, Peter de Hond, heb als Register Adviseur IGM in mijn dienstverband bij grote, landelijke Inkomensverzekeraars en intermediair, ruime ervaring opgedaan in het adviseren en begeleiden van MKB-bedrijven vanuit verzekeringstechnisch perspectief.

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.