"Ongelooflijk! Banken die klagen over kosten toezicht terwijl winsten stijgen" Ewald Engelen (financieel geograaf, politicus en publicist) op twitter

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

ADVISEURS OMARMEN RISICOMANAGEMENT

Zestig procent van de adviseurs wil zich in de toekomst meer gaan richten op bedrijfscontinuïteit en risicomanagement, aldus onderzoek van NBBC en VKG onder aangesloten adviseurs.

3 april 2015

Deze uitkomst geldt ook voor de wat kleinere kantoren met maximaal vijf medewerkers. Eenderde van de kantoren geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning op dit vlak. “Door intermediairs te ondersteunen op het gebied van bedrijfscontinuïteit en risicomanagement levert VKG toegevoegde waarde.” aldus Bart Vermeulen van NBBC.

Uit het onderzoek blijkt ook dat kantoren die ondernemers in de toekomst willen adviseren over bedrijfscontinuïteit en risicomanagement, deze onderwerpen voor hun eigen advieskantoor nog te weinig in kaart hebben gebracht. Zij brengen relatief minder vaak periodiek de risico’s die een bedreiging vormen voor de continuïteit van de eigen organisatie in beeld. Zij hebben relatief minder vaak maatregelen genomen om de bedrijfsvoering na een calamiteit te kunnen voortzetten. Ook hebben deze kantoren de risico's die een bedreiging vormen voor de liquiditeit van de eigen organisatie minder goed in beeld. Bart Vermeulen: “Voor de groep adviseurs die van plan is om in de toekomst andere ondernemers over bedrijfscontinuïteit en risicomanagement te gaan adviseren, is er dus werk aan de winkel.”

De bevindingen van het onderzoek worden gepresenteerd op de VKG On Stage dagen op 14, 16 en 21 april.

Tags: vkg / nbbc

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

Peter de Hond / Fitale Advies

Dat is een goed signaal!. Co creatie is een kracht op zich. Fitale Advies werkt inmiddels succesvol samen met een aantal kleine en middelgrote kantoren op dit gebied.

Fitale Advies s een recent opgericht adviesbedrijf dat zich, met name voor het MKB, richt op het in kaart brengen van Kansen&Risico’s en adviseren op het gebied van het grootste bedrijfskapitaal: De Mens.

Ik, Peter de Hond, heb als Register Adviseur IGM in mijn dienstverband bij grote, landelijke Inkomensverzekeraars en intermediair, ruime ervaring opgedaan in het adviseren en begeleiden van MKB-bedrijven vanuit verzekeringstechnisch perspectief.

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (1 reactie)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

• VERZEKERAARS WILLEN EXTRA INSPECTIES BIJ VEEHOUDERIJBEDRIJVEN (1 reactie)

Naar aanleiding van recente stalbranden onderzoeken verzekeraars samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven.

• AEGON HELPT 2.600 BEDRIJVEN MET LEENPLATFORM FUNDING CIRCLE

Aegon is het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met Funding Circle. In de eerste 12 maanden worden naar schatting 2.600 bedrijven aan een financiering geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen worden gecreëerd.

• ACHMEA SCHRIJFT WEER ZWARTE CIJFERS

Achmea zag in het eerste halfjaar van 2017 het netto resultaat stijgen van -26 naar +171 miljoen euro. Dit voor een groot deel als gevolg van reductie van arbeidsplaatsen.

• NN GROUP: GEZONDE BIJDRAGE VAN DELTA LLOYD

"We zagen een gezonde bijdrage van 49 miljoen euro van Delta Lloyd", aldus Lard Friese, ceo van NN Group, over de eerste volledig geconsolideerde kwartaalresultaten voor NN Group en Delta Lloyd.

• NEDERLANDSE BEDRIJVEN BETALEN FACTUUR BINNEN 46 DAGEN (1 reactie)

Nederlandse bedrijven betalen hun factuur gemiddeld binnen 46 dagen. Daarmee behoort Nederland tot de absolute wereldtop als het gaat om snel betalen, aldus onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

• MEER GRIP OP VERZUIM: TIPS VOOR ADVISEURS

De behoefte bij zowel adviseurs als werkgevers aan ondersteuning om de verzuimkosten te verlagen neemt toe. Hoe kunt u als adviseur het risico goed inventariseren en bepalen wat de beste oplossing is voor de klant om meer grip te krijgen op verzuim?