quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

"IEDERE KLANT MOET ING-PRODUCTEN KUNNEN KRIJGEN"

ING toont zich aan de vooravond van haar congres donderdag voor adviseurs optimistisch over de toekomst van de financieel adviseur. Wel draagt het congres nog eens duidelijk de boodschap uit dat digitalisering een belangrijke toekomstige succesfactor is.


13 april 2015

Hidde Coebergh (directeur Advies en Intermediair Hypotheken) en Peter-Paul Wekking (directeur Marketing) spraken tijdens een lunch met de vakpers duidelijk hun geloof uit in de onafhankelijke adviseur, die goed is voor zo’n 70 procent van de hypotheekomzet van ING. Zij riepen de adviseur ook op om zichzelf vooral niet onder de prijs van kwalitatief hoogwaardig advies te verkopen. Coebergh: “Wij vinden dat een goed advies hbo-niveau vereist. Dat betekent dat een uurtarief van 80 tot 120 euro heel redelijk is. En 2.500 euro voor een compleet adviestraject is heus niet zo gek.”

Coebergh toonde zich bezorgd dat “er zoveel druk op de kostprijs van advies komt te staan, dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het advies. Klanten zijn nou eenmaal geneigd voor goedkoop ‘advies’ te gaan. Uiteindelijk is goedkoop echter duurkoop. Arbeidsongeschiktheid, overlijden, echtscheiding, ze kondigen zich niet aan. De mutaties zijn vaak dichterbij dan de klant denkt. Het zijn de momenten waarop een goed advies zich bewijst”.

Volgens ING is het wel zaak moderne media in te zetten. Coebergh ziet “adviseurs die al jaren voorop lopen met social media, die handig gebruik maken van digitale communicatiemiddelen. Maar ik zie ook adviseurs die achterblijven. Terwijl de wereld verandert en je toch echt iets zult moeten doen”. ING probeert er met haar congres en Excellent-programma aan bij te dragen dat adviseurs de handschoen oppakken.

Coebergh zei dat de SWO-discussie inmiddels is verstomd. Nadat de overeenkomst verder was aangepast “heeft iedereen getekend”.

Coebergh zei verder te vinden dat iedere klant ING-producten moet kunnen krijgen. “Ik vind niet dat iedere adviseur 1-op-1 bij elke aanbieder terecht moet kunnen. Maar indirect moeten onze producten voor iedereen beschikbaar zijn. Dat is ook het geval: de klant kan rechtstreeks bij onze eigen adviseurs terecht, bij de onafhankelijke adviseurs die met ons zaken doen en bij de adviseurs die geen zaken met ons doen maar wel met service providers.”

Wekking wees op het groeiende belang van beheer. “Nieuwe instroom is natuurlijk ook belangrijk, anders ben je op een gegeven moment geen hypotheekaanbieder meer. Maar er is toch wel wat meer accent komen te liggen op goed beheer van de bestaande klanten. Zodat zij ook over tien jaar nog financieel fit zijn, zoals wij dat noemen.”

Coebergh: “De cultuur is echt wel aan het omslaan bij adviseurs, aanbieders en klanten. Je doet de sector tekort wanneer je stelt dat er niks ten goede verandert. Adviseurs en aanbieders kijken veel meer naar voorheen naar de vraag of je ook over tien jaar nog financieel gezond bent. Maar ook de klant is financieel bewuster geworden. Hij vraagt niet meer: hoeveel kan ik lenen? Hij wil weten: hoeveel zal ik lenen?”


 

reacties

Nico van Koesveld / Van Koesveld Financiële Diensten

Nadat de overeenkomst verder was aangepast “heeft iedereen getekend”.
Ha ha, grinnik. Je moet wel erg in nood zitten of niet goed kunnen lezen als je de huidige SWO van ING tekent. Adviseur zijn en blijven veelal solisten die niet verder lijken te komen dan hun eigen keukentafel. SWO is niet gelijkwaardig. Die teken je dan niet.

Als de adviseurs ballen hadden, geweigerd om een onjuiste SWO te tekenen, zou ING zo'n 70% omzet missen. Vette bonus weg wellicht. Ach ja, kom we gaan weer verder.

Nou Hidde, je staat in ieder geval een keer aardig op de foto. Oh, voor ik het vergeet, wat is jullie bonus geweest? Of was die alleen voor het bestuur? Nee toch.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...