"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

ADVISEUR FORS MEER KWIJT AAN TOEZICHTSKOSTEN

Adviseurs gaan duidelijk meer betalen voor de kosten van het toezicht in 2015.

31 mei 2015

De vaste kosten gaan omhoog van 650 naar 820 euro. De kosten per fte gaan bij kantoren met nul tot en met 20 fte's fiks omhoog van 195 naar 337 euro per fte. Bij meer dan 20 fte's tot en met 200 fte's stijgt het tarief van 178 naar 307 euro per fte. Bij meer dan 200 fte's tot en met 500 fte's gaat de prijs van 36 naar 62 euro per fte. Bij meer dan 500 fte's van 9 naar 16 euro per fte.

De tarieven zijn vrijdag in de Staatscourant gepubliceerd. De tarieven vallen dit jaar hoger uit dan voorgaande jaren. Doordat het ministerie van Financiën met ingang van 2015 niet meer mee betaalt aan de kosten van het toezicht, valt de overheidsbijdrage van 20,2 miljoen weg waardoor de bijdragen aan het toezicht voor ondernemingen toeneemt. Daarnaast valt de begroting voor het toezicht dit jaar 2,9 miljoen hoger uit onder meer als gevolg van investeringen in de verdere professionalisering van het toezicht.

Van juni tot en met september worden de facturen per groepering naar de onder toezichtstaande ondernemingen verstuurd.

Huub Hendriks / Huub Hendriks Assurantiën

Als het toezicht van publiek belang is het logisch dat degene waarvoor het eigenlijk bestemd is, de belasting betaler dit ook financiert.
Dus de overheid zo alle kosten voor haar rekening moeten nemen. Ass. Tp. moet dit doorberekenen in haar tarief.

Paul Stierum / Nationale Zorg & Beheer

Kunnen we daar als beroepsgroep eens afspraken over maken. Wie heeft ingang bij de politiek om zo kamervragen te stellen?

• TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN (1 reactie)

Tim van den Berg is zondag overleden.

• "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

• ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

• ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ.

• DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

• VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

• VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

• SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

• "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

• SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.