"Maximale premieverhoging 10% sneuvelt terecht in hoger beroep"

ZZP-ERS GEEN INTERESSE VOOR PENSIOENREGELING

ZP Pensioen, BrightPensioen en een nieuw zzp-product van verzekeraar Brand New Day zien allemaal een hoge opkomst bij informatiebijeenkomsten, maar weinig inschrijvingen. Met andere woorden: zzp'ers staan niet te springen om een pensioenregeling, aldus het FD.

8 juni 2015

Op dit moment bouwt tweederde van de zzp'ers geen pensioen op. Tijd voor een verplichtstelling bij pensioenfondsen? "Er druppelen iedere week wel deelnemers binnen, maar het gaat langzamer dan verwacht", zegt Karin Jakobsen, oprichter van Bright Pensioen. De doelstelling voor dit jaar is naar beneden bijgesteld. ZZP Pensioen, dat is opgericht door vier zzp-organisaties, trok tot nu toe 650 klanten. Het nieuwe fonds van Brand New Day trekt 50 klanten per maand. De zzp-pensioenregeling uit 2010 heeft nu 8.000 deelnemers en een inleg van 90 miljoen euro.

Paul Schoo / Platter-Schoo

Gewoon de AOW iets op trekken dan is het probleem opgelost. De meeste ZZP'ers komen niet hoger uit. Die dat wel kunnen weten ook de weg wel naar sparen of lijfrente. Kortom geen verdere overheidsbemoeienissen svp. Ambtenaren hebben de economie al genoeg gesloopt.

• DE VEREENDE ZIET MARKT GROEIEN (1 reactie)

"Na de herpositionering van afgelopen jaar laat de Vereende zien dat de verbeterde naamsbekendheid resulteert in betere vindbaarheid. Hierdoor kan de Vereende haar maatschappelijke taak nog beter vervullen. "Aldus de Vereende bij de publicatie van het jaarverslag 2016.

• MOVIR HOUDT WEER ACTIE 'UW OPTIERECHT+'

Movir verruimt de voorwaarden tijdens de jaarlijkse actie ‘Uw Optierecht+’. Tot 22 september 2017 kunnen verzekerden zonder gezondheidsvragen het verzekerd bedrag van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) verhogen.

• SANDER KERNKAMP NIEUWE CEO ABN AMRO VERZEKERINGEN

Sander Kernkamp (46) is benoemd tot ceo van ABN Amro Verzekeringen. Kernkamp volgt Hanneke Jukema op, die eerder heeft besloten om een nieuwe uitdaging te zoeken buiten het bedrijf.

• “STOP MET EEN POLISJE HIER EN EEN POLISJE DAAR”

Volop voer voor ondernemers. Dat bood de woensdagmiddag gehouden derde VVP Dag van het Topadvies.

• VERBOND WERKT AAN SOLIDARITEITSMONITOR

Het Verbond van Verzekeraars ontwikkelt een Solidariteitsmonitor.