"Mafklappers. is vaak net zoveel werk als een nieuwe hypotheek" Albert van der Poll over kritiek Consumentenbond op kosten hypotheekwijziging

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

"HERINVOERING PENSIOENKNIP EERSTE STAP IN GOEDE RICHTING"

De Stichting Geldbelangen noemt "herinvoering van de 'pensioenknip' een eerste stap in de goede richting tegen het keurslijfpensioen".

17 juni 2015

Volgens de stichting ligt "de bal nu bij de verzekeraars. Een definitieve oplossing is er nog niet".

Staatssecretaris Klijnsma kondigde dinsdagavond herinvoering van de pensioenknip aan. Zodat mensen met een bpr niet in één keer hun hele pensioenuitkering hoeven te kopen.Dit laatste is uiterst ongunstig bij de huidige lage rentestand. Klijnsma wil zo snel mogelijk bereiken dat een pensioen voor twee jaar kan worden aangekocht. Na die twee jaar is de rente dan hopelijk gestegen. De herinvoering geldt tot de nieuwe pensioenwetgeving ingaat, die een structurele oplossing zal bieden volgens Klijnsma.

Franc Hoogland / Partners in Planning / Partners in Pensioen

De herinvoering van de Pensioenknip is een tijdelijke (nood)maatregel maar in de nu voorgestelde vorm waarbij de inkoop voor 2 jaar wordt toegestaan zeer kwetsbaar. Simpelweg omdat een termijn van 2 jaar te kort is en de risico's voor de betrokkenen wel eens sterk zouden kunnen toenemen. Het is denk ik een gemiste kans om die termijn nu op 'slechts' 2 jaar te stellen en niet op minimaal de 5 jaar zoals onder de vorige Pensioenknip gold.