"Maximale premieverhoging 10% sneuvelt terecht in hoger beroep"

"HERINVOERING PENSIOENKNIP EERSTE STAP IN GOEDE RICHTING"

De Stichting Geldbelangen noemt "herinvoering van de 'pensioenknip' een eerste stap in de goede richting tegen het keurslijfpensioen".

17 juni 2015

Volgens de stichting ligt "de bal nu bij de verzekeraars. Een definitieve oplossing is er nog niet".

Staatssecretaris Klijnsma kondigde dinsdagavond herinvoering van de pensioenknip aan. Zodat mensen met een bpr niet in één keer hun hele pensioenuitkering hoeven te kopen.Dit laatste is uiterst ongunstig bij de huidige lage rentestand. Klijnsma wil zo snel mogelijk bereiken dat een pensioen voor twee jaar kan worden aangekocht. Na die twee jaar is de rente dan hopelijk gestegen. De herinvoering geldt tot de nieuwe pensioenwetgeving ingaat, die een structurele oplossing zal bieden volgens Klijnsma.

Franc Hoogland / Partners in Planning / Partners in Pensioen

De herinvoering van de Pensioenknip is een tijdelijke (nood)maatregel maar in de nu voorgestelde vorm waarbij de inkoop voor 2 jaar wordt toegestaan zeer kwetsbaar. Simpelweg omdat een termijn van 2 jaar te kort is en de risico's voor de betrokkenen wel eens sterk zouden kunnen toenemen. Het is denk ik een gemiste kans om die termijn nu op 'slechts' 2 jaar te stellen en niet op minimaal de 5 jaar zoals onder de vorige Pensioenknip gold.

• DE VEREENDE ZIET MARKT GROEIEN (1 reactie)

"Na de herpositionering van afgelopen jaar laat de Vereende zien dat de verbeterde naamsbekendheid resulteert in betere vindbaarheid. Hierdoor kan de Vereende haar maatschappelijke taak nog beter vervullen. "Aldus de Vereende bij de publicatie van het jaarverslag 2016.

• MOVIR HOUDT WEER ACTIE 'UW OPTIERECHT+'

Movir verruimt de voorwaarden tijdens de jaarlijkse actie ‘Uw Optierecht+’. Tot 22 september 2017 kunnen verzekerden zonder gezondheidsvragen het verzekerd bedrag van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) verhogen.

• SANDER KERNKAMP NIEUWE CEO ABN AMRO VERZEKERINGEN

Sander Kernkamp (46) is benoemd tot ceo van ABN Amro Verzekeringen. Kernkamp volgt Hanneke Jukema op, die eerder heeft besloten om een nieuwe uitdaging te zoeken buiten het bedrijf.

• “STOP MET EEN POLISJE HIER EN EEN POLISJE DAAR”

Volop voer voor ondernemers. Dat bood de woensdagmiddag gehouden derde VVP Dag van het Topadvies.

• VERBOND WERKT AAN SOLIDARITEITSMONITOR

Het Verbond van Verzekeraars ontwikkelt een Solidariteitsmonitor.