quote

"De financieel adviseur zal zich opnieuw moeten uitvinden. Wij kunnen hem helpen een voortrekker te worden" Bas de Voogd in VVP-special Business Support

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

DIJSSELBLOEM: GEHEIME SCHIKKING WOEKERPOLIS GEOORLOOFD

Er is niets tegen geheime schikkingen inzake woekerpolissen, aldus minister Jeroen Dijsselbloem afgelopen donderdag in de Tweede Kamer.


25 september 2015

ASR zou tientallen gedupeerden van woekerspolissen veel meer compensatie hebben betaald dan tienduizenden andere klanten met dezelfde verzekering. Die klanten is wel gevraagd daarover hun mond te houden. Dit tot woede van Consumentenbond en een aantal belangenverenigingen voor Consumenten.

Volgens Dijsselbloem valt een schikking onder het privaatrecht en is geheimhouding geoorloofd. Bovendien is geen woekerpolis dezelfde en is het onmogelijk voor al die polissen een en dezelfde regeling af te spreken.

Wel dienen gelijke gevallen gelijk behandeld te worden. Hij gaat  met de AFM bekijken of het mogelijk is om de verzekeraars tot meer transparantie over de schikkingen te bewegen. De minister gaat verder met Kifid bekijken of zij consumenten kunnen helpen met het beoordelen van een aanbod van een verzekeraar om een woekerpolis af te handelen.

reacties

Frank van Wijngaarden / to Concept

Als gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden dan lijkt het mij niet zo moeilijk meer om te komen tot compensatie op productniveau per verzekeraar. Maar ook dat is schijnbaar lastig te realiseren. Een beter moment om te schikken voor de verzekeraars is er niet maar schijnbaar zit men graag op het geld van een ander!

Frans Lampe / Algemeen Assurantiekantoor Lampe - Dordrecht ( anno 1920 )

En maar roepen over het herstel van vertrouwen.

Mark van den Broek / EFeM verzekeringen

Ongelooflijk, en wij elk dubbeltje maar transparant verantwoorden...Hoe kan je als klant nu beoordelen of je als gelijk geval, gelijk behandeld wordt als alles in het geniep gebeurt......SCHANDA verzekeraars...Men weet dus dat men fout zit, anders doen ze dit toch niet ??? en men laat het gewoon gebeuren !!!!!!!!!!!! en de politiek stond erbij en keek ernaar. SCHANDE !!!

Edwin Herdink / Commissie CFD

Gisteren het overleg persoonlijk bijgewoond, het deed me denken aan Animal farm 'The only hope and pride left to the animals was that they were the only farm run by animals'.

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

En de rol van SRK in deze geheime schikking?

Arian Heinen / Financieel Adviesbureau Heinen

Dat noemt men ook wel: met twee maten meten, dubbele moraal, corruptie, maffia-praktijken. Kies er maar een uit!. Het goede antwoord staat er in tegenstelling tot sommige PE-Plus vragen nu wel bij.

Alex van der Sluijs / WH

En dat noemen we transparantie, integer en betrouwbaar. Werkelijk waar, ongehoord en hiermee is alles waar WIJ jaren bezig zijn geweest om de SHIT van verzekeraars op te lossen in één klap weg gevaagd. Jeroentje schrobt zijn blazoentje.

Als je als minister dit soort praktijken toe wilt staan, dan weet je dat hij zelf belangen heeft. Dubbele agenda lijkt me duidelijk.

Schande, schande en hij kan hier,ee zo in het rijtje Zalm, Schierenga, Bos en andere hypocrieten.

Geert Sijbring / admicon Hypotheken en verzekeringen

Zo zo de waarheid schijnt aan de horizon , ongelijk speelveld , ongelijke kansen, ongelijke afspraken en ongelijke maatstaven.
Wisten we al lang, maar ja , gelukkig komt toch alles een keer aan het licht. En ja de belangen zijn groot en de dubbele agenda spreek ik al jaren over. Kijk maar wat ik heb geschreven bij het artikel Dick Scheringa de politie in !!!!!!! . duidelijk toch. En het is een wetenschap om als oplichter niet door de mand te vallen , is door anderen de schuld te geven van het oplichten van burgers door de banken en maatschappijen en niet te vergeten de Overheid.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • CLIËNT BOORT VERGEEFS REISPOLIS AAN

  Wie op reis naar de tandarts moet, kan de kosten daarvan niet claimen op de reispolis als sprake is van achterstallig gebitsonderhoud. Dat oordeelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) in Uitspraak 2017-370.

 • "HYPOTHEEKPOLIS HAD MAKKELIJK KUNNEN WORDEN OMGEZET IN SPAARHYPOTHEEK"

  "Hoe eenvoudig hadden veel hypotheekpolissen niet omgezet gekund naar spaarhypotheken!" Zo reageert Albert van der Poll (Van der Poll Financiële Diensten) op de VVP-stelling van deze week: 'Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken in woekerpolisaffaire'. 

 • PENSIOEN: BEPERK HET AANTAL KEUZES

  Vereenvoudigen keuzes en inspelen op intuïtie leidt tot betere pensioenkeuzes, blijkt uit een literatuurstudie en internationale vergelijking door Henriëtte Prast (Tilburg University) voor Netspar.

 • DIRECTIEVOORZITTER MONUTA NEEMT AFSCHEID

  Gert-Hein de Heer zal eind 2017 afscheid nemen als directievoorzitter van Monuta Holding.

 • CLAIMSTICHTINGEN SUPERTROTS OP EERSTE GROTE SUCCES

  "Dit is het eerste grote succes voor de belangenorganisaties die al jarenlang strijden voor een oplossing." Dit schrijven Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces in een gezamenlijk persbericht over het compensatieakkoord dat zij hebben bereikt met Allianz. Aanmelden bij de belangenorganisaties met polissen van Allianz is vanaf vandaag niet meer mogelijk.

 • ALLIANZ BEREIKT AKKOORD MET CLAIMSTICHTINGEN

  Allianz heeft een akkoord bereikt met Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces over het tegemoetkomen van polishouders van beleggingsverzekeringen die in het verleden zijn verkocht. Alle polishouders die zijn aangesloten bij de drie claimstichtingen profiteren van de compensatieregeling. De tegemoetkoming verschilt per polishouder omdat elke individuele situatie anders is. Volgens de claimstichtingen gaat het om een substantiële vergoeding met een minimum van 500 euro per polis.

 • SLECHTS KWART VERZEKERAARS FORMULEERT DUURZAAMHEIDSDOELEN VOOR BELEGGINGSBELEID

  Slechts een kwart van de Nederlandse verzekeraars formuleert duurzaamheidsdoelstellingen voor het beleggingsbeleid. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). 

 • NN START PROEF MET PREPAID AUTOVERZEKERING

  Nationale-Nederlanden en Vodafone starten een proef met de prepaid autoverzekering Bundelz. 

 • SWIM FOR TIM DINNER INMIDDELS VOLGEBOEKT

  Het Swim for Tim Dinner op 3 juli is inmiddels volgeboekt.

 • INHAALSLAG OUDEREN OP SOCIAL MEDIA

  Acht op de tien Nederlanders van 12 jaar of ouder maken gebruik van sociale netwerken als WhatsApp, Facebook of Twitter. De afgelopen jaren is het gebruik hiervan onder ouderen toegenomen, terwijl dit onder jongeren nauwelijks is veranderd. Dat meldt het CBS bij het verschijnen van de publicatie ICT, Kennis en Economie 2017.

Meer nieuws...