"Herziening Wbft mooie aanleiding voor herinvoering overheidsbijdrage toezichtskosten" Colinda Rosenbrand (OvFD) op twitter

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

DIJSSELBLOEM: GEHEIME SCHIKKING WOEKERPOLIS GEOORLOOFD

Er is niets tegen geheime schikkingen inzake woekerpolissen, aldus minister Jeroen Dijsselbloem afgelopen donderdag in de Tweede Kamer.

25 september 2015

ASR zou tientallen gedupeerden van woekerspolissen veel meer compensatie hebben betaald dan tienduizenden andere klanten met dezelfde verzekering. Die klanten is wel gevraagd daarover hun mond te houden. Dit tot woede van Consumentenbond en een aantal belangenverenigingen voor Consumenten.

Volgens Dijsselbloem valt een schikking onder het privaatrecht en is geheimhouding geoorloofd. Bovendien is geen woekerpolis dezelfde en is het onmogelijk voor al die polissen een en dezelfde regeling af te spreken.

Wel dienen gelijke gevallen gelijk behandeld te worden. Hij gaat  met de AFM bekijken of het mogelijk is om de verzekeraars tot meer transparantie over de schikkingen te bewegen. De minister gaat verder met Kifid bekijken of zij consumenten kunnen helpen met het beoordelen van een aanbod van een verzekeraar om een woekerpolis af te handelen.

Frank van Wijngaarden / to Concept

Als gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden dan lijkt het mij niet zo moeilijk meer om te komen tot compensatie op productniveau per verzekeraar. Maar ook dat is schijnbaar lastig te realiseren. Een beter moment om te schikken voor de verzekeraars is er niet maar schijnbaar zit men graag op het geld van een ander!

Frans Lampe / Algemeen Assurantiekantoor Lampe - Dordrecht ( anno 1920 )

En maar roepen over het herstel van vertrouwen.

Mark van den Broek / EFeM verzekeringen

Ongelooflijk, en wij elk dubbeltje maar transparant verantwoorden...Hoe kan je als klant nu beoordelen of je als gelijk geval, gelijk behandeld wordt als alles in het geniep gebeurt......SCHANDA verzekeraars...Men weet dus dat men fout zit, anders doen ze dit toch niet ??? en men laat het gewoon gebeuren !!!!!!!!!!!! en de politiek stond erbij en keek ernaar. SCHANDE !!!

Edwin Herdink / Commissie CFD

Gisteren het overleg persoonlijk bijgewoond, het deed me denken aan Animal farm 'The only hope and pride left to the animals was that they were the only farm run by animals'.

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

En de rol van SRK in deze geheime schikking?

Arian Heinen / Financieel Adviesbureau Heinen

Dat noemt men ook wel: met twee maten meten, dubbele moraal, corruptie, maffia-praktijken. Kies er maar een uit!. Het goede antwoord staat er in tegenstelling tot sommige PE-Plus vragen nu wel bij.

Alex van der Sluijs / WH

En dat noemen we transparantie, integer en betrouwbaar. Werkelijk waar, ongehoord en hiermee is alles waar WIJ jaren bezig zijn geweest om de SHIT van verzekeraars op te lossen in één klap weg gevaagd. Jeroentje schrobt zijn blazoentje.

Als je als minister dit soort praktijken toe wilt staan, dan weet je dat hij zelf belangen heeft. Dubbele agenda lijkt me duidelijk.

Schande, schande en hij kan hier,ee zo in het rijtje Zalm, Schierenga, Bos en andere hypocrieten.

Geert Sijbring / admicon Hypotheken en verzekeringen

Zo zo de waarheid schijnt aan de horizon , ongelijk speelveld , ongelijke kansen, ongelijke afspraken en ongelijke maatstaven.
Wisten we al lang, maar ja , gelukkig komt toch alles een keer aan het licht. En ja de belangen zijn groot en de dubbele agenda spreek ik al jaren over. Kijk maar wat ik heb geschreven bij het artikel Dick Scheringa de politie in !!!!!!! . duidelijk toch. En het is een wetenschap om als oplichter niet door de mand te vallen , is door anderen de schuld te geven van het oplichten van burgers door de banken en maatschappijen en niet te vergeten de Overheid.