quote

"Herziening Wbft mooie aanleiding voor herinvoering overheidsbijdrage toezichtskosten" Colinda Rosenbrand (OvFD) op twitter

stelling

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

nieuws

DUO TRAAG MET VERSTUREN DIPLOMA'S

DUO doet er langs over om diploma's aan te leveren bij de exameninstituten, constateert Dik van Velzen (Nibe-SVV) in zijn blog.


28 september 2015

Van Velzen: "Een paar dagen terug kreeg het exameninstituut van Nibe-SVV zo’n 3.500 diploma’s tegelijk om door te sturen. Soms voor kandidaten die twee weken geleden hun examen hebben gehaald (fijn, zo snel je diploma), maar ook kandidaten die in oktober 2014 hun examen hebben behaald en nog steeds op dat diploma zitten te wachten. En DUO levert wel de diploma’s, maar niet de bijbehorende adresgegevens. Zodat het exameninstituut, op basis van de gegevens die op het diploma staan, per kandidaat het adres er bij moet zoeken om het diploma op te kunnen sturen. Waarna natuurlijk blijkt dat niet iedereen altijd op hetzelfde adres blijft wonen. De gemiddelde Nederlander verhuist eens in de zeven jaar. De lange tijd voor het afleveren van het diploma breekt dan wel op. Zoals gezegd: uiteindelijk leidt het niet tot brokken. Maar het blijft wel vervelend voor degenen die zich zo lang afvragen waar hun diploma blijft. Nu weet u waarom."

Formeel heeft niemand dat echte diploma volgens Van Velzen "voorlopig nodig. Voor de meeste medewerkers geldt dat 1 januari 2017 de fatale datum is en dan nog is het voldoende als je voor de noodzakelijke examens bent geslaagd. Het nog niet hebben van het papieren diploma zelf is – evenals het per ongeluk verliezen van dat bewijsstuk – uiteindelijk niet bepalend. Maar toch: het ís wel een bewijsstuk en als je recht hebt op een diploma, dan wil je dat ding ook hebben."

Tags: duo / diploma's

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

reacties

Mark van den Broek / EFeM verzekeringen

Het is ronduit belachelijk !. Ik ben ook in oktober/november 2014 geslaagd voor PE plus zakelijk, nog nooit een diploma gezien.....Verder ondertussen ook geslaagd voor inkomen, begin 2015, nog nooit een CERTIFICAAT gezien, want die zijn straks toch niet meer geldig.....Waarom dan op examen gaan, als er verder toch niets verstuurd kan worden. Als ik op ga voor mijn rijbewijs, krijg ik toch ook een rijbewijs als BEWIJS.....DUO, ga je diep zitten schamen, als je e.e.a.niet voor elkaar krijgt dan rek de termijn nog maar een paar jaar op.......hebben wij ook wat meer tijd, maar nee, wij hebben een deadline, waarom DUO niet ???

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

Meer nieuws...