COMPLIMENT VAN AFM VOOR ADVISEURS EN BEMIDDELAARS

Ruim 99 procent van de ongeveer 7.300 ondernemingen die bij de AFM staan geregistreerd als adviseur, bemiddelaar of gevolmachtigde agent heeft de Marktmonitor Adviseurs en Bemiddelaars ingevuld en verstuurd. De AFM complimenteert de markt met dit resultaat.

30 september 2015

Tegelijkertijd heeft de toezichthouder boetes van 20.000 euro opgelegd aan V.O.F. Totaaladvies te Aduard en Guijs Financieel Advies te Papendrecht voor het niet invullen van de Marktmonitor. De AFM zegt deze ondernemingen herhaaldelijk per brief, e-mail en/of telefonisch te hebben verzocht om de Marktmonitor in te vullen en naar de AFM te sturen. Dit hebben zij tot op heden niet gedaan.

De Marktmonitor is onderdeel van het toezicht van de AFM. Alle adviseurs, bemiddelaars en gevolmachtigd agenten zijn verzocht om de Marktmonitor in te vullen, zodat de AFM inzicht krijgt in de markt en haar toezicht gerichter kan inzetten. Zij zijn op grond van de Wet op het financieel toezicht en de Algemene wet bestuursrecht verplicht medewerking te verlenen.

Dick Aardenburg / Aardenburg Assurantiën

De Belastingdienst feliciteert belastingplichten met het betalen van hun belasting. Non-informatie, tijd- en geldverspilling.

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.