"De financieel adviseur zal zich opnieuw moeten uitvinden. Wij kunnen hem helpen een voortrekker te worden" Bas de Voogd in VVP-special Business Support

RUIM 1.000 MELDINGEN BIJ MELDPUNT WOEKERPOLISSEN ASR

De Consumentenbond heeft meer dan 1.000 meldingen gekregen bij haar Meldpunt Woekerpolissen ASR. "Wij gaan voor de consumenten die een melding bij ons hebben gedaan een redelijke compensatie eisen."

1 december 2015

De bond op haar site: "In september 2015 meldden wij al dat ASR honderden consumenten met een woekerpolis in het geheim veel meer compensatie heeft betaald dan tienduizenden andere klanten met dezelfde giftige polis. Het gaat onder andere om klanten met een woekerpolis genaamd Waerdye. De Consumentenbond heeft ASR-klanten met een Waerdye-levensverzekering opgeroepen zich te melden. Wij gaan er bij ASR op aandringen om alle klanten met deze verzekering redelijk te compenseren. ASR heeft in totaal tienduizenden Waerdye-levensverzekeringen verkocht."

Peter Veldhuizen / veldhuizen en partners

De Consumentenbond wil er nu ook aan verdienen? Sloeg 10 jaar geleden maar een vuist op tafel, maar toen was de Consumentenbond er niet., met waarschuwingen of adviezen. Nog steeds laat de Consumentenbond periodiek de resultaten zien van beleggingen, zonder echte waarschuwingen.

• CLIËNT BOORT VERGEEFS REISPOLIS AAN

Wie op reis naar de tandarts moet, kan de kosten daarvan niet claimen op de reispolis als sprake is van achterstallig gebitsonderhoud. Dat oordeelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) in Uitspraak 2017-370.

• "HYPOTHEEKPOLIS HAD MAKKELIJK KUNNEN WORDEN OMGEZET IN SPAARHYPOTHEEK"

"Hoe eenvoudig hadden veel hypotheekpolissen niet omgezet gekund naar spaarhypotheken!" Zo reageert Albert van der Poll (Van der Poll Financiële Diensten) op de VVP-stelling van deze week: 'Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken in woekerpolisaffaire'.

• PENSIOEN: BEPERK HET AANTAL KEUZES

Vereenvoudigen keuzes en inspelen op intuïtie leidt tot betere pensioenkeuzes, blijkt uit een literatuurstudie en internationale vergelijking door Henriëtte Prast (Tilburg University) voor Netspar.

• DIRECTIEVOORZITTER MONUTA NEEMT AFSCHEID

Gert-Hein de Heer zal eind 2017 afscheid nemen als directievoorzitter van Monuta Holding.

• CLAIMSTICHTINGEN SUPERTROTS OP EERSTE GROTE SUCCES

"Dit is het eerste grote succes voor de belangenorganisaties die al jarenlang strijden voor een oplossing." Dit schrijven Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces in een gezamenlijk persbericht over het compensatieakkoord dat zij hebben bereikt met Allianz. Aanmelden bij de belangenorganisaties met polissen van Allianz is vanaf vandaag niet meer mogelijk.

• ALLIANZ BEREIKT AKKOORD MET CLAIMSTICHTINGEN

Allianz heeft een akkoord bereikt met Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces over het tegemoetkomen van polishouders van beleggingsverzekeringen die in het verleden zijn verkocht. Alle polishouders die zijn aangesloten bij de drie claimstichtingen profiteren van de compensatieregeling. De tegemoetkoming verschilt per polishouder omdat elke individuele situatie anders is. Volgens de claimstichtingen gaat het om een substantiële vergoeding met een minimum van 500 euro per polis.

• SLECHTS KWART VERZEKERAARS FORMULEERT DUURZAAMHEIDSDOELEN VOOR BELEGGINGSBELEID

Slechts een kwart van de Nederlandse verzekeraars formuleert duurzaamheidsdoelstellingen voor het beleggingsbeleid. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

• NN START PROEF MET PREPAID AUTOVERZEKERING

Nationale-Nederlanden en Vodafone starten een proef met de prepaid autoverzekering Bundelz.

• SWIM FOR TIM DINNER INMIDDELS VOLGEBOEKT

Het Swim for Tim Dinner op 3 juli is inmiddels volgeboekt.

• INHAALSLAG OUDEREN OP SOCIAL MEDIA

Acht op de tien Nederlanders van 12 jaar of ouder maken gebruik van sociale netwerken als WhatsApp, Facebook of Twitter. De afgelopen jaren is het gebruik hiervan onder ouderen toegenomen, terwijl dit onder jongeren nauwelijks is veranderd. Dat meldt het CBS bij het verschijnen van de publicatie ICT, Kennis en Economie 2017.