quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

INBOUWE: ONLINE HYPOTHEEK AFSLUITEN VANAF 595 EURO

Dynamic Credit lanceert de online hypotheekverstrekker bijBouwe. Consumenten kunnen via bijBouwe.nl direct online een hypotheek afsluiten. "Wij werken buiten de banken om en geven klanten snel duidelijkheid", zegt oprichter Bouwe Kuik. Klanten kunnen de hypotheek afsluiten met of zonder hulp van een hypotheekadviseur. Voor het afsluiten van een hypotheek rekent bijBouwe een vanafprijs van 595 euro.


3 december 2015

Het platform van bijBouwe is gebouwd vanuit het perspectief van de klant die snel duidelijkheid wil hebben over de hoogte van de hypotheek en de rente, zegt Kuik (voormalig consultant bij IG&H). ”In een hypotheekmarkt waar banken zich steeds meer terugtrekken, bieden wij klanten een online alternatief." BijBouwe werkt 'buiten de banken' om. Volgens Kuik is de continuïteit gewaarborgd door samenwerking met institutionele beleggers die rechtstreeks de financiering van de hypotheken verzorgen.
BijBouwe koppelt de vraag van consumenten direct aan het aanbod van institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen. Het platform maakt het mogelijk een hypotheekaanvraag volledig online te doen. Klanten hebben de keuze dat zelf te doen, met behulp van een adviseur van bijBouwe óf met een onafhankelijk adviseur. Informatie over de status van de hypotheek is online beschikbaar, voor de consument en voor de adviseur.

BijBouwe biedt consumenten volgens Kuik direct zekerheid over het hypotheekbedrag en de rente. "Een aanvrager heeft binnen tien minuten inzicht in het leenbedrag en de hoogte van de rente. Het geld en de bijbehorende rente worden dan gereserveerd. Een bindende offerte is de volgende werkdag beschikbaar. Binnen vijf werkdagen kan de klant bij de notaris zitten."
BijBouwe biedt hypotheken aan van 37.500 tot 1 miljoen euro. Kuik ziet de hypotheek niet als een transactie, maar als het begin van een lange termijn relatie. "In de dienstverlening ligt de nadruk op kwaliteit, maar de inzet van technologie maakt het traject directer en makkelijker, waardoor de kosten lager kunnen zijn." Dit vertaalt zich in lagere kosten voor het afsluiten van een hypotheek (vanaf 595 euro in totaal) en scherpe rentetarieven. Klanten die een hypotheekadviseur inschakelen, betalen naast het starttarief ook 595 euro aan advieskosten.
"BijBouwe is voor de betrokken institutionele beleggers een efficiënte en aantrekkelijke route om direct te beleggen in Nederlandse woninghypotheken, die een stabiele lange termijn belegging vormen", aldus Kuik. De instroom van extra geld op de hypotheekmarkt zorgt voor meer concurrentie en meer keuze voor consumenten. BijBouwe streeft naar een marktaandeel in Nederland van 3 tot 5 procent.


Dynamic Credit

Dynamic Credit beheert hypotheekportefeuilles voor institutionele partijen die rechtstreeks in de Nederlandse markt willen investeren. Op dit moment heeft zij mandaten van institutionele beleggers voor meer dan 6 miljard euro voor beleggingen in Nederlandse hypotheken. Naast bijBouwe gaat het om de labels Hypotrust Woon Bewust Hypotheek en Hypotrust Elan Hypotheek.

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...