quote

"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

FLORIUS STOPT MET SELECTIEVE DISTRIBUTIE

Florius verlaagt de drempel voor adviseurs om met Florius samen te werken. "Wij willen voorzien in de keuze van de klant. Een selectief distributiebeleid past niet meer in de moderne advieswereld", zegt Florius-directeur Karin Polman.


3 december 2015

Florius heeft haar visie op samenwerken met adviseurs gewijzigd door te kiezen voor een brede toegang tot haar dienstverlening. De hypotheekverstrekker neemt afscheid van het model van selectieve distributie. Dit vergroot de vrijheid van de adviseur en Florius om in het belang van de klant te handelen. Florius heeft de samenwerkingsvoorwaarden die hierbij horen naar eigen zeggen sterk vereenvoudigd. "We onderstrepen hiermee de zelfstandige rol en positie van de adviseur", aldus Polman.

 

Klant bepaalt

Polman: "Florius beweegt mee door haar distributiebeleid in lijn te brengen met klantbehoeftes. Bereikbaarheid van onafhankelijk advies voor de klant staat hierbij centraal. De klant bepaalt zelf van wie en op welke manier advies wordt afgenomen."

Nieuwe adviseurs ontvangen vanaf vandaag het distributiebeleid van Florius met de nieuwe samenwerkingsvoorwaarden. Adviseurs die al met Florius samenwerken zullen de nieuwe voorwaarden ook ontvangen.

reacties

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

HULDE, HULDE, HULDE!!!!!

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

Een bijzonder prettige koeswijziging. Wij nemen de hoed af voor Florius.

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

Eerst zien dan geloven. Op de vorige overeenkomst 5 A4-tjes serieuze opmerkingen. Werd stug aan vastgehouden, geen centimeter bewogen. Einde samenwerking. Klant op de tocht. Goed, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ik zie de overeenkomst graag tegemoet. Niet alleen voor mij, maar zeker om de klant weer serieus bij te kunnen staan zonder allerlei kunststukjes via een omweg uit te hoeven halen.

René Vos / René Vos Advies

Berend ik ben het 100% met jou eens!
Florius die zichzelf zo op de borst timmert, het is vragen om moeilijkheden.
Wat mij betreft blijft het met afstand een van de slechtste geldverstrekkers van Nederland wat service, belang van de klant enz maar dat zal wel aan mij liggen. "we onderstrepen hiermee de zelfstandige rol en positie van de adviseur" betekent dat we voortaan wel een kopie van het bericht krijgen dat naar de klant wordt gestuurd? Zodat we weten welke rente Florius aanbiedt bij verlenging, of als Florius de mogelijkheid om extra af te lossen gaat promoten bij mijn klanten? En zo kan ik nog wel 100 voorbeelden geven...
Succes Florius het wordt tijd dat de rest van het bedrijf net zo goed gaat werken als de marketing afdeling .......

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

René, het informeren van de adviseur bij alle gebeurtenissen "onderweg", daar kan de rest van de aanbieders van hypotheken ook wel een actiepuntje van maken.
Gisteren nog een expiratie van een niet KEW-polis: "oh nee, daar informeren we u niet over. Die expiratie wordt automatisch afgelost op de lening." Nou..... der gebeurt helemaal niets automatisch. Dat is op z'n minst een informatie- en zeker een adviesmomentje. Gelukkig bij ons wel in de agenda en al besproken.

Geert Hoek / proSolve Adviesgroep

Eindelijk komt er beweging in de toegang tot geldverstrekkers.
in een provisieloos tijdperk zijn er geen grote samenwerkingsovereenkomsten meer nodig. Een simpele toets of een kantoor voldoet aan de inschrijving bij AFM en een gediplomeerd hypotheekadviseur in dienst heeft moet volstaan om de deur open te zetten. Nu de verzekeraars nog !! Dan kan de adviseur zijn ONAFHANKELIJKHEID pas echt tot zijn recht laten komen.
en de verzekeraars zullen met heel goede producten moeten komen en een goede efficiëntie in de processen moeten leveren om hun aandeel in de zeer open markt te kunnen behouden ! Ik zie er naar uit !!

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

@Geert, ik was toevalligerwijs in de zomermaanden in de weer met een eventuele aanstelling bij Florius, (al dan niet via service provider) toen was de vereiste nog minimaal 40 hypotheken per jaar, - niet bij hen alleen, maar om aan te tonen dat je er wel wat aan doet-, continuïteit, voldoende reviews, aanleveren voorbeeld van adviesrapport, prijslijsten, overeenkomst van opdracht en keuzemenu.

Ik weet niet of dat nu heel erg anders wordt, of dat alleen de regionale uitsluitingen die ze hanteerden worden opgeheven.

Harry Blauw / Blauw FD

Heel goed!

Zou mooi zijn als dan ook de gedwongen koppelverkoop stopt.
Ik kan mijn klanten met een verpande beleggingsrekening niet omzetten naar andere beleggingspartijen. Nu moet ik onder mijn eigen vergunning nationaalregime een beleggingsbeleid inrichten. Liever wil ik dit niet.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN

  Tim van den Berg is zondag overleden. 

 • "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

  Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

 • ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

  Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

 • ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

  Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ. 

 • DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

  De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

 • VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

  Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

 • VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

  De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

 • SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

  Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

 • "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

  Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

 • SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

  Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

Meer nieuws...