quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

FLORIUS STOPT MET SELECTIEVE DISTRIBUTIE

Florius verlaagt de drempel voor adviseurs om met Florius samen te werken. "Wij willen voorzien in de keuze van de klant. Een selectief distributiebeleid past niet meer in de moderne advieswereld", zegt Florius-directeur Karin Polman.


3 december 2015

Florius heeft haar visie op samenwerken met adviseurs gewijzigd door te kiezen voor een brede toegang tot haar dienstverlening. De hypotheekverstrekker neemt afscheid van het model van selectieve distributie. Dit vergroot de vrijheid van de adviseur en Florius om in het belang van de klant te handelen. Florius heeft de samenwerkingsvoorwaarden die hierbij horen naar eigen zeggen sterk vereenvoudigd. "We onderstrepen hiermee de zelfstandige rol en positie van de adviseur", aldus Polman.

 

Klant bepaalt

Polman: "Florius beweegt mee door haar distributiebeleid in lijn te brengen met klantbehoeftes. Bereikbaarheid van onafhankelijk advies voor de klant staat hierbij centraal. De klant bepaalt zelf van wie en op welke manier advies wordt afgenomen."

Nieuwe adviseurs ontvangen vanaf vandaag het distributiebeleid van Florius met de nieuwe samenwerkingsvoorwaarden. Adviseurs die al met Florius samenwerken zullen de nieuwe voorwaarden ook ontvangen.

reacties

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

HULDE, HULDE, HULDE!!!!!

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

Een bijzonder prettige koeswijziging. Wij nemen de hoed af voor Florius.

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

Eerst zien dan geloven. Op de vorige overeenkomst 5 A4-tjes serieuze opmerkingen. Werd stug aan vastgehouden, geen centimeter bewogen. Einde samenwerking. Klant op de tocht. Goed, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ik zie de overeenkomst graag tegemoet. Niet alleen voor mij, maar zeker om de klant weer serieus bij te kunnen staan zonder allerlei kunststukjes via een omweg uit te hoeven halen.

René Vos / René Vos Advies

Berend ik ben het 100% met jou eens!
Florius die zichzelf zo op de borst timmert, het is vragen om moeilijkheden.
Wat mij betreft blijft het met afstand een van de slechtste geldverstrekkers van Nederland wat service, belang van de klant enz maar dat zal wel aan mij liggen. "we onderstrepen hiermee de zelfstandige rol en positie van de adviseur" betekent dat we voortaan wel een kopie van het bericht krijgen dat naar de klant wordt gestuurd? Zodat we weten welke rente Florius aanbiedt bij verlenging, of als Florius de mogelijkheid om extra af te lossen gaat promoten bij mijn klanten? En zo kan ik nog wel 100 voorbeelden geven...
Succes Florius het wordt tijd dat de rest van het bedrijf net zo goed gaat werken als de marketing afdeling .......

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

René, het informeren van de adviseur bij alle gebeurtenissen "onderweg", daar kan de rest van de aanbieders van hypotheken ook wel een actiepuntje van maken.
Gisteren nog een expiratie van een niet KEW-polis: "oh nee, daar informeren we u niet over. Die expiratie wordt automatisch afgelost op de lening." Nou..... der gebeurt helemaal niets automatisch. Dat is op z'n minst een informatie- en zeker een adviesmomentje. Gelukkig bij ons wel in de agenda en al besproken.

Geert Hoek / proSolve Adviesgroep

Eindelijk komt er beweging in de toegang tot geldverstrekkers.
in een provisieloos tijdperk zijn er geen grote samenwerkingsovereenkomsten meer nodig. Een simpele toets of een kantoor voldoet aan de inschrijving bij AFM en een gediplomeerd hypotheekadviseur in dienst heeft moet volstaan om de deur open te zetten. Nu de verzekeraars nog !! Dan kan de adviseur zijn ONAFHANKELIJKHEID pas echt tot zijn recht laten komen.
en de verzekeraars zullen met heel goede producten moeten komen en een goede efficiëntie in de processen moeten leveren om hun aandeel in de zeer open markt te kunnen behouden ! Ik zie er naar uit !!

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

@Geert, ik was toevalligerwijs in de zomermaanden in de weer met een eventuele aanstelling bij Florius, (al dan niet via service provider) toen was de vereiste nog minimaal 40 hypotheken per jaar, - niet bij hen alleen, maar om aan te tonen dat je er wel wat aan doet-, continuïteit, voldoende reviews, aanleveren voorbeeld van adviesrapport, prijslijsten, overeenkomst van opdracht en keuzemenu.

Ik weet niet of dat nu heel erg anders wordt, of dat alleen de regionale uitsluitingen die ze hanteerden worden opgeheven.

Harry Blauw / Blauw FD

Heel goed!

Zou mooi zijn als dan ook de gedwongen koppelverkoop stopt.
Ik kan mijn klanten met een verpande beleggingsrekening niet omzetten naar andere beleggingspartijen. Nu moet ik onder mijn eigen vergunning nationaalregime een beleggingsbeleid inrichten. Liever wil ik dit niet.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...