"Ongelooflijk! Banken die klagen over kosten toezicht terwijl winsten stijgen" Ewald Engelen (financieel geograaf, politicus en publicist) op twitter

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

FORS HOGERE SCHADELAST AUTOVERZEKERINGEN

De schadelast van autoverzekeraars valt in 2015 flink hoger uit dan in de vier eerdere schadejaren. Op basis van zijn portefeuille van ruim 300.000 autoverzekeringen verwacht Voogd & Voogd dat 2015 voor de gehele branche in het rood eindigt. "Aanzienlijke premieverhogingen voor de nabije toekomst zijn zeer realistisch", aldus ceo Bas de Voogd.

22 januari 2016

Als serviceprovider voor twintig verzekeraars en 1.800 bemiddelaars kan Voogd & Voogd naar eigen zeggen een redelijk betrouwbare voorspelling doen voor de gehele Nederlandse markt. Over 2015 komt de schadelast inclusief provisie en volmachtbeloning uit op een percentage van 93 procent, terwijl 2014 eindigde op 83 procent. Doorgaans tellen verzekeraars hier nog een kostenopslag van tenminste 10 procent bij op. "Dan eindigt 2015 nu al in het rood", constateert De Voogd.

Bovendien leert de ervaring dat de schadelast in de eerste 12 maanden na afloop van het tekenjaar nog zeker 5 procent oploopt, als gevolg van bijreserveringen op letselschaden en nog niet gemelde schades. De totale schadelast over 2015 zou dus zomaar kunnen eindigen op 108 procent ten opzichte van de premie. Een negatief rendement waar behalve verzekeraars ook toezichthouder De Nederlandsche Bank niet tevreden mee zal zijn. Vorig jaar maakte DNB zich al zorgen over het oplopende technische verlies in de branche Motorrijtuigen Aansprakelijkheid. "Aanzienlijke premieverhogingen voor de nabije toekomst zijn daardoor zeer realistisch te noemen", aldus De Voogd.

Peter Veldhuizen / veldhuizen en partners

als verzekeraars de resultaten uitsplitsen naar label, verkoopkanaal /intermediair en de beheerskosten/ reclamekosten e.d .van de doelgroep, dan zal; vermoedelijk blijken, dat internet verkopen, niet zaligmakend zijn.
Elk onderdeel moet zijn broek kunnen ophouden.
Ik ben benieuwd naar de autotekening van NH (Noordhollandsche)

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (1 reactie)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

• VERZEKERAARS WILLEN EXTRA INSPECTIES BIJ VEEHOUDERIJBEDRIJVEN (1 reactie)

Naar aanleiding van recente stalbranden onderzoeken verzekeraars samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven.

• AEGON HELPT 2.600 BEDRIJVEN MET LEENPLATFORM FUNDING CIRCLE

Aegon is het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met Funding Circle. In de eerste 12 maanden worden naar schatting 2.600 bedrijven aan een financiering geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen worden gecreëerd.

• ACHMEA SCHRIJFT WEER ZWARTE CIJFERS

Achmea zag in het eerste halfjaar van 2017 het netto resultaat stijgen van -26 naar +171 miljoen euro. Dit voor een groot deel als gevolg van reductie van arbeidsplaatsen.

• NN GROUP: GEZONDE BIJDRAGE VAN DELTA LLOYD

"We zagen een gezonde bijdrage van 49 miljoen euro van Delta Lloyd", aldus Lard Friese, ceo van NN Group, over de eerste volledig geconsolideerde kwartaalresultaten voor NN Group en Delta Lloyd.

• NEDERLANDSE BEDRIJVEN BETALEN FACTUUR BINNEN 46 DAGEN (1 reactie)

Nederlandse bedrijven betalen hun factuur gemiddeld binnen 46 dagen. Daarmee behoort Nederland tot de absolute wereldtop als het gaat om snel betalen, aldus onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

• MEER GRIP OP VERZUIM: TIPS VOOR ADVISEURS

De behoefte bij zowel adviseurs als werkgevers aan ondersteuning om de verzuimkosten te verlagen neemt toe. Hoe kunt u als adviseur het risico goed inventariseren en bepalen wat de beste oplossing is voor de klant om meer grip te krijgen op verzuim?