quote

"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

MIJN AEGON: VREDESPIJP TE SNEL GEROOKT?

Excuses, in de nieuwsbrief maandagochtend is de uitslag van de VVP-poll van afgelopen week per abuis verwisseld. Anders dan gesteld, was 70 procent het oneens met de stelling 'Strijdbijl over Mijn Aegon terecht begraven'. Vanuit de markt wordt ook gezegd dat de vredespijp te snel wordt gerookt.


23 februari 2016

Een adviseur laat VVP weten: "Niet alleen deze app van Aegon, maar ook die van Reaal en DL zijn zaken die aandachtig op hun gevolgen bekeken moeten worden. Kiest de klant voor rechtstreeks, be my guest, maar hier heeft de klant, in ieder geval bij Aegon, in zeer grote aantallen voor de adviseur gekozen en kan nu via een rangeerterrein (het appje) rechtstreeks bij Aegon naar binnen geloodst worden.

"En dan nog de mutaties die de klant zelf door kan voeren, met alle gevolgen van dien. Ook een BAV-verzekeraar moest even op de mogelijke gevolgen gewezen worden, maar is nu ook geïnformeerd en gaat eens bekijken wat dit voor de positie van de adviseur en dus voor de verzekeraar betekent.

"Niemand heeft het ook over de 'voorwaarden' van het gebruik van de Mijn Aegon-omgeving van Aegon waar de klant, je kent dat zelf wellicht ook wel, met een muisklik akkoord mee kan gaan."

De Commissie CFD stelde onlangs: "Begin januari meldden wij dat Aegon met haar webportaal Mijn Aegon het intermediair buitenspel zette. De kritiek spitste zich toe op het niet voldoende zichtbaar zijn van de adviseur in dit portaal. Aegon kon zich niet herkennen in deze kritiek en nodigde CFD uit om met elkaar de dialoog aan te gaan. 1 februari jl. vond dit gesprek plaats op het Aegon hoofdkantoor te Den Haag. In het gesprek heeft Aegon ons getoond hoe de zichtbaarheid van het intermediair op dit moment is geregeld. Met elkaar hebben we geconstateerd dat van onzichtbaarheid van het intermediair geen sprake is. Wel kan de zichtbaarheid nog veel meer geoptimaliseerd worden. Het voornemen van Aegon is om op korte termijn al een aantal verbeteringen door te voeren. Hierdoor wordt de adviseur direct op de overzichtspagina per product zichtbaar. Naar verwachting zullen de eerste aanpassingen snel zijn doorgevoerd. Aegon blijft werken aan de continue verbetering van de website en de Mijn Aegon omgeving. Verder verbeteren van de zichtbaarheid van de eigen adviseur speelt daarin een belangrijke rol. Wij zullen Aegon hierin blijven volgen en de toegezegde aanpassingen evalueren."

Wat vindt u? Reageer onder dit bericht!

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN

  Tim van den Berg is zondag overleden. 

 • "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

  Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

 • ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

  Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

 • ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

  Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ. 

 • DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

  De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

 • VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

  Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

 • VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

  De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

 • SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

  Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

 • "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

  Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

 • SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

  Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

Meer nieuws...