ADFIZ IN GESPREK MET ZORGVERZEKERAARS

Leden van Adfiz en Zorgverzekeraars Nederland komen dit voorjaar bijeen om "in gezamenlijkheid te bespreken hoe we het belang van de klant het beste dienen".

23 februari 2016

Beide partijen: "De lancering van het actieplan van ZN vormde voor Adfiz een goede aanleiding om in gesprek te gaan met ZN over het functioneren van de zorgketen, en met name de rol van de adviseurs hierin. De adviseur speelt immers een belangrijke rol in het verbinden van werkgevers met zorgverzekeraars bij het afsluiten van collectieve zorgverzekeringen, bij het beleid van preventie voor werkgevers en in het advies van zorgverzekeringen aan consumenten."

De zorgverzekeraars hebben in 2015 een actieplan gelanceerd waarin zij hun eigen positie transparanter willen maken. Ook willen ze een bijdrage leveren aan het betaalbaar en werkzaam houden van het huidige zorgstelsel. Dit doen ze onder de vlag van hun koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De plannen raken ook de positie van adviseurs. Adfiz is daarom in gesprek gegaan met ZN. De koepel: "Sinds de privatisering van het Nederlandse zorgstelsel in 2006 is er sprake van een permanente discussie over haar functioneren in de maatschappij en de politiek. Met name twee aspecten staan hierin centraal: heeft de privatisering van het zorgstelsel geleid tot betere zorg, en leidt het goed beheersen van de zorgkosten ook tot een daling van de zorgkosten?"

Tags: adfiz / zn

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

Aad Bleukens / Bleukens Advies

De zorgverzekering is één van de belangrijkste verzekeringen die een particulier nodig heeft. Op dit moment moeten adviseurs in enkele weken aan het eind van het jaar alle klanten informeren zodat de klant een goede keuze kan maken.

Door de keuze om overstappen éénmaal per jaar en dan nog in de drukste weken van het jaar te proppen kan er nauwelijks sprake zijn van goede informatieverstrekking en het maken van een weloverwogen keuze.

Advies; maak overstappen het hele jaar door mogelijk, desnoods maandelijks na een eerste periode van 12 maanden.

Aad Bleukens

• KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

• WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

• CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

• REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

• MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.