quote

"Het wordt tijd dat aov-verzekeraars gaan samenwerken met broodfondsen" Nico van Koesveld op VVPonline

stelling

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

nieuws

"TUSSENPERSOON WOEKERPOLISSEN VOELT VOOR KLANT ALS ZAKKENROLLER"

In haar column zaterdag in het FD stelt Erica Verdegaal de adviseurs die woekerpolissen verkochten voor de klant aanvoelen als zakkenrollers.


7 maart 2016

Verdegaal, in een column over activeren van houders van beleggingsverzekeringen: "Tijdens een dagje Amsterdam raakt u in de tram aan de praat met een alleraardigste jonge vrouw. Nadat ze is uitgestapt, merkt u dat uw smartphone, pinpas en creditcard uit uw jaszak verdwenen zijn. Ze hebben u bestolen! Na de aangifte op het politiebureau biedt een agente u een nieuwe vorm van slachtofferhulp aan: u kunt een afspraak maken met een ervaren zakkenroller. Deze zal gratis uitleggen hoe u toekomstige diefstal kunt voorkomen. Gaat u op het aanbod in? Waarschijnlijk roept u geschrokken: 'Nee!'. U wilt best hulp, maar geen tips van een voormalige dief. Precies dit wantrouwen bekruipt een flink deel van de miljoenen houders van woekerpolissen als hun tussenpersoon of verzekeraar ze benadert voor een 'hersteladvies'. Een hersteladvies is een gratis raad die de schade door een woekerpolis beperkt."

Verdegaal raadt mensen aan om toch in actie te komen, desnoods zonder de hulp van een adviseur. Bijvoorbeeld aan de hand van het ontwoekerstappenplan van de Consumentenbond.

reacties

Peter Veldhuizen / veldhuizen en partners

Mevrouw Verdegaal, u roept hard, maar de genegenheid tot medewerking bij verzekeraars is erg slecht. Mijn gevoel, dat mensen die niets gedaan hebben tot op heden, het beste af zijn. (tenzij op een gunstig moment hebben afgekocht) Doorsluizen op een hoogte punt van de beurs, naar de aflossing van de hypotheekschuld, wordt ook door de belasting (=ook overheid) en banken (fiscaal) tegengewerkt. Het is net hoe de wind waait op een moment.... Spaarrente was 4%, koersen laag, Rente nu laag, uw spaargeld staat te verpieteren, ga beleggen... 5 jaar voor de einddatum, stel uw spaarvermogen veilig.... Er wordt altijd wat geroepen, maar niets hielp. De overheid( Belastingdienst, staatsverzekeraars en staatsbanken en AFM ) hebben er zelf en groot belang bij. denk ik.... Of blijft het oude gezegde nog steeds: de angst en de hebzucht van de belegger

Paul van Brederode / van Brederode Financieel Adviseurs

Die mevrouw Verdegaal heeft wel een hele grote geldingsdrang zeg! Laat ze haar pijlen eens richten op de "tussenpersonen" die 2,5 x zo veel provisie hebben opgestreken voor garantieverzekeringen waar de klant ook (nog steeds) 2,5 x zo veel premie voor betaalt. Provisie ging immers over p*d. De "tussenpersonen" die de klant een zo voordelig mogelijk product adviseerden om daarmee maandlasten voor de hypotheek zo laag mogelijk te houden een dolksteek in de rug geven door ze 'zakkenrollers' te noemen?
Waar is de dossierkennis? Bovendien: het is 2016, hoe belegen is dit onderwerp zo langzamerhand!

Chris de Bruin / Bureau mr. de Bruin - Amerongen

Wat een walgelijk verhaal heeft mevrouw Verdegaal ervan gemaakt! Ik heb het artikel gelezen en er een reactie onder gezet. Is Antoinette Hertsenberg soms op zoek naar een opvolgster?

Volg deze link: http://fd.nl/werk-en-geld/1141162/bent-u-al-geactiveerd

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

Meer nieuws...