quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

"VEILING SCHADEVRIJE JAREN LEIDT TOT WIN/WIN-SITUATIE"

Het label 'Only I Benefit' introduceert schadevrijejarenveiling.nl. Op deze website kunnen mensen hun schadevrije jaren te koop aanbieden of juist kopen van anderen. "Het verhandelen van schadevrije jaren levert een win/winsituatie op", zegt Jaap Oudijk, directeur van Only I Benefit, onderdeel van NVAK (Nederlands Algemeen VerzekeringsKantoor), het directe kanaal van Generali.


25 maart 2016

Schadevrijejarenveiling.nl maakt het mogelijk om schadevrije jaren te veilen. Wie stopt met autorijden kan al zijn schadevrije jaren verkopen en het is ook mogelijk al eerder een gedeelte te koop aan te bieden. Kopers kunnen aan de hand van een tool op de website uitrekenen hoeveel extra korting zij ontvangen wanneer zij schadevrije jaren kopen. Op basis van deze extra korting kunnen zij bepalen hoeveel zij bereid zijn te betalen voor de aanschaf van andermans schadevrije jaren.

"Iedereen haalt financieel voordeel uit het verhandelen van schadevrije jaren", aldus Oudijk. "De verkoper krijgt een vergoeding voor zijn voorzichtige rijgedrag en de koper krijgt door de aangekochte schadevrije jaren korting op zijn verzekeringspremie’. Vijftig procent van de opbrengst van de verkochte schadevrije jaren gaat naar de verzekeraar. Hieruit wordt de verschuldigde btw betaald en de rest wordt gereserveerd voor mogelijk extra schadeuitkeringen vanwege de kortingen die de koper krijgt, zonder die zelf te hebben opgebouwd.

 

Bonus/malusladder

Dankzij de bonus/malusregeling waarmee autoverzekeraars werken, leveren schadevrije jaren premiekorting op. Wie een autoverzekering op zijn naam heeft staan, bouwt schadevrije jaren op door geen schade te claimen. Een heel verzekeringsjaar schadevrij rijden betekent een schadevrije jaar erbij. Tegelijkertijd stijg je dan een aantal treden op de bonus/malusladder. Hoe hoger de trede op de bonus/malusladder, hoe meer premiekorting de klant krijgt.

Hoe meer schadevrije jaren en treden op de bonus/malusladder, hoe goedkoper de autoverzekering dus is. De korting op je premie kan oplopen tot wel 80 procent. Maar daarvoor moet je bij de meeste verzekeraars wel minstens vijftien schadevrije jaren hebben. Heb je het maximale kortingspercentage bereikt, dan levert een extra schadevrije jaar geen extra premiekorting meer op. Achttien schadevrije jaren geven bijvoorbeeld dezelfde korting als vijftien schadevrije jaren. Sommige mensen hebben echter wel meer dan twintig schadevrije jaren. Anderen hebben er pas vijf. Door een paar schadevrije jaren te (ver)kopen, kunnen zowel koper als verkoper financieel voordeel halen.

 

ChipWise-stekker

Het nieuwe label 'Only I Benefit' van NVAK heeft als motto dat samen geld inleggen en weinig terug krijgen achterhaald is. Bij Only I Benefit betaalt iedereen een eerlijke premie. De verzekering werkt met de ChipWise-stekker die het rijgedrag van automobilisten vastlegt. Veilige rijders kunnen bij Only I Benefit tot 30 procent van de betaalde basispremie terugkrijgen.
 

reacties

Paul Schoo / Platter-Schoo

Dit kan toch niet waar zijn. De verzekerde (het risico) bout de schade vrije jaren op. Dit is persoonsgebonden. Anders heeft het hele systeem geen nut tav risicobepaling.

Paul Schoo / Platter-Schoo

Stom stom 1 april.

Arnoud Wennekus / AOV -ZZP.nl

1 april grap?

Mark Boom / MBA Mark Boom Assurantien

Dir moet inderdaad een 1 aprilgrap zijn.
Is het binnenkort ook mogelijk voor personen met een strafblad
weer een schone lei te kopen?

Peter Veldhuizen / veldhuizen en partners

Als je het vak serieus neemt, dan ga je dit soort zaken niet op touw zetten, ook al zou het een 1 april grap zijn. Dit kan (Italiaanse?) maffia praktijken in de hand werken.Foutje bedankt.!!!! (had mogelijk ook een verkeerde uitwerking) Het verzekeringsvak dien je serieus en integer te behandelen.

Harrie Smits / AFAC BV

Kunt u mij aanstaande vrijdag 100 jaar mailen svp ?

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

ik heb nog 10 schadevrije jaren over. wie biedt? 1 april.............

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

Only I Benefit is wel een fijn stukje zelfspot, qua naam.

Roelof Radstaake / Claimshulp.nl

Net de website bekeken van Only i benefit. Daar staat over het hele BM verhaal niets op. http://www.only-i-benefit.nl/. Op de website van de veiling staat: Only I Benefit is op dit moment nog de enige verzekeraar die je gekochte schadevrije jaren accepteert. Als het een 1 aprilgrap is, dan is het wel een dure. We gaan het zien morgen.

Roelof Radstaake / Claimshulp.nl

Zonde van het geld. Kan ook op een betere manier worden gebruikt lijkt me.

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

Heb net aan de branchevereniging van schilders 2.000 bonus malus ladders verkocht.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...