quote

"Ongelooflijk! Banken die klagen over kosten toezicht terwijl winsten stijgen" Ewald Engelen (financieel geograaf, politicus en publicist) op twitter

stelling

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

nieuws

"VEILING SCHADEVRIJE JAREN LEIDT TOT WIN/WIN-SITUATIE"

Het label 'Only I Benefit' introduceert schadevrijejarenveiling.nl. Op deze website kunnen mensen hun schadevrije jaren te koop aanbieden of juist kopen van anderen. "Het verhandelen van schadevrije jaren levert een win/winsituatie op", zegt Jaap Oudijk, directeur van Only I Benefit, onderdeel van NVAK (Nederlands Algemeen VerzekeringsKantoor), het directe kanaal van Generali.


25 maart 2016

Schadevrijejarenveiling.nl maakt het mogelijk om schadevrije jaren te veilen. Wie stopt met autorijden kan al zijn schadevrije jaren verkopen en het is ook mogelijk al eerder een gedeelte te koop aan te bieden. Kopers kunnen aan de hand van een tool op de website uitrekenen hoeveel extra korting zij ontvangen wanneer zij schadevrije jaren kopen. Op basis van deze extra korting kunnen zij bepalen hoeveel zij bereid zijn te betalen voor de aanschaf van andermans schadevrije jaren.

"Iedereen haalt financieel voordeel uit het verhandelen van schadevrije jaren", aldus Oudijk. "De verkoper krijgt een vergoeding voor zijn voorzichtige rijgedrag en de koper krijgt door de aangekochte schadevrije jaren korting op zijn verzekeringspremie’. Vijftig procent van de opbrengst van de verkochte schadevrije jaren gaat naar de verzekeraar. Hieruit wordt de verschuldigde btw betaald en de rest wordt gereserveerd voor mogelijk extra schadeuitkeringen vanwege de kortingen die de koper krijgt, zonder die zelf te hebben opgebouwd.

 

Bonus/malusladder

Dankzij de bonus/malusregeling waarmee autoverzekeraars werken, leveren schadevrije jaren premiekorting op. Wie een autoverzekering op zijn naam heeft staan, bouwt schadevrije jaren op door geen schade te claimen. Een heel verzekeringsjaar schadevrij rijden betekent een schadevrije jaar erbij. Tegelijkertijd stijg je dan een aantal treden op de bonus/malusladder. Hoe hoger de trede op de bonus/malusladder, hoe meer premiekorting de klant krijgt.

Hoe meer schadevrije jaren en treden op de bonus/malusladder, hoe goedkoper de autoverzekering dus is. De korting op je premie kan oplopen tot wel 80 procent. Maar daarvoor moet je bij de meeste verzekeraars wel minstens vijftien schadevrije jaren hebben. Heb je het maximale kortingspercentage bereikt, dan levert een extra schadevrije jaar geen extra premiekorting meer op. Achttien schadevrije jaren geven bijvoorbeeld dezelfde korting als vijftien schadevrije jaren. Sommige mensen hebben echter wel meer dan twintig schadevrije jaren. Anderen hebben er pas vijf. Door een paar schadevrije jaren te (ver)kopen, kunnen zowel koper als verkoper financieel voordeel halen.

 

ChipWise-stekker

Het nieuwe label 'Only I Benefit' van NVAK heeft als motto dat samen geld inleggen en weinig terug krijgen achterhaald is. Bij Only I Benefit betaalt iedereen een eerlijke premie. De verzekering werkt met de ChipWise-stekker die het rijgedrag van automobilisten vastlegt. Veilige rijders kunnen bij Only I Benefit tot 30 procent van de betaalde basispremie terugkrijgen.
 

reacties

Paul Schoo / Platter-Schoo

Dit kan toch niet waar zijn. De verzekerde (het risico) bout de schade vrije jaren op. Dit is persoonsgebonden. Anders heeft het hele systeem geen nut tav risicobepaling.

Paul Schoo / Platter-Schoo

Stom stom 1 april.

Arnoud Wennekus / AOV -ZZP.nl

1 april grap?

Mark Boom / MBA Mark Boom Assurantien

Dir moet inderdaad een 1 aprilgrap zijn.
Is het binnenkort ook mogelijk voor personen met een strafblad
weer een schone lei te kopen?

Peter Veldhuizen / veldhuizen en partners

Als je het vak serieus neemt, dan ga je dit soort zaken niet op touw zetten, ook al zou het een 1 april grap zijn. Dit kan (Italiaanse?) maffia praktijken in de hand werken.Foutje bedankt.!!!! (had mogelijk ook een verkeerde uitwerking) Het verzekeringsvak dien je serieus en integer te behandelen.

Harrie Smits / AFAC BV

Kunt u mij aanstaande vrijdag 100 jaar mailen svp ?

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

ik heb nog 10 schadevrije jaren over. wie biedt? 1 april.............

Albert van der Poll / Van der Poll Financiële Diensten

Only I Benefit is wel een fijn stukje zelfspot, qua naam.

Roelof Radstaake / Claimshulp.nl

Net de website bekeken van Only i benefit. Daar staat over het hele BM verhaal niets op. http://www.only-i-benefit.nl/. Op de website van de veiling staat: Only I Benefit is op dit moment nog de enige verzekeraar die je gekochte schadevrije jaren accepteert. Als het een 1 aprilgrap is, dan is het wel een dure. We gaan het zien morgen.

Roelof Radstaake / Claimshulp.nl

Zonde van het geld. Kan ook op een betere manier worden gebruikt lijkt me.

Jeffrey Leichel / www.stichting-odin.nl

Heb net aan de branchevereniging van schilders 2.000 bonus malus ladders verkocht.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (1 reactie)

  “Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

 • ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

  Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

 • CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

  Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

 • PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

  Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

 • VERZEKERAARS WILLEN EXTRA INSPECTIES BIJ VEEHOUDERIJBEDRIJVEN (1 reactie)

  Naar aanleiding van recente stalbranden onderzoeken verzekeraars samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven.

 • AEGON HELPT 2.600 BEDRIJVEN MET LEENPLATFORM FUNDING CIRCLE

  Aegon is het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met Funding Circle. In de eerste 12 maanden worden naar schatting 2.600 bedrijven aan een financiering geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen worden gecreëerd.

 • ACHMEA SCHRIJFT WEER ZWARTE CIJFERS

  Achmea zag in het eerste halfjaar van 2017 het netto resultaat stijgen van -26 naar +171 miljoen euro. Dit voor een groot deel als gevolg van reductie van arbeidsplaatsen.

 • NN GROUP: GEZONDE BIJDRAGE VAN DELTA LLOYD

  "We zagen een gezonde bijdrage van 49 miljoen euro van Delta Lloyd", aldus Lard Friese, ceo van NN Group, over de eerste volledig geconsolideerde kwartaalresultaten voor NN Group en Delta Lloyd.

 • NEDERLANDSE BEDRIJVEN BETALEN FACTUUR BINNEN 46 DAGEN (1 reactie)

  Nederlandse bedrijven betalen hun factuur gemiddeld binnen 46 dagen. Daarmee behoort Nederland tot de absolute wereldtop als het gaat om snel betalen, aldus onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

 • MEER GRIP OP VERZUIM: TIPS VOOR ADVISEURS

  De behoefte bij zowel adviseurs als werkgevers aan ondersteuning om de verzuimkosten te verlagen neemt toe. Hoe kunt u als adviseur het risico goed inventariseren en bepalen wat de beste oplossing is voor de klant om meer grip te krijgen op verzuim?

Meer nieuws...