quote

"Banken behandelen klanten met een hypotheek helaas te vaak als een melkkoe" Bart Combée (Consumentenbond)

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

MEER POLISSEN DIRECT DOOR CONSUMENT TE SLUITEN IN REAAL-APP

Reaal lanceert een nieuwe update van de Dichtbij-app. "Met deze update kun je nu een inboedel-, woonhuis-, verkeersrechtsbijstand- en overlijdensrisicoverzekering direct afsluiten via de app."


12 april 2016

In de Dichtbij-app was het al mogelijk om snel een premie te berekenen van een doorlopende reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering én deze meteen af te sluiten. Met de nieuwe update voegt Reaal daar de inboedel-, woonhuis-, verkeersrechtsbijstand- en de overlijdensrisicoverzekering aan toe. "Deze uitbreiding is een belangrijke stap in het ontwikkelen van een complete app waar de klant al zijn verzekeringszaken regelt."

Met de nieuwe update is ook de uitstraling van de app aangepakt.
Behalve de uitbreiding en het nieuwe design, heeft Reaal nieuwe functies toegevoegd. Met de knop Mijn Adviseur kan de gebruiker de contactgegevens van de adviseur koppelen aan de polis. "Hierdoor kun je direct vanuit de app contact opnemen met je adviseur."

De Dichtbij app is in 4 maanden ruim 1.500 keer gedownload. Reaal verwacht in mei de uitrol voor Android.

 

Aegon neemt belang in MOBGEN

Aegon heeft een minderheidsbelang genomen in mobiele innovatie specialist MOBGEN, een snel groeiend bedrijf dat mobiele systemen en applicaties voor digitaal klantcontact ontwikkelt voor multinationals in de retail- en reissector en de financiële sector. Met een team van meer dan 150 experts ontwikkelt en onderhoudt MOBGEN mobiele ‘engagement’ platformen die de band tussen merken en consumenten versterken. Zij verzorgen onder andere mobiel betalen en de integratie van loyality accounts in mobiele applicaties.

Tags: app / reaal

MEER LAATSTE NIEUWS

Volg VVP op twitter via: www.twitter.com/vvpvandaag

reacties

Mark van den Broek / EFeM verzekeringen

ja,ja, dus de klant kan zelf een woonhuis, inboedel polis etc sluiten via de app en er vervolgens een adviseur aan koppelen.....En wie heeft dan de zorgplicht ? En als de zelf aangevraagde polis van geen kanten klopt....??
Ik dacht dat Reaal daar Zelf.nl voor had......geen idee wat je hier nu mee moet ??

Ton van der Heijde / Labruyère Financiële Diensten

Ja, zo halen ze lekker productie binnen, gooien de bancaire diensten naar BLG, Hypotheken naar Florius en nemen "volgens de nieuwe Samenwerkingsvoorwaarden" zonder reden afscheid van het kleine Intermediair dat vanaf Winterthur/Hooge Huys al met hun samenwerkt.

Mark van den Broek / EFeM verzekeringen

@ Ton, heel snel gaan stoppen met de samenwerking zou ik zeggen...laat ze maar in hun sop gaar koken....

Louis Schaft / Assupartner

De klant kan zomaar zonder diploma, zonder ervaring, zonder vergunning, zonder samenwerkingsovereenkomst, zonder dossiervorming, zonder transparantie, zonder betaling kosten klachteninstituut, zonder beroepsaansprakelijkheidsverzekering etc een verzekering sluiten. Vraag voortaan mijn buurman/buurvrouw wel of hij mijn aanvragen wilt appen, reken ik die 20% provisie wel apart door.

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • TIM VAN DEN BERG OVERLEDEN

  Tim van den Berg is zondag overleden. 

 • "KLANT MET HYPOTHEEK MELKKOE VOOR BANKEN"

  Volgens de Consumentenbond jagen banken woningeigenaren die tussentijds hun hypotheek willen wijzigen op kosten.

 • ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

  Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

 • ACTURE START MET NIEUW LABEL ACTIVASZ

  Acture splitst haar bedrijfsactiviteiten op en start met een nieuw label ActivaSZ. 

 • DE HYPOTHEEKSHOP VERWACHT VERLAGING HYPOTHEEKRENTE

  De Hypotheekshop verwacht verlaging van de hypotheekrente in het 'najaarsseizoen'.

 • VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

  Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

 • VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

  De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

 • SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

  Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

 • "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

  Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

 • SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

  Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

Meer nieuws...