quote

"Mafklappers. is vaak net zoveel werk als een nieuwe hypotheek" Albert van der Poll over kritiek Consumentenbond op kosten hypotheekwijziging

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

L&G: CONSUMENT WIL EEN PROACTIEF ADVISEUR

Consumenten waarderen proactief advies, zo blijkt uit onderzoek van MWM2 in opdracht van Legal & General.


14 oktober 2016

Consumenten geven de meeste waardering aan de financieel adviseur die zelf het initiatief neemt om hen actief te benaderen. Dit beeld is gedurende de jaren dat deze onderzoeken plaatsvinden telkens sterker geworden, aldus Legal & General. Commercieel directeur Michel van Dam: “Proactief handelen van de financieel adviseur lijkt steeds meer een belangrijke succesfactor te worden. We zien dat veel advieskantoren dit onderkennen en proberen hun onderneming hierop aan te passen. Zijn medewerkers van kantoren echter sterk reactief en administratief ingesteld, dan kan zo’n omschakeling een hele uitdaging zijn. Door het bespreken van de resultaten van deze onderzoeken proberen wij ondernemers te helpen hun eigen medewerkers te motiveren en de noodzaak van veranderingen in te zien”.

Overigens blijkt de persoonlijke bank/ klik met de adviseur de belangrijkste reden om voor een adviseur te kiezen. Meer dan de helft van de consumenten heeft (veel) meer vertrouwen in een onafhankelijk financieel adviseur dan in het vaak minder persoonlijke advies van een verzekeraar. Slechts 10% heeft meer vertrouwen in het advies van een verzekeraar zelf.

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

Meer nieuws...